Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Nagyobb erővel dolgoznak a Helikon park rekonstrukción
2023. nov. 8. szerda | Keszthely
Nagyobb erővel dolgoznak a Helikon park rekonstrukción
Ha másik kivitelezővel is, de az önkormányzat be fogja fejezni a Helikon park rekonstrukcióját. A városvezetés fenntartja követeléseit a kivitelező felé, aki nem készült el határidőre a fejlesztéssel. A szokásos heti terepbejáráson azt tapasztalták a hivatal munkatársai, hogy nagyobb erővel dolgoznak a munkaterületen.

A Helikon park parkolójában is zajlik a munka. Teljesen felmarták már a régi aszfaltot. Az önkormányzat dolgozói kedden is tartottak bejárást, ahol tájékoztatták őket a jelenleg zajló folyamatokról. Halad a kutyafuttató áthelyezése, a kerítéselemek is lassan a helyükre kerülnek. Látványos már a játszótér építése  az egykori kézilabdapálya helyén. Több játékelem került már ide. A kivitelező elmondta, jól haladnak most a munkákkal. 

„Nagyjából az időjárás függvényében az eredeti ütemek szerint haladunk a munkával. Ez néhány napos vagy esetekben néhány hetes lemaradást is okozott. De úgy gondoljuk a következő hetekben ezt be tudjuk mi hozni, ezt a lemaradást. Elvileg tudunk folyamatosan dolgozni, de nem minden részén a területnek.” - mondta el Borsos Balázs kivitelező.

Bár korábban szigorú ütemtervet határozott meg az önkormányzat, nem készült el október végéig a felújítás. A bejáráson azonban azt tapasztalták, hogy megváltozott a munka intenzitása.

„Most valóban ott tartunk, hogy bármelyik nap felmondjuk a szerződést. Most mindenesetre azt nézzük, hogy most dolgoznak és ezért természetesen olyan értelemben fönntartva a követelésünket persze a kötbér meg egyéb kérdésben persze. De azért amíg, most dolgoznak, addig lehetséges, hogy néhány nappal később mondjuk fel a szerződést, mert azért fontos lenne, hogy ezeket a munkákat fejezzék be. Most tulajdonképpen ezt nézzük meg, hogy mi az, amibe belekezdtek, mi az, amit még meg tudnak csinálni. Itt a játszótéren azért látszik egy jelentős előrehaladás.” - fogalmazott Manninger Jenő polgármester.

A polgármester hangsúlyozta, több olyan folyamat is van, amit fontos lenne befejeznie idén a kivitelezőnek, hiszen így a projektet el lehet ismerni. A város első embere tárgyalásokat folytatott a minisztériummal, a cél az, hogy minél több részt az európai uniós elszámolás keretében belül tudjanak megvalósítani.

„Egészen biztos, hogy a jövő év elején a fennmaradó munkákat be fogjuk fejezni. Tehát a park tavasszal teljes mértékben készen lesz.” - tette hozzá a város első embere.

Manninger Jenő bízik abban, hogy az idén sikerül a felújítás nagyobb részét elvégezni. Jövőre egy másik kivitelező fogja befejezni a maradék munkát.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. már. 29. péntek 19:15 | Keszthely
Hinták, csúszdák, rugós játékok és kötélpálya is várják a fiatalokat.
| 2024. már. 22. péntek 19:15 | Keszthely
Újra megtekinthető a Nemzeti Kör molinója a Helikon park megnyitásának köszönhetően.
| 2024. már. 14. csütörtök 19:15 | Keszthely
A játszótér része a Keszthely Zöld Város projektnek, amiben a park rekonstrukciója is szerepelt.
| 2023. dec. 22. péntek 16:15 | Keszthely
A projekt 2017-ben kezdődött, ez alatt az idő alatt számos növénnyel lett gazdagabb a település.
| 2023. nov. 30. csütörtök 18:01 | Keszthely
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.