+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Családbarát múzeum címet kapott a Majormúzeum
2021. október 20. szerda 17:05 - Keszthely
Családbarát múzeum címet kapott a Majormúzeum
Családbarát múzeum címet kapott a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely. Az elismerést idén 6 intézménynek osztották ki, Zala megyében csak a keszthelyi kapta meg három évre. A cím elnyerése hosszú munka eredménye, többek között játszósarkot, pelenkázót és babakocsitárolót is létesítettek a kiállítóhelyen.

A Majormúzeum számos színes programot kínál tavasztól őszig a családoknak. Az agrárhagyományokat bemutató intézmény minden évben megrendezi többek között a kiállat- és terménybemutatót, a géptalálkozót, a Majorbéli Pikniket. A kicsik körében nagyon népszerű lett a Malomjátszó. A Festetics Közösségi Téren pedig kenyeret és kalácsot is lehet sütni.

„Szerencsére szép számban látogatnak el hozzánk családok. A rendezvényeinken immár hagyomány, hogy azzal kedveskedünk a látogatóinknak, hogy külön családi feladatlapot állítunk össze. AZ online megjelenéseinkben is törekszünk a családbarát tartalmak kommunikálására, illetve az új infrastrukturális fejlesztéseink is már ebben a szemléletben jöttek létre.” - mondta el Rajnai Virág múzeumpedagógus.

A Családbarát múzeum címhez több kritériumnak is meg kellett felelni. Az intézmény pontot kapott azért, mert a területén található pelenkázó, a legkisebbnek pedig méretben megfelelő mosdó is van. Egy civil szervezet ajánlása is szükséges volt. A Majormúzeumnak a Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesülete segített. Az elismerést a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ évente ítéli oda meghatározott szakmai kritériumrendszer és családbarát szemlélet szerint működő muzeális intézményeknek. Összesen hatan kaptak meg ebben az évben a kitüntetést, Zala megyében egyedüliként és elsőként a Majormúzeum.

„Egy nagyon széles kritériumrendszert fogalmazott meg a kiíró, ami mind a múzeum szolgáltatási részét, mind biztonsági feltételeket, mind szolgáltatási feltételeket tartalmazott. Mondok konkrét példákat is, a múzeumban legyenek a családok számára olyan szolgáltatások, mint például pelenkázó, babakocsi tároló, csomagmegőrző, játszósarok.”  - ismertette Horváth Zoltán  igazgató.

A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely három évre kapta meg a címet, azonban fontos a szinten tartás. Ez is kritériuma az ítészeknek. A Majormúzeum idén még Márton-napra készül családi programmal, de jövőre is számos rendezvényt kínálnak a családoknak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus