+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / SUP-pal evezi körbe a Balatont Kovács László
2021. október 5. kedd 15:33 - Balaton
SUP-pal evezi körbe a Balatont Kovács László
SUP-pal evezi körbe a Balatont Kovács László extrém sportoló és profi teljesítménytúrázó. A 190 km-es túráját a szél nehezíti, ám ez sem tántorítja el attól, hogy véghezvigye gondolatát. A maga nemében egyedülálló próba nem kizárólag öncélú, hiszen a teljesítés ideje alatt is adományokat gyűjt beteg gyermekek gyógykezelésére.

Október 2-án 11 órakor Csopakról indult el az extrém sportoló, hogy teljesítse a maga nemében egyedülálló próbát. 190 km-t fog leevezni a Balatonon Kovács László egy SUP-deszkán.  Az első nap körülbelül 50 km-t tudott teljesíteni, a Pálkövi strandig jutott el. Vasárnap Vonyarcvashegyen zárta a napot, hétfőn reggel fél 9 környékén érkezett meg Keszthelyre. László elmondta, a második napja majdnem kudarcba fulladt.

„Nagyon megerősödött a szél. Két napja jobb oldalamon tudok csak evezni, mert déli szelünk van és hát annyira megerősödött a szél, hogy befújt a nádasba egyszerűen. Ugye a SUP, az egy eléggé ügyetlen szerkezet ilyen szempontból. Egy kajak, egy kenu gyorsabb, jobban irányítható, rossz az iránytartása. Ettől is volt érdekes egyébként számomra, hogy ez így egy extrémebb kihívás. Ugye extrém dolgokkal is szórakoztatom magam az utóbbi három évtizedben.”

Támogató csapata segíti útja során a sportolót. Kevés felszerelést visz magával a vízre, tornazsákjában csak a napi ennivaló és víz van. E mellett egy másik evező is van nála, ezeket tudja cserélgetni szélben és szélcsendben. Célja nem kizárólag önérdekű, jótékonysági is.

„Van egy Csodacsoport nevű alapítvány, akik beteg gyerekeknek rendeznek éveken át gyűjtéseket. Tulajdonképpen egy licitoldal. És ajánlunk fel több tárgyat licitre, hírességeink is, meg gyakorlatilag bárki megteheti és a vásárlásával, a befolyt összeggel segíti a csoportot.”

Pár perces pihenés után folytatta is útját a sportoló. Kovács László eredetileg a Duna magyarországi szakaszát szerette volna SUP-pal leevezni, ennek azonban több akadálya is volt. Teljesítményben azonban a Balaton körbeevezése hasonló mértékű. Útját az időjárás is nehezíti, ezért napra pontosan nem tudni még, hogy mikor érkezik vissza Csopakra. A próbáról közösségi oldalán folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Deák Ferenc és Bercsényi utcák közti szakasz az érintett.
 
Kele hétfő hajnalban tért vissza fészkébe. Kedden már újabb hím tűnt fel a templom tornyán.
 
Uhlár Mónika coach, életvezetési tanácsadó tartott nyílt napot a Harmónia Házában.
 
Egy zalai fiatalember életmentő műtétjére ajánlották fel a teremlabdarúgó kupa nevezési díját.
 
A Vince-napi pincetúrán több borászt is meglátogattak a szakemberek és az érdeklődők.
 
A Magyar Zene Házában vehette át az elismerést az intézmény vezetése.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár