Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Új horgászverseny a Balaton partján: Balaton VIP
2022. ápr. 4. hétfő | Vonyarcvashegy
Új horgászverseny a Balaton partján: Balaton VIP
Az év első balatoni horgász rendezvénye ért véget a hét végén. Tizenhét hazai bojligyártó és forgalmazó mérte össze tudását az első alkalommal megrendezett “Balaton VIP” versenyen. Minden induló cég két csapatot indított: egyiket a déli, a másikat az északi oldalon, hogy valamelyest kiegyenlítettek legyenek a az adottságok minden gyártó számára.

Az északi oldal legnyugatibb versenyállomása Vonyarcvashegyen volt, itt egy öt tagú baráti társaság horgászott a több, mint egy hetes rendezvényen. A csapatok maximum hat bottal dolgozhattak. Igazi nagyhalas eseményről lévén szó, a mérlegelhető halak súlyának meg kellett haladnia a kilenc kg-ot. Ez a csapat az időjárásra nem panaszkodott, a fogásra sem. "Hála istennek sikerült is szép halakat fogunk, különösen az első napokban. Azóta egy picit az egyedsúlya a halainknak csökkent. Ez egy nagy halas verseny, tehát itt csak a 9 kg fölötti pontyok számítanak. Úgyhogy sajnos az összes olyan hal, ami ez alatt van, azt nem értékeljük. Egyebekben nagyon jó a komfortunk, gyönyörű helyen vagyunk. Sose horgásztunk még a Balatonnak ennek a végében" - mondta el Dr. Hangody László Rudolf versenyző.

Az első alkalommal megrendezett “NBBH Balaton VIP” verseny gyakorlatilag a kistestvére az őszi nemzetközi balatoni bojlis horgászversenynek. A szervezők célja az volt, hogy támogassák azokat a hazai bojli forgalmazó és bojli gyártó cégeket, akik ugyan megmutatják magukat különböző versenyeken, de olyan rendezvény, ami kifejezetten róluk szól, olyan nem volt még. Ennek helyszíne lett a “magyar tenger” partja.

Rátonyi Krisztina, a verseny háziasszonya elmondta: "Szerencsére nagyon-nagyon pozitív volt a visszajelzés. Most azt lehet mondani, hogy 34 helyszínen versenyeznek a csapatok: 17 az északi oldalon, 17 csapat a déli oldalon. Ez ugye azt jelenti, hogy 17 céggel találkozhatunk itt, akik mind-mind magyar magyar bojli gyártók és bojli forgalmazók, mind-mind ezekkel a csalikkal érkeztek. Vannak olyanok, akik kifejezetten erre a megmérettetésre hoztak el teljesen új termékeket, új íz összeállításokat."

A verseny során körülbelül százötven horgász küzdött azért, hogy minél nagyobb és több halat segítsen a partra. A “Balaton VIP” ötlete már az ősszel kipattant a szervezők fejéből, ezt követően kezdődött a szervezés. A tervek szerint jövőre is lesz folytatás.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. feb. 20. kedd 19:15 | Keszthely
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
| 2022. júl. 13. szerda 17:44 | Keszthely
A keszthelyi pecás horgára vasárnap délután akadt a nem őshonos faj.
| 2021. szep. 13. hétfő 15:02 | Keszthely
Az első országos jótékonysági horgásznaphoz Keszthely is csatlakozott.
| 2021. júl. 12. hétfő 10:35 | Zalacsány
A nagy fogásnál testvére segítéségére is szüksége volt, egyedül ugyanis nem bírt a hallal.
| 2020. nov. 30. hétfő 16:42 | Keszthely
A Balatonban a napokban is zajlik a haltelepítés, a horgszok száma is nőtt az idén.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.