+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jótékonysági estet tartott a Pelso Társaság
2021. szeptember 7. kedd 15:24 - Keszthely
Jótékonysági estet tartott a Pelso Társaság
A hagyományteremtő szándékkal életre hívott program idei bevételét egy COVID-árva javára ajánlják fel. A szombati eseményen bejelentették, hogy az ide Pelso-díjjal a járvány elleni küzdelemben végzett áldozatos munkát ismerik el. Az egyesület alapvető célja, hogy Keszthely és Hévíz térségének kulturális és társadalmi életét fellendítse, segítse.

Lovasfogat érkezett az est vendégeiért a kastély déli kapujához. A járvány előtt két éven keresztül tartott bálokat a Pelso Társaság. Egy beszélgetés során merült fel, hogy idén bál helyett egy jótékonysági estet kellene tartani. A Pelso Társaság elnöksége egyet értett, hogy ebben a különleges helyzetben ez a jó választás. A jótékonysági est bevételét egy COVID-árvának ajánlják fel.  A jelenlévők ajánlása alapján az elnökség fog majd döntést hozni, hogy ki legyen a kedvezményezett.

Horváth Imre elnök: „Pár nappal ezelőtt egy városban voltunk, ahol egy Dürer- kiállítás volt. Ott volt egy mondat, hogy csiholjunk egy kis szikrát, a szikrából egy kis lángocska lesz, amellyel a szellem is, meg a lélek is nemesedni fog. Mi mindig azt mondjuk a Pelsoban, hogy csináljunk valami jót. Ne azt mondjuk, mi az ami nem, mi az ami jó. Úgy gondoljuk, hogy ez a jótékonysági est erre egy igazán jó példa.”

Az est résztvevőit Takács Nóra műsorvezető köszöntötte. A házigazda nevében Pálinkás Róbert kastélyigazgató úgy fogalmazott: jókor vagyunk jó helyen, utalva ezzel arra, hogy a Festetics család mindennapjait átszőtte a mecenatúra, folyamatosan adakoztak.Dr. Csite András megköszönte Horváth Imre elnök munkáját és bejelentette, hogy a társaság által alapított Pelso-díjat Katorné Simán Évának ítélték oda.  A Keszthelyi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának munkatársa nem tudott jelen lenni az eseményen. A másodízben odaítélt díjjal a járvány elleni küzdelemben végzett áldozatos munkát ismerték el. A rendezvényen elhangzott, a Pelso Társaság fókuszában a térség érdekében végzett civil teljesítmény áll. 

„Úgy gondolom, a Pelso Társaság egy fontos szerepet ölel föl, nem csak Keszthely, hanem a régió életében is, tehát az összefogást Balatongyöröktől Sármellékig, Alsópáhoktól Felsőpáhokon keresztül Hévízen át nyilván, hogy egy összefogást kell, hogy jelentsen. A továbbiakban is így gondolom, hogy ezt a sikert kellene vinni tovább” - vélekedett dr. Major Attila, a társaság tagja. 

A Pelso Társaság tagjai szerint a térség akkor tud előre menni, ha mindenki teszi a dolgát. Úgy fogalmaztak, egy civil pluszt kívánnak adni a társadalmi élet fellendítéséért. A jótékonysági estet hagyományteremtő szándékkal rendezték meg.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus