Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A COVID árvákért horgásztak
2021. szep. 13. hétfő | Keszthely
A COVID árvákért horgásztak
A COVID árvák javára szerveztek jótékonysági horgásznapot több más helyszín mellett Keszthelyen is. Az eseményre amatőr és profi horgászokat is vártak, akik a megvásárolt horgászjeggyel azokat a gyerekeket támogathatták, akik a járvány miatt elvesztették a szüleiket. A szervezők jövőre szeretnének egy országos eseményt létrehozni, amelynek során minden megyében legalább egy helyszínen horgásznak a víz és a halak szerelmesei.

A pergető horgászok várták a kapást szombaton reggel a mólón. Első alkalommal szerveztek országos jótékonysági horgásznapot, az eseményhez Keszthely is nagy örömmel csatlakozott. A program célja, hogy a horgászjegyek megvásárlásából befolyó összeggel a pandémia miatt árván maradt gyerekeket segítsék. Az első jótékonysági horgásznapot a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. is támogatta.

„A horgászok ezen a napon eljöhetnek ide horgászni, a támogatói jegyükért cserébe, a befizetésükért cserébe kapnak egy napi horgászati lehetőséget valamint egy ebédet. A lényeg igazából nem ez, hanem, hogy ez az összegyűlt összeg a Regőczy Alapítvány számára a COVID járvány idején megárvult gyerekek támogatására fordítódik.” - tájékoztatott Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője.

A jótékonysági horgásznap három helyszínen zajlott az országban. Keszthely mellett a Leveleki-tó és Pilismarót is helyet adott a programnak. Az eseményt hagyományteremtő szándékkal szervezték meg, a tervek szerint jövőre minden megyében legalább egy helyszínen horgásznának jótékony célért a résztvevők. Keszthelyre is több helyszínről érkeztek vendégek, ez a dunakeszi férfi is fontosnak tartotta, hogy hobbijával támogassa a gyerekeket.

„Úgy gondolom, hogyha valaki elveszti a szüleit, az egy hatalmas tragédia, de hogyha a gyerekek veszítik el a szüleiket, egyet vagy mindkettőt, az kifejezhetetlen. Úgyhogy megpróbálok azoknak segíteni így, akik próbálják valahogy a lelket tartani ezekben a gyerekekben.” - mondta Káldos Sándor, horgász.

A jótékonysági horgásznap bevétele ahhoz a Regőczy Alapítványhoz került, amelyet Áder János és felesége hozott létre a COVID árvák megsegítése érdekében. Az esemény megnyitóján elhangzott, Keszthely nagy örömmel adott helyet a programnak, hiszen a város számára kiemelten fontos a horgászsport és a jótékonyság is.

„Keszthely mindig szívesen részt vesz minden olyan eseményben, ami jótékonysági esemény vagy ami a közösséget tudja erősíteni és formálni. Hogyha ez a kettő pedig együtt jár, akkor azt gondolom, hogy különösen nagy öröm, ha ilyenben részt vehetünk. Az esemény önmagában egy fontos esemény és reményeink szerint az idei évvel, a mai alkalommal egy rendhagyó, országos szinten is rendhagyó eseménysorozatot tudunk majd elindítani.” - tájékoztatott Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

A horgászok leginkább balint és pontyot vártak, hogy horogra akadjon. A szerencsésebbek már az első órában fogtak néhány dévérkeszeget.          

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 20. kedd 19:15 | Keszthely
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
| 2022. júl. 13. szerda 17:44 | Keszthely
A keszthelyi pecás horgára vasárnap délután akadt a nem őshonos faj.
| 2022. ápr. 4. hétfő 19:23 | Vonyarcvashegy
Az év első balatoni horgász rendezvénye, a “NBBH Balaton VIP” verseny ért véget a hét végén.
| 2021. júl. 12. hétfő 10:35 | Zalacsány
A nagy fogásnál testvére segítéségére is szüksége volt, egyedül ugyanis nem bírt a hallal.
| 2020. nov. 30. hétfő 16:42 | Keszthely
A Balatonban a napokban is zajlik a haltelepítés, a horgszok száma is nőtt az idén.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:15
19:45
Természetvédelem határok nélkül
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.