+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyi siker a vadászati világkiállításon
2021. október 13. szerda 18:48 - Budapest
Keszthelyi siker a vadászati világkiállításon
Nagy sikere van a vadászati kiállítás G pavilonjának, melyet keszthelyi szakemberek valósítottak meg. 2000 trófea és 200 egészalakos preparátum kapott helyet a 4200 négyzetméteres területen. Ez a világkiállítás legnagyobb pavilonja. Az október 14-én záruló program után több kiállítási anyag Keszthelyen kap majd helyet. Stábunk a helyszínen tudósított az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításról.

A világkiállítás egyik, ha nem a legnépszerűbb csarnoka a G pavilon. A hazai és nemzetközi trófeakiállítás és az öt földrész vadfajait bemutató diorámák lenyűgözték a látogatókat.

„Nagyon színvonalas rendezvény, tényleg le a kalappal a szervezők előtt, akik ezt megszervezték. Én érintett is vagyok benne, aranyérmes őzbakjaim vannak itt kiállítva, már második alkalommal jöttem el megnézni” - mondta a kiállítást megtekintő Kalló Miklós. 

A G pavilon megvalósítását keszthelyi szakemberek kapták feladatul. Pálinkás Róbert kastélyigazgató és Tóth Csaba múzeumvezető irányításával töltötték meg színvonalas tartalommal a területet. 4200 négyzetméterével ez a világkiállítás legnagyobb pavilonja.

Pálinkás Róbert kurátor, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója: „Mindenben a legek pavilonja: a legtöbb trófeát helyeztük el. Valamivel több mint kétezer Magyarországon vadászható nagyvadnak a trófeáját helyeztük el a trófeafalon, ezek gímek, dámok, őzek, muflonok, illetve vaddisznók.”

A 2000 trófea mellett az öt földrész vadászható fajaiból 200 egészalakos preparátumot mutatnak be 600 négyzetméteren. A csapat a Keszthelyen már jól bevált szakembergárdával építette meg a diorámákat. Hidvégi Béla múzeumalapító szerint nagy sikere van a világkiállításnak, különösen a G pavilonnak.

„Valami fantasztikus, annyira értékelik, szeretik, főleg a gyerekek a diorámákat, az állatokat. Rengetegen vannak” - nyilatkozta Hidvégi Béla múzeumalapító, világvadász. 

A 10 éve elindult Festetics Trófeaszemlével és a Vadászati múzeumban folytatott munkával kivívták a szakma elismerését a keszthelyi szakemberek. Ennek köszönhető, hogy ők kapták a felkérést a világkiállítás ezen részének megrendezésére.

Tóth Csaba, a kiállítás szakmai vezetője: „A vállunkon felhoztuk fél Keszthelyt, mert az a dioráma, az az öt földrésznek a megépítése, ami itt látható, én úgy gondolom, hogy magyar honban ezzel elöl járunk. Megépítettük azt az öt földrészt, amit terveztünk, ez másfél éves munkának az eredménye, amit most látunk.”

Szintén nagyon népszerű a hagyományos vadászati módokat bemutató terület. A látogatók itt betekintést nyerhettek az íjászat, solymászat, agarászat és az elöltöltős fegyverek szépségeibe. Mindemellett komoly szerepet kap a ló és a vadászat kapcsolatának a bemutatása. A világkiállítás befejeztével ez a tárlat Keszthelyre került, a Vadászati Múzeum mögötti épületbe. 

Szintén Keszthelyen kap helyet a vadászati világkiállítás kapuja. Szőke Gábor Miklós és csapata tíz tonna hullajtott agancsból készítette el az üdvözlőkaput. Az egyéni felajánlások mellett vadásztársaságok járultak hozzá a gím- és dámkoronákkal a monumentális alkotáshoz. 

Keszthelyi TV - Hársfalvi Ákos 

 

galéria
1
2
3
4
5
6
 
 
 
 
 
 
Szőke Gábor Miklós (b)szobrászművész és Tóth Csaba szakmai vezető
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus