+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / November végén átadhatják a Rezi úti körforgalmat
2021. október 22. péntek 13:39 - Keszthely
November végén átadhatják a Rezi úti körforgalmat
A munkálatok utolsó szakaszánál tart a Rezi úti körforgalom kiépítése. A szakemberek a héten a forgalom teljes lezárása mellett a kopóréteget terítették, de készül már a kerékpárút burkolata is. A következő hetekben a jelzőtáblákat helyezik ki és útburkolati jeleket festenek, ezt azonban már a forgalom részleges feloldása mellett. A NIF Zrt. tájékoztatása szerint a projekt november 25-én zárul.

A 71-es főút és a Rezi út kereszteződésében épülő körforgalommal a lakosság régi igénye válik valóra. A munkálatok még májusban kezdődtek meg az útszakaszon, az építkezés ideje alatt részleges vagy teljes forgalomkorlátozásra számíthattak az autósok. A körforgalom nettó 340 millió forintos beruházással épül meg. A kereszteződésben útszakaszokat is felújítanak, így a 71-es főút 348 méteren, a Rezi út pedig 250 méteren kap új aszfaltréteget. Az útszakaszon a kerékpáros forgalom is jelentős, ezért a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. fizikailag elválasztott kerékpárutat is kiépít 180 méter hosszon. Itt készül a burkolat és a forgalomtechnikai jelzések és a korlátok kiépítése is zajlik.

A 71-es főút és a Rezi út kereszteződésében épülő körforgalomnál már a munkálatok utolsó szakaszánál tartanak a szakemberek. A hét folyamán a kopórétegen dolgoztak, ennek kiépítése a mai nappal megszűnik, így a forgalomkorlátozás részleges feloldására is sor kerül. Az útburkolatok festése és a jelzőtáblák kihelyezése azonban folyamatosan zajlik majd a következő hetekben, így körültekintő közlekedést és türelmet kér a járművezetőktől a NIF Zrt.

Jövő héttől a korábbi gyakorlat szerint a 71-es főúton Gyenesdiás irányából Hévíz felé, egyirányú forgalmi rend szerint biztosítják a közlekedést. Emellett az elkészült csomópont északi ágát Cserszegtomaj és Rezi irányába szintén megnyitják a gépjárművezetők előtt. A forgalomtechnikai jelzések kihelyezése miatt esetenként jelzőőrös forgalomirányításra kell számítaniuk az autósoknak. A NIF Zrt. arról tájékoztatta televíziónkat, hogy a körforgalom műszaki átadás-átvételi eljárása november 2-án kezdődik, ennek lezárási határideje november 25-e.      

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár