+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A gyermekek fejlesztése érdekében dolgoznak
2021. szeptember 14. kedd 19:03 - Keszthely
A gyermekek fejlesztése érdekében dolgoznak
A Nagykanizsai Tankerületi Központ 90 millió forintot nyert korábban az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Nyújtsd a kezed! elnevezésű pályázatán. Két gyógypedagógiai intézmény,köztük a keszthelyi Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI kapott támogatást a nevelés-oktatáshoz, valamint a gyógypedagógia hálózat fejlesztéséhez. A 2018-ban kezdődő pályázat zárásaként tartottak tegnap konferenciát a Balaton Színházban.

A Zöldmező utcai iskolában tanulásban akadályozott és értelmileg akadályozott valamint autista gyermekek oktatása, nevelése folyik . A tankötelezettség befejezésével szakiskolai képzésben is részesülnek a tanulók. Az integráltan nem nevelhető gyermekek részére gyógypedagógiai óvoda is működik. Az intézményben a tervszerű nevelő - oktató munkában az elsődleges az esélyegyenlőség megtartása. Mind szakmailag, mind pedig technikailag és eszközállományban folyamatosan fejlődik az iskola.  A Balaton Színházban egy három éve zajló sikeres program záró konferenciáján Manninger Jenő országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy a sajátos nevelésű gyermekek oktatását biztosító iskola jövőbeni korszerűsítését és az oktatás módszertan fejlesztésének lehetőségét  továbbra is biztosítani kell. Nagy Bálint, Keszthely polgármestere beszélt az infrastrukturális fejlesztések és a közösség együtthatásáról hangsúlyozva , hogy a Zöldmező iskola „Nyújtsd a kezed!” elnevezésű projektben való részvétele mind a gyermekeknek, mind a pedagógusoknak nagy lehetőséget adott.

"Azt gondolom, hogy egy nagyon jelentős dologról van szó és folyamatosan oda kell figyelnünk. Tehát folyamatosan gondoznunk és figyelemmel kell kísérnünk ezt a területet, hiszen azt gondolom, hogy a keszthelyi Zöldmező Általános Iskolában is az ott dolgozó pedagógusok már  az elmúlt hosszú években is bebizonyították, hogy szívvel lélekkel végzik a hivatásukat, úgyhogy ebben pedig minden segítséget meg kell,hogy tudjunk adni nekik."- mondta el Nagy Bálint.

Az EFOP pályázaton 90 millió forintot nyert a tankerület. A nagykanizsai és a keszthelyi egységes gyógypedagógiai módszertani intézmény bevonásával zajló projektet a tankerület szakmai vezetője mutatta be. Bíró Patrik a következőket emelte ki."Ezen a pályázaton belül, a módszertani megújuláson felül sikerült eszközöket beszerezni, sikerült plusz órákat biztosítani a gyerekek számára, hiszen több mint 2000 órát –ebben a három évben- tudtak biztosítani a gyerekeknek. Módszertani megújulásra is volt lehetőség, hiszen majdnem hetven tanúsítványt szereztek a pedagógusok."

A keszthelyi intézmény számára nagy lehetőség volt a támogatott program. Az oktató-nevelő munka fejlesztése több területen megvalósult.

"Súlyos, halmozottan sérült gyerekeknek és az integráltan oktatott gyermekeknek eszközvásárlás, szakmai füzeteknek a kidolgozása, melyek a fejlesztésben alkalmazhatók ill. mérőeszközként tudnak szolgálni. Szülőkluboknak a működtetése."- mondta az intézmény vezetője,Krasznai Tamásné.

A záró konferencián előadások keretében esélyteremtő programokat hallhattak a résztvevők.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A medvék is előbújtak a barlangokból, megjósolták az időt.
 
A január 26-i testületi ülésen a többség jóváhagyta azt a határozatot, amely áremelésről szólt.
 
Több szempontból is megújul Keszthely közkedvelt fesztiválja, amely július elején várja a közönséget.
 
Kutató-mentő készülék beszerzésén dolgozik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A halál megszelídítéséről, az emberi méltóságról, a Magyar Hospice Alapítvány küldetéséről beszélgettek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus