+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyen zárult a vitorlás versenyszezon
2021. október 25. hétfő 15:48 - Keszthely
Keszthelyen zárult a vitorlás versenyszezon
Szezonzáró versenyt rendezett a Keszthelyi Yacht Club. A város és a megye legrégebbi sportklubjának viadala a Magyar Vitorlás Szövetség versenysorozatának záró állomása volt. A hűvös idő és a Keszthelyi-öbölre jellemző változó szél próbára tette a 30 nevezett egységet. A keszthelyi vitorlázók többsége még megmérettetés után is hajózni fog, van aki még január elsején is vízre szál, ha nem fagy be a Balaton.

A hajókürt hangjára rajtoltak el a szezon utolsó versenyének résztvevői. A Magyar Vitorlás Szövetség 2021-ben indította el a Yardstick Trophy Kupasorozatot. A balatonfüredi, balatonlellei, fonyódi és keszthelyi önálló versenyeket összesítve is értékeli a szövetség.

„Ez egy óriási elismerése annak a munkának, amit itt a Keszthelyi Yacht Club fojtat, hogy a szövetség ide hozza a legutolsó versenyét” - mondta Dr. Tóth Gergely, a Keszthelyi Yacht Club elnökségi tagja. 

A nemzeti ünnepen rendezett “Last Minute Regatta” elnevezésű verseny nyílt volt, bármilyen hajóosztály nevezhetett. Egy előnyszámítási rendszer szerint a befutónál figyelembe veszik ilyenkor a hajó-, vagy a vitorla méretét, így nem az abszolút helyezés dönt, hanem a korrigált eredmény. A szervezők és a résztvevők így egy közösségi örömvitorlázásként tekintettek a viadalra.

A 30 nevezett egység az október végi, hűvös időben kifejezetten jó mezőnynek számított. A szervező KYC nem kereskedelmi kikötő, célja a keszthelyiek szabadidős- és sportolási lehetőségeinek biztosítása, valamint az utánpótlás nevelése. Minden évben vannak jó eredmények. Idén például 420-as kategóriában országos bajnoki bronzot szerzett egy ifjúsági egység. A helyi hajósok, amíg tudnak, vitorlát bontanak.

„Ameddig lehet, amíg nem fagy be a Balaton, jószerivel addig vízen tartják sokan a hajójukat. Néhányan persze kiveszik téli ápolási, hajókezelési el kell végezni, de nagyon sokan egész decemberig. Van aki január elsején, Újévkor is vitorlázik itt” - tette hozzá Tóth Gergely. 

Yardstick I. kategóriában a Vida Péter kormányozta Dong Feng nyert. Yardstick II-ben Büki Gábor hozta be elsőnek a Medvét, Yardstick III-ban pedig a Zsó 2 végzett az élen Wéber Zsófiával a kormánynál. A kishajók közt egy 420-assal Sághy Attila kormányzott a legjobban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az alkotás mellett felújítanak a táborozók.
 
Vendégünk: kérdezem Molnárné Riskó Erzsébet, a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány kuratóriumi elnöké
 
Frontálisan ütközött két személyautó a 76-os főúton Zalacsány térségében.
 
A gyógy- és ivóvizek fontosságát hangsúlyozza a Zalakarosi Fürdő és a Freya Hotel összefogása.
 
Bódi Mária Magdolna születésének 101. évfordulóján rendeztek kerékpáros zarándoklatot.
 
Táborzáró koncertet adott a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár