+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jobbik: Miért büntetik az egészséges embereket?
2021. november 3. szerda 16:14 - Keszthely
Jobbik: Miért büntetik az egészséges embereket?
A Jobbik szerint a kormány november elsejétől életbe lépett új intézkedései aggályosak. Keddi sajtótájékoztatóján Weller-Jakus Tamás megyei képviselő elmondta, hogy az állami szférában kötelező COVID oltás sértheti a személyiségi jogokat, az önkormányzatok és cégek kezébe adott hatáskör pedig a felelősség áthárítása. Hétfőtől az önkormányzati és versenyszférában a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak.

A Jobbik helyi politikusai szerint a kormány november elsejétől életbe lépett új védekezési rendelkezései súlyos problémákat vetnek fel. Weller-Jakus Tamás úgy fogalmazott, hogy az állami szférában kötelezővé tett COVID védőoltás sok család megélhetését is veszélyezteti és a dolgozók személyiségi jogai is sérülhetnek.

„A munkáltató és a munkavállaló egy munkajogviszonyban, alá-fölérendeltségben van, nem ugyanabban a helyzetben vannak. Így nem mondható…ugye az oltás esetén alá kell írni, hogy ezt önkéntesen és mindenféle befolyásmentesen vette fel,  innentől kezdve egy dolgozónak a személyiségi joga sérülhet” - nyilatkozta dr. Weller-Jakus Tamás. 

Szintén problémásnak érzi a Jobbik, azt hogy a kormány a munkáltatók hatáskörébe adta, hogy oltáshoz köthetik a munkavégzést. A politikus azt mondta, a polgármesterek és a vállalatvezetők nem közegészségügyi szakemberek, nem szabad rájuk bízni ezt a döntést.  

 „Úgy mint felelős kormány tegye meg a szükséges lépéseket és vagy tegye kötelezővé ezt a védőoltást – úgy ahogy van Magyarországon több fajta védőoltás is már nagyon sok. Vagy pedig ha nem meri felvállalni a felelősséget, akkor pedig ne folytasson ilyen népszerűségi politikát, hanem minden magyar emberre bízza rá azt, hogy dönthessen, hogy saját maga mit kíván tenni a saját egészségével” - tette hozzá a jobbikus megyei önkormányzati képviselő. 

A jobbikosok hozzátették, szerintük a kormány új rendeletei tartalmaznak szükséges védekezési lépéseket, ilyen például a maszk kötelező viselése a tömegközlekedésen.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
 
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
 
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
 
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
 
A Kis-Balaton nádasa a vízszűrő szerep mellett több élőlény fészkelő- vagy pihenőhelye.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus