Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A gyermekek fejlesztése érdekében dolgoznak
2021. szep. 14. kedd | Keszthely
A gyermekek fejlesztése érdekében dolgoznak
A Nagykanizsai Tankerületi Központ 90 millió forintot nyert korábban az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Nyújtsd a kezed! elnevezésű pályázatán. Két gyógypedagógiai intézmény,köztük a keszthelyi Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI kapott támogatást a nevelés-oktatáshoz, valamint a gyógypedagógia hálózat fejlesztéséhez. A 2018-ban kezdődő pályázat zárásaként tartottak tegnap konferenciát a Balaton Színházban.

A Zöldmező utcai iskolában tanulásban akadályozott és értelmileg akadályozott valamint autista gyermekek oktatása, nevelése folyik . A tankötelezettség befejezésével szakiskolai képzésben is részesülnek a tanulók. Az integráltan nem nevelhető gyermekek részére gyógypedagógiai óvoda is működik. Az intézményben a tervszerű nevelő - oktató munkában az elsődleges az esélyegyenlőség megtartása. Mind szakmailag, mind pedig technikailag és eszközállományban folyamatosan fejlődik az iskola.  A Balaton Színházban egy három éve zajló sikeres program záró konferenciáján Manninger Jenő országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy a sajátos nevelésű gyermekek oktatását biztosító iskola jövőbeni korszerűsítését és az oktatás módszertan fejlesztésének lehetőségét  továbbra is biztosítani kell. Nagy Bálint, Keszthely polgármestere beszélt az infrastrukturális fejlesztések és a közösség együtthatásáról hangsúlyozva , hogy a Zöldmező iskola „Nyújtsd a kezed!” elnevezésű projektben való részvétele mind a gyermekeknek, mind a pedagógusoknak nagy lehetőséget adott.

"Azt gondolom, hogy egy nagyon jelentős dologról van szó és folyamatosan oda kell figyelnünk. Tehát folyamatosan gondoznunk és figyelemmel kell kísérnünk ezt a területet, hiszen azt gondolom, hogy a keszthelyi Zöldmező Általános Iskolában is az ott dolgozó pedagógusok már  az elmúlt hosszú években is bebizonyították, hogy szívvel lélekkel végzik a hivatásukat, úgyhogy ebben pedig minden segítséget meg kell,hogy tudjunk adni nekik."- mondta el Nagy Bálint.

Az EFOP pályázaton 90 millió forintot nyert a tankerület. A nagykanizsai és a keszthelyi egységes gyógypedagógiai módszertani intézmény bevonásával zajló projektet a tankerület szakmai vezetője mutatta be. Bíró Patrik a következőket emelte ki."Ezen a pályázaton belül, a módszertani megújuláson felül sikerült eszközöket beszerezni, sikerült plusz órákat biztosítani a gyerekek számára, hiszen több mint 2000 órát –ebben a három évben- tudtak biztosítani a gyerekeknek. Módszertani megújulásra is volt lehetőség, hiszen majdnem hetven tanúsítványt szereztek a pedagógusok."

A keszthelyi intézmény számára nagy lehetőség volt a támogatott program. Az oktató-nevelő munka fejlesztése több területen megvalósult.

"Súlyos, halmozottan sérült gyerekeknek és az integráltan oktatott gyermekeknek eszközvásárlás, szakmai füzeteknek a kidolgozása, melyek a fejlesztésben alkalmazhatók ill. mérőeszközként tudnak szolgálni. Szülőkluboknak a működtetése."- mondta az intézmény vezetője,Krasznai Tamásné.

A záró konferencián előadások keretében esélyteremtő programokat hallhattak a résztvevők.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

| 2023. dec. 22. péntek 16:15 | Keszthely
A projekt 2017-ben kezdődött, ez alatt az idő alatt számos növénnyel lett gazdagabb a település.
| 2023. nov. 8. szerda 14:00 | Keszthely
A városvezetés fenntartja követeléseit a kivitelező felé, aki nem készült el határidőre a fejlesztéssel.
| 2023. aug. 8. kedd 16:51 | Keszthely
Fórumot tartott hétfőn este Dr. Tóth Gergely.
| 2023. júl. 26. szerda 17:34 | Keszthely
A városvezetők türelmet kérnek a lakosságtól.
| 2023. ápr. 27. csütörtök 18:50 | Balatongyörök, Vonyarcvashegy
Lady Hamilton Emlékhelyet avattak a balatongyöröki Szépkilátónál.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
22:15
Keszthelyi Szemmel
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.