+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Családbarát múzeum címet kapott a Majormúzeum
2021. október 20. szerda 17:05 - Keszthely
Családbarát múzeum címet kapott a Majormúzeum
Családbarát múzeum címet kapott a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely. Az elismerést idén 6 intézménynek osztották ki, Zala megyében csak a keszthelyi kapta meg három évre. A cím elnyerése hosszú munka eredménye, többek között játszósarkot, pelenkázót és babakocsitárolót is létesítettek a kiállítóhelyen.

A Majormúzeum számos színes programot kínál tavasztól őszig a családoknak. Az agrárhagyományokat bemutató intézmény minden évben megrendezi többek között a kiállat- és terménybemutatót, a géptalálkozót, a Majorbéli Pikniket. A kicsik körében nagyon népszerű lett a Malomjátszó. A Festetics Közösségi Téren pedig kenyeret és kalácsot is lehet sütni.

„Szerencsére szép számban látogatnak el hozzánk családok. A rendezvényeinken immár hagyomány, hogy azzal kedveskedünk a látogatóinknak, hogy külön családi feladatlapot állítunk össze. AZ online megjelenéseinkben is törekszünk a családbarát tartalmak kommunikálására, illetve az új infrastrukturális fejlesztéseink is már ebben a szemléletben jöttek létre.” - mondta el Rajnai Virág múzeumpedagógus.

A Családbarát múzeum címhez több kritériumnak is meg kellett felelni. Az intézmény pontot kapott azért, mert a területén található pelenkázó, a legkisebbnek pedig méretben megfelelő mosdó is van. Egy civil szervezet ajánlása is szükséges volt. A Majormúzeumnak a Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesülete segített. Az elismerést a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ évente ítéli oda meghatározott szakmai kritériumrendszer és családbarát szemlélet szerint működő muzeális intézményeknek. Összesen hatan kaptak meg ebben az évben a kitüntetést, Zala megyében egyedüliként és elsőként a Majormúzeum.

„Egy nagyon széles kritériumrendszert fogalmazott meg a kiíró, ami mind a múzeum szolgáltatási részét, mind biztonsági feltételeket, mind szolgáltatási feltételeket tartalmazott. Mondok konkrét példákat is, a múzeumban legyenek a családok számára olyan szolgáltatások, mint például pelenkázó, babakocsi tároló, csomagmegőrző, játszósarok.”  - ismertette Horváth Zoltán  igazgató.

A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely három évre kapta meg a címet, azonban fontos a szinten tartás. Ez is kritériuma az ítészeknek. A Majormúzeum idén még Márton-napra készül családi programmal, de jövőre is számos rendezvényt kínálnak a családoknak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Nem csak a parton, a vízen is legyünk körültekintőek, hogy elkerüljük a baleseteket!
 
Volt szépségverseny, kutyasuli-bemutató és sok játék.
 
A szentséget Udvardy György veszprémi érsek szolgáltatta ki.
 
A Híradó Plusz vendége Feiler Zsuzsanna, a Sármelléki Általános Iskola igazgatója.
 
Lőversenyre érkeztek az erdőgazdálkodásban dolgozók.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár