Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Eredményes volt a BKKB munkája
2021. szep. 15. szerda | Zalakaros
Eredményes volt a BKKB munkája
Lezárult a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság idei szezonja. A négy megye összefogásában megvalósuló fokozott rendőri jelenlét azt a célt szolgálja, hogy a Balatonon lakók és azt itt nyaralók közbiztonságát a lehető legmagasabb szinten garantálják. A mai zalakarosi záró értekezleten eredményesnek ítélték a Zala megye elnökletével zajló szezont.

Eredményesnek ítélte az idei nyári szezont a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság. A négy megye – Veszprém, Fejér, Somogy és Zala – összefogásával működő bizottság feladata a lehető legmagasabb közbiztonság fenntartása a Balaton régióban. Nyáron kiemelten sok turista érkezik a tó környéki településekre, ráadásul ilyenkor nemcsak a szárazföldi, hanem a vízi balesetek is megszaporodnak.

„A Balaton-parton egy hőségriadó, tehát egy nagyon meleg időszakban a vízben akár 200-250 ezer ember is bent tartózkodik. Természetesen nem tudunk mindenki mellé odamenni. Egyre népszerűbbek a vízi sportok, a vitorlázás, rengeteg vízi jármű van, ezért nagyon komoly munkát kell végezni a kollégáimnak, hogy ezt a biztonságos tavat továbbra is biztonságosan tartsák.” - tájékoztatott Molnár Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kapitányságvezetője.

A rendőrök a szezon előtt és a nyári időszakban is folyamatosan felhívják a figyelmet a biztonságos strandolásra. A vízirendészet tapasztalata az, hogy a legtöbb baleset nem szabálytalankodás, hanem rosszullét miatt következik be. Az idén 14-en fulladtak vízbe, ez a tavalyi esetek duplája.

A BKKB-t az idei szezonban Zala megye elnökölte. A nem sajtónyilvános záró értekezleten beszámoltak a tapasztalatokról és az elért eredményekről.  

„Míg 2019-ről 2020-ra – egyrészt köszönhetően a pandémiának – 7%-kal esett vissza a nyomozáselrendelések száma, most, hogy nőtt az idegenforgalom, nőtt a turisták száma, ennek ellenére ismét tudtuk 3%-kal csökkenteni ezt a számot. Szintén eredménynek tekintjük azt, hogy mindemellett egy olyan közbiztonságot tudtunk garantálni közútjainkon, közterületeinken, ami garancia volt arra, hogy az ide látogató turisták, vendégek jól érezzék magukat.” - tájékoztatott Szakál Ferenc, a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság titkára.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság feladatainak jelentős részét a Keszthelyi Rendőrkapitányság végezte el, ugyanis a térségben koncentrálódott a megyébe látogató turisták nagy része. A cél az volt, hogy a Balaton-part mellett a kistelepüléseken is egy láthatóbb rendőrséget jelenítsenek meg. A bizottság eredményesnek ítélte a zalaiak munkáját, amit az ORFK is elismert.           

„A helyi lakosság, a belföldi turisták és az ide látogató külföldi vendégek már megszokhatták azt a magas szintű közbiztonságot, amit a négy megyei rendőr-főkapitányság állománya, együtt a polgárőrséggel és más rendőri szervekkel tudott szavatolni. Nagyon sikeresek voltunk abban, hogy a lakosság sérelmére kevesebb jogsértés történjen és komoly feladatnak tekintettük azt is, hogy a közlekedési balesetek számát csökkentsük.” - emelte ki Dr. Kuczik János Zoltán, az ORFK rendészeti főigazgatója.

A nyári szezont követően sem pihennek az egyenruhások. A rendőrség továbbra is mindent megtesz azért, hogy a lehető legmagasabb szintű közbiztonságot tartsa fenn a megyékben és az egész országban. A következő szezonban a BKKB elnökségét Somogy megye látja el.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

| 2022. aug. 15. hétfő 16:35 | Keszthely, Balatongyörök
A Keszthelyi Rendőrkapitányság rendőrei a társszervekkel közös közbiztonsági akciót tartott.
| 2022. júl. 19. kedd 15:16 | Keszthely
Társszervezeteivel tartott átfogó ellenőrzést a keszthelyi rendőrség a szórakozóhelyeken.
| 2021. szep. 3. péntek 18:21 | Keszthely
A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság keretén belül zajlik az akció.
| 2021. júl. 1. csütörtök 18:32 | Keszthely
Zala megye az elnöke a Balatoni Közbiztonsági koordinációs Bizottságnak.
| 2017. szep. 27. szerda 15:17 | Gyenesdiás
A nyári szezont értékelték a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság tagjai.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
19:00
Híradó
19:45
Balasport 2023
20:15
Egy csipetnyi szó
20:45
Savaria Filmfesztivál
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:29
Savaria Filmfesztivál
21:36
21:38
Hargita TV
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.