+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szereltek, futottak, céloztak
2021. szeptember 15. szerda 16:28 - Balatongyörök
Szereltek, futottak, céloztak
27 csapat összesen 48 futamban mérte össze a gyorsaságát és a pontosságát a balatongyöröki kismotorfecskendő-szerelő bajnokságon. A településen 10. alkalommal szervezték meg a versenyt, emellett pedig az ötletgazda Györöki Hamutiprók Önkéntes Tűzoltó Egyesület 100. jubileumát is ünnepelték.

Az idővel futottak versenyt a tűzoltók Balatongyörökön. Ezúttal nem katasztrófát kellett elhárítani, az önkéntes és hivatásos lánglovagok kismotorfecskendő-szerelésben mérték össze a tudásukat. A 7 fős csapatok összeszokottan és gyakorlottan végezték a feladatot, a versenyt a gyorsaság döntötte el. Balatongyörökre az ország minden pontjáról és Felvidékről is érkeztek csapatok.      

„Határon kívüli csapatként jövünk ide, képviseljük Felvidéket. Nagyon jó a hangulat - ismétlem még egyszer. Két éve sikerült ezt a versenyt megnyernünk, tehát címvédőként jöttünk ide, úgyhogy szeretnénk idén is jó eredményt elérni.” - mondta Komjáti István, a Szilasi Tűzoltó Szervezet parancsnoka.

Bár a verseny elsődleges célja a szórakozás, gyakorlati haszna is van. A tűzoltók ugyanis ezáltal formában tudják tartani magukat. Emellett tökéletesíthetik szerelési tudásukat és nem utolsó sorban célzási képességüket is. A balatongyöröki megmérettetésen a felnőttek mellett több ifjúsági csapat is bemutatkozott az ország minden pontjáról.           

„Mi 3 csapattal jöttünk ide a versenyre, egy felnőtt férfi, egy – mondjuk úgy – női csapattal, aki 18 alatt van igazából, így másik versenyre nincs lehetőség, meg van egy ifjúsági csapatunk. Velük járunk erre a versenyre már jópár éve.” - emelte ki Polgár Viktor, a Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság elnöke.

A versenyt minden évben a Györöki Hamutiprók Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezi. A program gondolata azért merült fel, mert nem volt olyan verseny, ahol önkéntesek és hivatásosok mérhették össze a tudásukat. Az idén kettős jubileumot is köszöntöttek, hiszen amellett, hogy a megmérettetést 10 éve rendezik meg, 100 évesek a györöki önkéntes tűzoltók.

„Nagyon nagy boldogság- én azt gondolom -  az egyesületnek, hogy megtarthatja ezt a versenyt, a 10 éves, jubileumi versenyt.. Valamint abban az évben tarthatja meg a 10 éveset, amikor az egyesületünk 100 éves. Ez azt gondolom, hogy egy ilyen, országos szintű rendezvény egy 100 éves évfordulón felemelő érzés.” - tájékoztatott Nemes István, a Györöki Hamutiprók Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokhelyettese.

A csapatok idén is modern és retro kategóriákban versengtek egymással. Emellett női és férfi tűzoltók is rajthoz álltak, de vegyes csapatok is voltak.

Regman Karola - Keszthelyi TV            

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A mostani alkalmon beszámoltak az EKF-es pályázatokról, tapasztalatokról, jövőbeni gondolatokról.
 
A füsttel akár 4,5 fokot is tudnak emelni a talajfelszín hőmérsékletén a szakemberek.
 
A keszthelyi fehér ember szobrát idéző alkotás széleskörű társadalmasítás után kapta meg új helyét.
 
Megújult a vörsi temetőben nyugvó első magyar kócsagőr, Gulyás József sírja.
 
Zalakaroson tartotta záró értekezletét a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság.
 
Az egykor nőklubként indult egylet ma is nagyon aktív, számos rendezvényen részt vesznek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár