+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 10. alkalommal szemlézik a trófeákat Keszthelyen
2021. október 8. péntek 14:42 - Keszthely
10. alkalommal szemlézik a trófeákat Keszthelyen
Jubilál a Festetics Trófeaszemle. 10. alkalommal szervezik meg a zalai vadak szemléjét a Vadászati Múzeumban. Az esemény egyben a Vadászati Kultúra Napja is, ebből az alkalomból könyvbemutatót tartanak és kiállítást is nyitnak. Az idén Keszthelyen adják át a vadásztársadalom egyik legrangosabb kitüntetését, a Conklin-díjat.

Már javában zajlanak az előkészületei a jubileumi, 10. Trófeaszemlének. Az érdeklődők közel 100 trófeát láthatnak a Vadászati Múzeum parkjában. Az esemény azért is különleges, mert nem csak a keszthelyi program jubilál, az 1971-es vadászati világkiállításnak is az idén van az 50. évfordulója. Keszthely kiemelt helyszíne az „Egy a természettel” tárlatnak, így kifejezetten szakmai programmal és díjátadásokkal készülnek a szombati eseményre. A szemlén különleges elismerést is átadnak.

„Évekkel ezelőtt csatlakozott hozzánk a Vadászati Kulturális Egyesület, ezért a Vadászati Kultúra Napját is ezen a napon ünnepeljük. Színes programmal, főleg szakmai programmal várjuk most a vendégeinket. Olyan díjátadás lesz, a Conklin-díjnak az átadása, amit a világon egy vadásznak adnak át egy évben. Ezt most Hidvégi Béla fogja megkapni Rex Baker világvadásztól, aki direkt ez alkalomból jött Amerikából átadni a díjat.” - tájékoztatott Tóth Csaba, a Vadászati Múzeum igazgatója.

Az idén is odaítélik a Festetics Kulturális Örökség díjat, valamint a Vadászkamara Aranyérmét és a Vadászati Kulturális Egyesület kitüntetései is gazdára találnak. A felvonultatott trófeák mellett a végzett vadászok is Keszthelyen lesznek, őket Dr. Faragó Sándor, a soproni egyetem rektora avatja fel. Az eseményen bemutatják a Vadászati Almanach című könyvet és megnyitják a Vadászati Kulturális Egyesület hagyományos kiállítását is.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A kedvezményre jogosultak többsége február 22-ig automatikusan megkapja a visszatérítést.
 
Az útszéli kereszt a Gyenes és Diás közötti határvonalra épült, melyet 1807-ben állíttaták.
 
Az elismerést idén 6 intézménynek osztották ki, Zala megyében csak a keszthelyi kapta meg.
 
Megnyílt Adorján Péter természetfotós kiállítása, mely november 26-ig tekinthető meg.
 
A "Boeing-Boeing" című, teltházas előadással kezdődött meg a keszthelyi Balaton Színház őszi évada.
 
Sültgesztenye, gesztenyeliszt és más sós és édes finomságok is készültek a hatodik gesztenyefesztiválon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár