+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ismét körbetekerték a Balatont a katonák
2021. október 27. szerda 17:23 - Keszthely
Ismét körbetekerték a Balatont a katonák
Idén is kerékpárra pattantak a katonák, hogy körbetekerjék a Balatont. A Tekerj a sereggel elnevezésű program célja, hogy a katonáknak és családtagjaiknak szabadidős tevékenységet nyújtson, illetve, hogy népszerűsítse a katonai toborzást. A mezőny szombaton, a nemzeti ünnepen rajtolt el Keszthelyről. A kerékpárosok két nap alatt teljesítették a balatoni bringakört.

Közkatonák, ezredesek  és kerékpáros alakulatok hagyományőrzői is jelentkeztek a Tekerj a sereggel elnevezésű programra. A 10 éve indult rendezvény tavaly a járvány miatt elmaradt, idén pedig őszre csúszott a májusban szokásos esemény. A résztvevők elkötelezett kerékpározók, a hűvös októberi idő sem riasztotta el őket.

Balázs Horváth Géza: „Én valamikor egy harcihelikopter ezrednél dolgoztam. Ott is külön engedéllyel mehettünk be először hárman kerékpárral. Öt évvel később, amikor eljöttem, akkor már 150-en bicikliztek. Azt gondolom, népszerűsíteni kell. Ez egy nagyon jó alternatíva, hogy ne legyen annyi dugó, ne legyen annyi füst.”

Az őszi programra 150 fő regisztrált, a szervezők becslése szerint végül körülbelül 140 résztvevő gyűlt össze a keszthelyi rajthoz. A Tekerj a sereggel nem verseny, hanem rekreációs program, a kerékpárosoknak két napjuk volt körbetekerni a Balatont. 

„Két célja van ennek a rendezvénynek. Az egyik célja a szabadidős sportnak a fejlesztése. A szabadidős sporttal a katona felkészül a kiképzésre. Felkészül arra, hogy a katonai tevékenységét, katonai teljesítményét el tudja érni. A másik dolog, hogy amikor a katona megjelenik a társadalomba – ez akár sport- vagy kulturális tevékenység – akkor hozzájárul a toborzáshoz” - nyilatkozta Kocsi László, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Életpálya Menedzsment Főosztály osztályvezető-helyettese. 

A honvédség ezzel a rendezvénnyel is ünnepelt, hiszen az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulójára hirdették meg. Magyarország egyetemes sportjának legsikeresebb klubja, a Budapesti Honvéd Sportegyesület volt a főszervező. Az ő munkájukat a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége segítette.

„A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének az a feladata, hogy a benn lévő katonaállomány és a honvédségi dolgozóknak éves szinten rekreációs programokat, sportversenyeket, edzési lehetőségeket biztosítsanak. A HOSOSZ-nak az a lényege, hogy van 34 tagszervezete az országban. Ezek alapvetően katonai szervezetek bázisán vannak: Pápa, Nyíregyháza, Pécstől kezdve, Tata  és azokkal együtt szervezzük mi a rendezvényeket” - mondta Farkas László, a HOSOSZ elnöke. 

A kerékpározók az északi part irányába startoltak el Keszthelyről. A zánkai ebéd után Balatonakarattyán szálltak meg a résztvevők. Az első nap 106, míg október 24-én körülbelül 101 kilométert tettek meg.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus