Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Ilyen még nem volt: duatlon verseny a Hévíz-patakon
2021. dec. 1. szerda | Hévíz-Fenékpuszta
Ilyen még nem volt: duatlon verseny a Hévíz-patakon
Első alkalommal rendezték meg a “Hévízbivaly Duatlon” névre keresztelt versenyt a Hévízi-lefolyónál, illetve annak partján. Az országos szinten is egyedülálló kezdeményezésben két, nem szokványos sportágat párosítottak: az evezést és a futást. A program főszervezője a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. volt.

Kilenc órától folyamatosan indultak a versenyzők a Hévízi-lefolyó zsilipjétől. Saját vagy bérelt kajakokkal, csónakokkal és sup-okkal kellett elevezni Fenékpusztáig, majd visszafelé futni. Egyénileg, valamint két-három fős csapatokban is lehetett indulni. A résztvevők idejét egyénileg mérték. Az ország teljes területéről érkeztek: főként Sopronból, Győrből, Székesfehérvárról és Budapestről, de természetesen a környékről is. Az Ultrabalaton futóverseny csúcstartója, Csécsei Zoltán is részt vett a “Hévízbivaly Duatlon” megmérettetésén. Így fogalmazott: "Ez a Hévízbivaly, szerintem ez egy nagyon profi, nagyon jó név és nagyon versenyzőcsalogató név. Ugye első szervezés, hát meglátjuk, hogy a folyónak a szélessége mennyire fogja befolyásolni a versenyt. Remélem, hogy nem. Nekem sarkalatos pont lesz majd a versenyen a beszállás-kiszállás, meg a manőverezés, mert én nem nagyon szoktam kajakozni."

A Hévízi-lefolyó zsilipjétől induló versenyzők egy körülbelül tíz kilométeres szakaszon eveztek déli irányba. A program elnevezésében a Hévízbivaly arra utal, hogy ötven évvel ezelőtt még vízibivalyokkal tapostatták végig a medret, évente több alkalommal. Hasonló, verseny-szerű kezdeményezés még nem volt ezen a vízfolyáson, így a szervezők sikeresnek tekintik, hogy az esős, borús idő ellenére körülbelül százötvenen vettek részt a programon.

Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető-igazgatója így vélekedett: "Kettő célunk van: egy, hogy egy tök jó programot szervezzünk azoknak, akik szeretik a sportokat. A másik pedig az, hogy Hévíz imázsát egy picit frissítsük. Tehát a célunk az, hogy a 40-50 éveseket elérjük azzal, hogy Hévíz nem csak a 90 év felettieknek szól, hanem valóban Hévíz és a környéke annyi aktív programot tud nyújtani, ami kifejezetten izgalmas lehet egy 40 év feletti emberkének, aki alapvetően egész nap a gép előtt görnyed, fáj a háta, és rájön arra, hogy valóban jó a Hévízi tó neki is. Nagyon jók ezek a kezelések, és annyira csodálatos Hévíz környéke - akár a Keszthelyi részt, akár a zalai dombokat nézem -, tele van jó programokkal."

A versenyzők a kenukkal, sup-okkal, kajakokkal a fenékpusztai váltóponthoz igyekeztek. Itt az eszközökből kiszállva, némi frissítő után futva indultak vissza Hévízre. A versenyt a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, a Vadlán Ultra Terep Futás és a Vidra Vizitúra csapatával együttműködve valósította meg. A versenyzők között voltak ultrafutók, kajakozók és amatőr sportolók is. A versenyt senki nem adta fel, valamint baleset- és vízbeborulás-mentesen minden induló teljesítette a kitűzött távot. 146 versenyző kapott Hévízbivaly befutó érmet.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. aug. 27. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
Vonyarcvashegy adott otthont a Mozdulj Balaton programsorozatnak
| 2024. aug. 22. csütörtök 19:15 | Keszthely
A sakkversenyre mintegy 80 résztvevő nevezett az idén hazánkból és több más külföldi országból.
| 2024. aug. 7. szerda 19:15 | Balatongyörök
28. alkalommal szervezték meg a Balaton Kupát, amelyre az idén mintegy 50 versenyző jelentkezett.
| 2024. aug. 6. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Díjlovaglás, díjugratás és ügyességi versenyzsámokban mérhették össze tudásukat az egyesületek sportolói.
| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Zalakaros
A kis forgalmú zalai utakon zajló megmérettetésen dombos szakaszok nehezítették a versenyt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.