+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyen zárult a vitorlás versenyszezon
2021. október 25. hétfő 15:48 - Keszthely
Keszthelyen zárult a vitorlás versenyszezon
Szezonzáró versenyt rendezett a Keszthelyi Yacht Club. A város és a megye legrégebbi sportklubjának viadala a Magyar Vitorlás Szövetség versenysorozatának záró állomása volt. A hűvös idő és a Keszthelyi-öbölre jellemző változó szél próbára tette a 30 nevezett egységet. A keszthelyi vitorlázók többsége még megmérettetés után is hajózni fog, van aki még január elsején is vízre szál, ha nem fagy be a Balaton.

A hajókürt hangjára rajtoltak el a szezon utolsó versenyének résztvevői. A Magyar Vitorlás Szövetség 2021-ben indította el a Yardstick Trophy Kupasorozatot. A balatonfüredi, balatonlellei, fonyódi és keszthelyi önálló versenyeket összesítve is értékeli a szövetség.

„Ez egy óriási elismerése annak a munkának, amit itt a Keszthelyi Yacht Club fojtat, hogy a szövetség ide hozza a legutolsó versenyét” - mondta Dr. Tóth Gergely, a Keszthelyi Yacht Club elnökségi tagja. 

A nemzeti ünnepen rendezett “Last Minute Regatta” elnevezésű verseny nyílt volt, bármilyen hajóosztály nevezhetett. Egy előnyszámítási rendszer szerint a befutónál figyelembe veszik ilyenkor a hajó-, vagy a vitorla méretét, így nem az abszolút helyezés dönt, hanem a korrigált eredmény. A szervezők és a résztvevők így egy közösségi örömvitorlázásként tekintettek a viadalra.

A 30 nevezett egység az október végi, hűvös időben kifejezetten jó mezőnynek számított. A szervező KYC nem kereskedelmi kikötő, célja a keszthelyiek szabadidős- és sportolási lehetőségeinek biztosítása, valamint az utánpótlás nevelése. Minden évben vannak jó eredmények. Idén például 420-as kategóriában országos bajnoki bronzot szerzett egy ifjúsági egység. A helyi hajósok, amíg tudnak, vitorlát bontanak.

„Ameddig lehet, amíg nem fagy be a Balaton, jószerivel addig vízen tartják sokan a hajójukat. Néhányan persze kiveszik téli ápolási, hajókezelési el kell végezni, de nagyon sokan egész decemberig. Van aki január elsején, Újévkor is vitorlázik itt” - tette hozzá Tóth Gergely. 

Yardstick I. kategóriában a Vida Péter kormányozta Dong Feng nyert. Yardstick II-ben Büki Gábor hozta be elsőnek a Medvét, Yardstick III-ban pedig a Zsó 2 végzett az élen Wéber Zsófiával a kormánynál. A kishajók közt egy 420-assal Sághy Attila kormányzott a legjobban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus