Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Októberig be kell fejezni a Helikon Park szépítését
2023. júl. 26. szerda | Keszthely
Októberig be kell fejezni a Helikon Park szépítését
Új határidőt kellett kitűznie az önkormányzatnak a Helikon Park építésével kapcsolatban. A kivitelező késlekedése és egy váratlan esemény miatt is csúsznak a munkálatok. A városvezetők türelmet kérnek a lakosságtól.

Az egykori kézilabdapályánál dolgoznak most a Helikon Parkban. Váratlan akadályba ütköztek. A tervező szerint el kell távolítani az itt lévő alaprétegeket. A vörös-, illetve fekete salakról laboratóriumi vizsgálatok mutatták ki, hogy veszélyes hulladéknak minősülnek, minél hamarabb el kell azokat szállítani. Azonban nemcsak ezért késlekedik a Helikon Park szépítése. Az önkormányzat többször felszólította már a kivitelezőt, mert nem végezte ütemterv szerint a munkát. Már a szerződésbontáson is gondolkodtak, azonban a határidő miatt erre nincs lehetőség – hangsúlyozta Manninger Jenő polgármester.

„Nagyon remélem, hogy a következő hetekben már azt látjuk, hogy nagy létszámú ember dolgozik itt, erről tárgyalunk. Hogyha nekiállnak úgy dolgozni, hogy nagyobb lesz a létszám, akkor elvileg és gyakorlatilag is van rá esély, hogy október elejére befejezzék, ezen vagyunk most. Remélem a kivitelező is. De most attól kezdve, hogyha elviszik ezt a salakot, akkor természetesen, úgy, ahogy eddig is hetente személyesen is fogjuk ellenőrizni, reméljük, hogy lesz mit. Mert látjuk azt, hogy építenek, eddig csak bontottak tulajdonképpen.”

A tervek szerint sok folyamat áll még a kivitelezők előtt. A bejáratokat, a Helikon Emlékmű környezetét és a futópályát is szépíteni kellene már.

„A kivitelező most azt mondta el, hogy megvette az ehhez szükséges anyagokat, tulajdonképpen rendelkezésre áll, tehát anyagbeszerzési probléma nem lehet, sőt a növényeket is megvette. Nagyon sok növényt kell majd ültetni körbe. És akkor igazán látványos lesz. Ezt várjuk, hogy elinduljon már az építő jellegű dolog is és a növényültetés, mert mondom eddig még csak bontottak, de sajnos még ezt is ez kell bontani.” - tette hozzá a polgármester.

Az önkormányzat úgy egyezett meg a kivitelezővel, hogy október elejéig be kell fejeznie a munkát. A lakosságtól türelmet kérnek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. már. 29. péntek 19:15 | Keszthely
Hinták, csúszdák, rugós játékok és kötélpálya is várják a fiatalokat.
| 2024. már. 22. péntek 19:15 | Keszthely
Újra megtekinthető a Nemzeti Kör molinója a Helikon park megnyitásának köszönhetően.
| 2024. már. 14. csütörtök 19:15 | Keszthely
A játszótér része a Keszthely Zöld Város projektnek, amiben a park rekonstrukciója is szerepelt.
| 2023. dec. 22. péntek 16:15 | Keszthely
A projekt 2017-ben kezdődött, ez alatt az idő alatt számos növénnyel lett gazdagabb a település.
| 2023. nov. 30. csütörtök 18:01 | Keszthely
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.