+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A gyermekek fejlesztése érdekében dolgoznak
2021. szeptember 14. kedd 19:03 - Keszthely
A gyermekek fejlesztése érdekében dolgoznak
A Nagykanizsai Tankerületi Központ 90 millió forintot nyert korábban az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Nyújtsd a kezed! elnevezésű pályázatán. Két gyógypedagógiai intézmény,köztük a keszthelyi Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI kapott támogatást a nevelés-oktatáshoz, valamint a gyógypedagógia hálózat fejlesztéséhez. A 2018-ban kezdődő pályázat zárásaként tartottak tegnap konferenciát a Balaton Színházban.

A Zöldmező utcai iskolában tanulásban akadályozott és értelmileg akadályozott valamint autista gyermekek oktatása, nevelése folyik . A tankötelezettség befejezésével szakiskolai képzésben is részesülnek a tanulók. Az integráltan nem nevelhető gyermekek részére gyógypedagógiai óvoda is működik. Az intézményben a tervszerű nevelő - oktató munkában az elsődleges az esélyegyenlőség megtartása. Mind szakmailag, mind pedig technikailag és eszközállományban folyamatosan fejlődik az iskola.  A Balaton Színházban egy három éve zajló sikeres program záró konferenciáján Manninger Jenő országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy a sajátos nevelésű gyermekek oktatását biztosító iskola jövőbeni korszerűsítését és az oktatás módszertan fejlesztésének lehetőségét  továbbra is biztosítani kell. Nagy Bálint, Keszthely polgármestere beszélt az infrastrukturális fejlesztések és a közösség együtthatásáról hangsúlyozva , hogy a Zöldmező iskola „Nyújtsd a kezed!” elnevezésű projektben való részvétele mind a gyermekeknek, mind a pedagógusoknak nagy lehetőséget adott.

"Azt gondolom, hogy egy nagyon jelentős dologról van szó és folyamatosan oda kell figyelnünk. Tehát folyamatosan gondoznunk és figyelemmel kell kísérnünk ezt a területet, hiszen azt gondolom, hogy a keszthelyi Zöldmező Általános Iskolában is az ott dolgozó pedagógusok már  az elmúlt hosszú években is bebizonyították, hogy szívvel lélekkel végzik a hivatásukat, úgyhogy ebben pedig minden segítséget meg kell,hogy tudjunk adni nekik."- mondta el Nagy Bálint.

Az EFOP pályázaton 90 millió forintot nyert a tankerület. A nagykanizsai és a keszthelyi egységes gyógypedagógiai módszertani intézmény bevonásával zajló projektet a tankerület szakmai vezetője mutatta be. Bíró Patrik a következőket emelte ki."Ezen a pályázaton belül, a módszertani megújuláson felül sikerült eszközöket beszerezni, sikerült plusz órákat biztosítani a gyerekek számára, hiszen több mint 2000 órát –ebben a három évben- tudtak biztosítani a gyerekeknek. Módszertani megújulásra is volt lehetőség, hiszen majdnem hetven tanúsítványt szereztek a pedagógusok."

A keszthelyi intézmény számára nagy lehetőség volt a támogatott program. Az oktató-nevelő munka fejlesztése több területen megvalósult.

"Súlyos, halmozottan sérült gyerekeknek és az integráltan oktatott gyermekeknek eszközvásárlás, szakmai füzeteknek a kidolgozása, melyek a fejlesztésben alkalmazhatók ill. mérőeszközként tudnak szolgálni. Szülőkluboknak a működtetése."- mondta az intézmény vezetője,Krasznai Tamásné.

A záró konferencián előadások keretében esélyteremtő programokat hallhattak a résztvevők.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus