Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Elkezdődött a 19. Táncpanoráma
2021. szep. 9. csütörtök | Keszthely
Elkezdődött a 19. Táncpanoráma
19. alkalommal kezdődött el Keszthelyen a Táncpanoráma. Ebben az évben is nagynevű társulatok lépnek fel négy napon keresztül a Balaton Színházban. A rendezvénysorozatot a Bozsik Yvette Társulat kezdte meg. A magyar népmesék világába repítették el a közönséget a tánc nyelvén keresztül. A vasárnapig tartó program keretén belül a Szegedi és a Győri Balett valamint a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészei is fellépnek.

A papucsszaggató királykisasszonyok, A kicsi dió, Az aranyszőrű bárány, A székely asszony és az ördög, valamint A só című magyar népmesét is láthatta a közönség csütörtökön a színházban. A Bozsik Yvette Társulat már több gyermekeknek szóló mesét álmodott színpadra. A 16 fős csapat nagyon szereti ezt a koreográfiát, melynek üzenete a fiatalokhoz és idősebbekhez egyaránt elér.

„Minden mesében különböző egyéniségeket kell megszemélyesíteni és ez nagyon jó.” - mondta el Nagy Levente táncos.

A hazai néphagyományok olyan kincsek, amelyek színes fantáziavilágukkal, humorral és furfanggal tanítanak – vallják a művészek. Azért is választották ezt a világot, mert szinte észrevétlenül tudnak rávezetni például a problémák feldolgozására. Az öt meséből álló darab különlegessége, hogy Bozsik Yvette mellett maguk a táncosok is választhattak történetet és maguk kreálhatták meg a koreográfiát.

„Hát elég rég játszottuk megmondom őszintén, tehát most egy másfél éve nem tudtuk játszani, hiszen nem tudtak jönni a gyerekek a színházba nagy szomorúságomra. De az előtte lévő élmények a MÜPA-ban volt a bemutató, azok nagyon-nagyon jók voltak és örülök, hogy most eljöhettünk Keszthelyre és ide is elhozhattuk ezt az előadást.”

A Táncpanorámát 19. alkalommal szervezi meg Keszthelyen a Nemzeti Táncszínház. A Balaton Színház is örömmel ad otthont a rendezvénynek, melynek mindig nagy sikere van.

„Hiszen ez egy olyan rendezvény, ami gyakorlatilag tekinthető szezonkezdetnek is. Mindig szeptemberben kerül megrendezésre és mondhatjuk azt, hogy az első, valóban komolyabb színházi eseménye általában a háznak. Az elmúlt 19 év során elmondhatjuk, hogy az ország legkiemelkedőbb tánccsoportjai megfordultak nálunk.” - emelte ki Osvald Bálint igazgatóhelyettes.

A Táncpanoráma vasárnapig tart. Pénteken a Szegedi Kortárs Balett Blue és a The Black Paintings című előadását, szombaton pedig a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Napszédítőjét láthatja a közönség. Vasárnap a Győri Balett egy klasszikust hoz el Keszthelyre, az Anna Karenina-t táncolják.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. szep. 11. hétfő 16:11 | Keszthely
21. alkalommal hozott el a Balaton Színházban kiváló produkciókat a Nemzeti Táncszínház.
| 2023. szep. 7. csütörtök 17:56 | Keszthely
Négy napig Keszthely a Balaton táncfővárosa.
| 2022. szep. 12. hétfő 19:02 | Keszthely
Huszadik alkalommal vette át a főszerepet négy napra a tánc Keszthelyen.
| 2022. szep. 9. péntek 17:23 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Ertl Péter a Nemzeti Táncszínház igazgatója
| 2022. szep. 9. péntek 16:04 | Keszthely
Vasárnapig láthatóak az előadások.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:15
19:45
Természetvédelem határok nélkül
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.