+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagy sikere volt a keszthelyi verklifesztiválnak
2021. szeptember 6. hétfő 15:09 - Keszthely
Nagy sikere volt a keszthelyi verklifesztiválnak
Két nap alatt több mint hatvan kintornás muzsikált a belvárosban. A pandémia miatt tavaly nem szervezhették meg a verklifesztivált, így még nagyobb lelkesedéssel jöttek a résztvevők a városba. A szervező Keszthelyi Turisztikai Egyesület szerint a fesztivál bizonyítja, hogy hatalmas lehetőség van az őszi és tavaszi szezonban is.

Ismét verkli muzsika zengte be a belvárost. A mechanikus hangszerek produkciói nagy sikernek örvendtek a közönség körében.

„Fantasztikus ez a hangulat. Tényleg az embernek a napját bearanyozza, nagyon jó” - vélekedett dr. Matán Ágnes. 

A hazai kintornások mellett Svájcból, Németországból, Ausztriából, Hollandiából, Szlovákiából és Szlovéniából is érkeztek muzsikusok. Molnár Miklós Szegedről jött a fesztiválra. 

„Jó kis buli ez az egész, az egész országban ez a legjobb. Szegeden sprődek ilyenre, de Keszthely nyitott” - mondta kendőzetlen véleményét Molnár Miklós. 

A pandémia miatt tavaly nem rendezhették meg a fesztivált. A szervezők azt tapasztalták, hogy minden eddiginél nagyobb lelkesedéssel jöttek a verklisek, több mint hatvanan a két nap alatt. A kintornások szabadon zenélhetnek, nincsenek kötöttségeik. E mellett a közönség lelkesedése miatt sikeres a fesztivál.

Rendkívül speciális a magyar közönség – mondja az ötletgazda Hansjörg Surber. Nagy az érdeklődés a rendezvény iránt. A nézők gyakran több száz kilométert utaznak azért, hogy lássák a verkliseket. Ez a legkülönlegesebb nálunk Keszthelyen, mert sajnos több nagy városban az érdeklődés már jócskán alábbhagyott.

A kétnapos fesztivál ideje alatt nagyszámú közönség látogatott el Keszthelyre, Soprontól Debrecenig. A program szervezője a Keszthelyi Turisztikai Egyesület. A civil szervezet vezetése úgy véli, ez a verkli fesztivál bizonyítja, hogy hatalmas lehetőség van az őszi és tavaszi szezonban is.

„Idegenforgalmi szempontból városunk számára azért fontos, hiszen az augusztus 20-i –úgymond – szezon vége után ne álljon meg az élet, az idegenforgalom Keszthelyen ugyanúgy pezsegjen” - mondta Domonkos Gábor, a KTE elnöke. 

A rendezvény nyitányán Keszthely alpolgármestere arról beszélt, szép hagyományt sikerült teremteni a rendezvénnyel. Vozár Péterné hangsúlyozta a fesztivál közösségépítő szerepét: „Ismét egy civil rendezvényen lehetünk, amely az egyik legnagyobb sikerű itt a városban és olyan lakossági kezdeményezések is itt létrejöttek, amelyeket senki nem kért fel, de úgy gondolták, hogy hozzá tudnak adni a rendezvényhez.”

A két nap során a verkli muzsika mellett koncertekkel, műsorokkal várták a közönséget. A szép őszi délutánon a régi idők hangulata sokakat vonzott a térre. Énekeltek, táncra perdültek az emberek. Volt, aki mindkét nap kilátogatott a fesztiválra. 

„Nagyon nagy élmény. És az is nagyszerű érzés, hogy egy ilyen nehéz időszak után –amit átéltünk-, hogy újból látni ennyi embert mozogni a városban” - mondta televíziónknak Bogdánné Julika. 

Vasárnap délután minden kintornás felvonult a színpad előtti térre. Egymást váltva szólaltatták meg a verkliket a népes közönség előtt. A szervezők természetesen jövőre is meg kívánják rendezni a programot. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A mostani alkalmon beszámoltak az EKF-es pályázatokról, tapasztalatokról, jövőbeni gondolatokról.
 
A füsttel akár 4,5 fokot is tudnak emelni a talajfelszín hőmérsékletén a szakemberek.
 
A keszthelyi fehér ember szobrát idéző alkotás széleskörű társadalmasítás után kapta meg új helyét.
 
Megújult a vörsi temetőben nyugvó első magyar kócsagőr, Gulyás József sírja.
 
Zalakaroson tartotta záró értekezletét a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság.
 
Az egykor nőklubként indult egylet ma is nagyon aktív, számos rendezvényen részt vesznek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár