+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Még egy napig lehet jelentkezni a Bursa Hungarica Ösztöndíjra
2021. november 4. csütörtök 15:21 - Keszthely
Még egy napig lehet jelentkezni a Bursa Hungarica Ösztöndíjra
Péntekig lehet pályázni a Bursa Hungarica Ösztöndíjra. A város 2 millió forintot különített el erre a célra. A szociális alapon igényelhető pályázaton akár 10 ezer forintot is kaphatnak havonta a keszthelyi lakcímmel rendelkező felsőoktatásban tanulók. Az igénylést az EPER rendszeren keresztül lehet leadni.

Keszthely Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve ismét kiírta a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot. Erre kizárólag a keszthelyi lakcímmel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek, akik vagy már a felsőoktatásban tanulnak, vagy érettségi előtt állnak és jövőre felsőoktatásban szeretnének továbbtanulni.

„A pályázat én azt gondolom, hogy azért különös és azért fontos, és azért hasznos, mert gyakorlatilag egy űrlap kitöltésével 10 hónapon keresztül olyan juttatáshoz segíti hozzá a hallgatókat, amelyet gyakorlatilag bármire felhasználhatnak. A tavalyi évet figyelembe véve azt mondhatom, hogy szinte mindenkinek pozitívan tudjuk elbírálni a pályázatát. és ez 8-10 ezer forintos összeget jelent többnyire az állami kiegészítéssel együtt 10 hónapon keresztül.”

Csótár András elmondta, a város erre a célra 2 millió forint keretösszeget különített el. Kiemelte, Keszthely Önkormányzata számára évek óta fontos, hogy támogassa a fiatalok tanulását.

„Keszthely Város Önkormányzata fontosnak tartja azt, hogy a fiatalok képzettek legyenek és a fiatalok a városban is el tudjanak helyezkedni a képzettségüknek megfelelően. És hogyha abban tudunk segíteni, hogy a tanulmányaik egy kicsit zökkenőmentesebbek legyenek, akkor mi ezt örömmel és szívesen tesszük meg.”

Az elbírálás komplex rendszeren keresztül működik. Figyelembe veszik a családi helyzetet, az egy főre jutó jövedelem összegét, a családi otthon nagyságát vagy éppen a gépjárművek számát is. Jelentkezni a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében lehet november 5-ig. A kötelező mellékletek és a részletes kiírás megtalálható a keszthely.hu oldalon.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus