Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A térség kulturális és turisztikai fejlődése a cél
2021. okt. 1. péntek | Balatonederics
A térség kulturális és turisztikai fejlődése a cél
Térségünk kulturális és turisztikai fejlődésének egyik záloga a pályázati forrásokból elnyerhető támogatás. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően számos infrastrukturális pályázat hoz forrást Veszprém megye és a Balaton vonzáskörzetébe. Ezeket a beruházásokat sajtótájékoztató keretében ismertették.

Számos olyan beruházás valósult meg Keszthely körzetében, amelynek forrása a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhető. Ezekből a sikeres pályázatokból a települések különféle létesítményeiket, így például tájházaikat, fesztiválhelyszíneket, egyéb épületeiket újíthatták fel.

Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program megvalósításáért felelős kormánybiztos elmondta: több település nyújtott be olyan pályázatokat, amik sikerrel jártak az elbírálás során. Két fajta támogatási program állt rendelkezésre: az egyikből a rendezvényszervezést, a másikból az infrastrukturális beruházásokat támogatták. Így folytatta: "Itt hárommilliárd forint értékben tudtunk kiírni pályázatot 2023-ra megvalósuló infrastrukturális beruházásokkal. Összességében a régióból 18 település pályázott sikerrel. Ez nem csak a Balaton északi partját jelenti, és nem csak a Veszprémhez közel eső településeket, hanem nyugat felé, például Keszthelyt. Dél felé pedig Marcalit is, akik egy-egy kisebb beruházást tudnak megvalósítani, vagy egy nagyobb beruházáshoz tud a Zrt. valamilyen hozzájárulás biztosítani."

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a turizmus kiemelt szerepe kapcsán elmondta: hamarosan mintegy negyven szálloda újul meg, valamint több ezer magánszállás is támogatást kapott a kormánytól. "Szükséges volt, hogy a kormány beavatkozzon és a vidéki Magyarországra legalább annyi szálláshelyet hozzon létre támogatások útján, mint amennyi Budapesten épül. A Kisfaludy program elindult 2017-ben és most érett be az elmúlt négy év munkájának a gyümölcse. Esztergomban átadtuk már az első szállodát és ebben az évben, meg a következő években nagyjából Budapesttel azonos mennyiségű új szállodai szoba fog létrejönni a vidéki Magyarországon, négy- és ötcsillagos kategóriában" - ismertette.

Papp János polgármester a helyi fejlesztésekről ejtett szót. Kiemelte az idei évben megújult balatonedericsi, immár ötcsillagos minősítéssel rendelkező strandot. Hozzátette: "Az elmúlt két évben is nagyon sok pénzt nyertünk - összesen 56 millió Ft nettó összegben -, amiből a strand legfontosabb fejlesztését végre tudtuk hajtani. Emellett most az Európa Kulturális Fővárosa pályázaton is indultunk."

Az elnyert támogatási összegnek köszönhetően a tájház udvarát és fűtésrendszerét közel húszmillió forintból sikerült felújítani, amelyre négy településsel, konzorciumi konstrukcióban pályáztak.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Keszthely
A gyermekorvosi ügyelet, bölcsődeépítés és pályázatok is napirenden voltak a keszthelyi képviselő-testület pénteki ülésén.
| 2024. júl. 17. szerda 19:15 | Balatonszentgyörgy
Több, mint százötvenmillió forintos pályázati támogatással újul meg a Művelődési Ház Balatonszentgyörgyön.
| 2024. júl. 5. péntek 19:15 | Balatongyörök
Országszerte mintegy 800 cukrászda igényelhet egy-egy millió forintot a nyár folyamán.
| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az olvasóktól várt névötleteket a Fejér György Városi Könyvtár.
| 2024. máj. 16. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Kocsondiné Eisenkorb Györgyi, a GKMK Fejér György Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.