+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Közmeghallgatás: csekély érdeklődés, sok kérdés
2021. október 29. péntek 19:03 - Keszthely
Közmeghallgatás: csekély érdeklődés, sok kérdés
Közmeghallgatást tartott csütörtökön a keszthelyi városvezetés. A Balaton Színházban rendezett eseményen csekély volt a személyes érdeklődés, inkább írásban intéztek kérdéseket a városlakók. Elsősorban fejlesztésekkel és közlekedéssel kapcsolatos kérdések hangzottak el. Szóba került a Sörház helyzete, a Szalasztó utca forgalma és a gyorshajtók is.

A városvezetés és a különböző intézmények, cégek, szervezetek részéről több mint harmincan voltak jelen a közmeghallgatáson. Az érdeklődők száma 7 fő volt. Az önkormányzatnak törvényi kötelezettsége évente legalább egy alkalommal közmeghallgatást tartani. Bevezetőjében dr. Gábor Hajnalka jegyző jelezte, hogy a közmeghallgatáson a város egészének, vagy a lakosság egy csoportjának problémáival, érdekeivel összefüggő kérdéseket, észrevételeket lehet feltenni.

„Kérem Önöket, hogy magánügyekben ne kérjenek szót. Arra a képviselői-, polgármesteri fogadóóra ad lehetőséget, illetőleg természetesen a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási idejében is a kollégák” - mondta Gábor Hajnalka. 

Keszthely polgármestere először egy tájékoztatóban foglalta össze az elmúlt időszak legfontosabb fejlesztéseit, eseményeit. Nagy Bálint beszélt a járvány hatásairól, a Balaton-part fejlesztéséről, az ipari parkról, játszó- és közösségi terekről, a Sörház és a Kísérleti utcai óvoda helyzetéről és közlekedési fejlesztésekről.

A városvezetés a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is lehetőséget biztosított arra, hogy a kérdéseket előzetesen, írásos formában is be lehessen nyújtani. A válaszokból kiderült, hogy az önkormányzat minden évben forrást biztosít a kezelésében lévő utak felújítására. Kérték a lakosságot, hogy jelezzék igényeiket. A Zsidi és Csapás út megnövekedett forgalma mérséklődni fog, hiszen hamarosan elkészül a Rezi úti körforgalom. A kutyás strandhoz vezető kerékpárúttal kapcsolatban érkezett kérdés. A válaszban elhangzott, hogy szélesíteni fogják az úttestet. A Szalasztó és a Bécsi kapu utca is szóba került. A polgármester elmondta, a kérdés aktuális:  egy jövő heti munkamegbeszélésen vizsgálják a Szalasztó utca kétirányúsításának és a Bécsi kapu út felújításának lehetőségét. A Sörházzal kapcsolatos kérdésre a polgármester elmondta, hogy 600 millió forintért adták el az érsekségnek az épületet, melyből a pályázati visszafizetést és az eddigi városi kifizetéseket is fedezni tudják. Mindemellett a főegyházmegye 9 milliárd forintos fejlesztést fog itt végrehajtani.

„Ha így nézem - financiálisan – akkor azt is tudom mondani, hogy egy sikertörténet a város részéről ez a jelentős új beruházás, ahol a város és a veszprémi érsekség egy nagyon komoly, szoros és reményeim és terveim szerint hosszú távú együttműködése tud elindulni” - mondta Nagy Bálint polgármester. 

A megjelentek közül négy fő tett fel kérdéseket. Jelzés érkezett, hogy a Zsidi úton sok a gyorshajtó. A rendőrség és a polgármester is ígérte, hogy megvizsgálják, hogyan tudják hatékonyabban kiszűrni a szabálysértőket. Két felszólaló is jelezte, hogy a hivatal, illetve a polgármester felé intézett megkeresése sikertelen volt, válasz nélkül maradt. Nagy Bálint jelezte, hogy a polgarmester@keszthely.hu címre várja az üzeneteket, melyekre kötelezettsége két héten belül válaszolni neki, vagy az illetékes munkatársának. Ötletként merült fel, hogy telepítsenek fekvőrendőrt az Arany János utcába. A polgármester jelezte, hogy ha ez az igénye a lakóknak, megteszik, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy pár hónap elteltével már a forgalomlassító áthelyezését szokták kérni a zaj miatt.

A felszólalók rendelkezésére álló 2+2 percnyi időt jóval túllépték. Olykor már-már kezelhetetlenné, vagy komikussá vált a párbeszéd egyes felszólalókkal. A közmeghallgatás közel két és fél órás volt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus