Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Továbbra is népszerű a Georgikon
2023. jan. 27. péntek | Keszthely
Továbbra is népszerű a Georgikon
Népszerű volt a MATE Georgikon Campus januári nyílt napja is. A D épületben oktatók és hallgatók beszéltek az érdeklődőknek a választható szakokról, a felvételi követelményekről és a hallgatói életről. A képzési hely minden évben nagyon népszerű, az ország több pontjáról érkeznek ide azok, akiket az agrárium érdekel.

2022-ben 208 hallgatót vettek fel a Georgikonra. Az átlagpontszámok is emelkedtek, de a keszthelyi campuson egyébként sem volt jellemző, hogy a minimum pontszámmal kerültek be a hallgatók. Az intézmény alap- és mesterképzésben is indít szakokat, de a népszerű felsőoktatási szakképzések is elindulnak. A február 15-i jelentkezési határidő előtt a nyílt nap nagy segítség a diákoknak.          

„Agráriskolába járok most is, középiskolai szinten, ezért úgy gondoltam, ha ide eljövök, akkor sokkal többet megtudhatok, mint mondjuk a felvi.hu-ról. Nyilván akik itt tanítanak, itt dolgoznak, azok sokkal több mindent tudnak elmondani egy szakról, hogy az én érdeklődési körömhöz mi az, ami megfelelő lenne szakirányban, vagy milyen munkalehetőségeket lehet vállalni az egyetemen.” - mondta egy érdeklődő, Kopfer Mercédesz Vivien.

A Georgikont nem csak a magas szakmai színvonal miatt részesítik előnyben a diákok. Fontos a közösségi élet is, illetve az, hogy ez egy kicsi, családias campus, ahol a hallgatók egymástól és oktatóiktól is segítséget kaphatnak. Keszthely nagy örömmel fogadja az ideérkező fiatalokat, és a Balaton-part közelsége is vonzó sokaknak.

„Én sokáig nem találtam a helyemet a középiskolában, viszont itt az egyetemen teljes mértékben otthon érzem magam. Nagyon családias a környezet, mindenki befogadó, még a felsőbb évesek is. Így a tanulás sokkal könnyebb, hogy mindenki segít minket. Sok buli van, meg olyan program, ami tényleg feldob minket.” - tette hozzá Landher Csenge, a MATE Georgikon Campus ménesgazda szakos hallgatója.

A Georgikonon már hagyomány, hogy a felvételi határidő előtt három nyílt napot tartanak. Az első még december elején volt, a másodikat pedig mindig az Educatio kiállítást követően rendezik a campuson. A visszajelzések azt mutatják, hogy nagyon népszerűek ezek az események, és sok leendő hallgatónak segítik a döntését.

„Nagyon sokan vannak, akik több szakot is preferálnak. Itt is születhet olyan döntés esetleg, hogy egy oktató olyan benyomást gyakorol rá, hogy eldönti, hogy első helyen nem ezt a szakot, hanem azt. Nyilván itt még nagyon sok olyan kérdés is felmerül, hogy melyik képzési szinten, tehát, hogy felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben vagy mesterképzésben, osztatlan mesterképzésben folytatják-e a képzést. Tehát elég fontos döntések szoktak itt megszületni.” - tájékoztatott Dr. Lukács Gábor, a MATE Georgikon Campus oktatási campus főigazgató-helyettese.

A Georgikon az idei felvételi eljárásban összesen 17 szakot hirdetett meg különböző képzési szinteken. Nappalin 812, levelezőn 445 főt vehetnek fel Keszthelyre.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
130-an végeztek az idei évben, többen közülük a campuson folytatják a tanulmányaikat.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
| 2024. máj. 17. péntek 19:15 | Keszthely
A két napos programon plenáris ülések, sport- és kulturális programok, termelői vásár várja az érdeklődőket.
| 2024. máj. 6. hétfő 19:15 | Keszthely
A hagyományoknak megfelelően a Festetics-kastély parkjában búcsúztak a georgikonosok az egyetemtől.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.