+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rózsafüzér az egységért és a békéért
2021. október 18. hétfő 15:07 - Keszthely
Rózsafüzér az egységért és a békéért
A békéért és az egységért imádkozták a rózsafüzért a Ranolder és a Premontrei iskolák diákjai ma reggel. Az intézmények immár harmadik éve csatlakoztak ahhoz a mozgalomhoz, amely 2005-ben indult Venezuelából. A kezdeményezés kiinduló gondolata Pió atyától származik: „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.

A Ranolder iskola közössége harmadik éve csatlakozik a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez. Az eseményen elsősorban a békéért és az egységért imádkoznak világszerte, azonban mindenki megfogalmazza egyéni imaszándékait is.

„Nekem tetszett. Én a családomért szoktam imádkozni, meg a szeretteimért ilyenkor." - mondta Hörcsik Lili, a Ranolder János Római katolikus Általános Iskola diákja.

A diákok már az év elejétől készülnek erre a közösségi eseményre. A pedagógusok az előimádkozók felkészítésében játszanak jelentős szerepet. A közös imádság nem csak liturgikus szempontból fontos, az együttlét az iskola teljes közösségét is összekovácsolja. Az intézmény vezetése számára nem kérdés, hogy minden évben részt vesznek ezen a programon.

„A keresztény értelemben vett közösséggé, tehát Krisztus gyermekeivé válunk az imádságban. Az imádság arról szól, hogy, pontosabban kell is, hogy arról szóljon, hogy nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek is gyermeki őszinteséggel és rácsodálkozással forduljanak az Úrhoz.” - tájékoztatott Őry Gábor, a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola igazgatója.

A szertartáson együtt imádkozott a gyermekekkel Dr. Udvardy György is. A veszprémi érsek elmondta, az egyház fontos feladata megtanítani a gyermekeket imádkozni. Az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafűzért elnevezésű eseményt a Vatikán is támogatja. Október 18-án világszerte összegyűlnek a fiatalok, hogy az Úrhoz intézzék kéréseiket és hálát adjanak neki. Az érsek arról beszélt, a rózsafüzér jó alkalom az elmélyülésre.

„Egyszerre meditatív imádság, egyszerre Jézus életének az eseményein elmélkedünk, ugyanakkor egy sodró imádság, ami hitünk középpontja felé vezet bennünket. Egy ilyen imádságban a gyermekek megtapasztalják azt is, mit jelent együtt imádkozni, megtapasztalják ennek az emberi oldalát is, mit jelent kiállni mások elé, vezetni az imádságot vagy együtt mondani másokkal ugyanazt a szöveget.” - emelte ki Dr. Udvardy György veszprémi érsek.

A Ranolder iskola tanulói mellett a Premontrei iskola diákjai is képviselték intézményüket a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
 
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
 
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
 
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
 
A Kis-Balaton nádasa a vízszűrő szerep mellett több élőlény fészkelő- vagy pihenőhelye.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus