+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagy sikere volt a keszthelyi verklifesztiválnak
2021. szeptember 6. hétfő 15:09 - Keszthely
Nagy sikere volt a keszthelyi verklifesztiválnak
Két nap alatt több mint hatvan kintornás muzsikált a belvárosban. A pandémia miatt tavaly nem szervezhették meg a verklifesztivált, így még nagyobb lelkesedéssel jöttek a résztvevők a városba. A szervező Keszthelyi Turisztikai Egyesület szerint a fesztivál bizonyítja, hogy hatalmas lehetőség van az őszi és tavaszi szezonban is.

Ismét verkli muzsika zengte be a belvárost. A mechanikus hangszerek produkciói nagy sikernek örvendtek a közönség körében.

„Fantasztikus ez a hangulat. Tényleg az embernek a napját bearanyozza, nagyon jó” - vélekedett dr. Matán Ágnes. 

A hazai kintornások mellett Svájcból, Németországból, Ausztriából, Hollandiából, Szlovákiából és Szlovéniából is érkeztek muzsikusok. Molnár Miklós Szegedről jött a fesztiválra. 

„Jó kis buli ez az egész, az egész országban ez a legjobb. Szegeden sprődek ilyenre, de Keszthely nyitott” - mondta kendőzetlen véleményét Molnár Miklós. 

A pandémia miatt tavaly nem rendezhették meg a fesztivált. A szervezők azt tapasztalták, hogy minden eddiginél nagyobb lelkesedéssel jöttek a verklisek, több mint hatvanan a két nap alatt. A kintornások szabadon zenélhetnek, nincsenek kötöttségeik. E mellett a közönség lelkesedése miatt sikeres a fesztivál.

Rendkívül speciális a magyar közönség – mondja az ötletgazda Hansjörg Surber. Nagy az érdeklődés a rendezvény iránt. A nézők gyakran több száz kilométert utaznak azért, hogy lássák a verkliseket. Ez a legkülönlegesebb nálunk Keszthelyen, mert sajnos több nagy városban az érdeklődés már jócskán alábbhagyott.

A kétnapos fesztivál ideje alatt nagyszámú közönség látogatott el Keszthelyre, Soprontól Debrecenig. A program szervezője a Keszthelyi Turisztikai Egyesület. A civil szervezet vezetése úgy véli, ez a verkli fesztivál bizonyítja, hogy hatalmas lehetőség van az őszi és tavaszi szezonban is.

„Idegenforgalmi szempontból városunk számára azért fontos, hiszen az augusztus 20-i –úgymond – szezon vége után ne álljon meg az élet, az idegenforgalom Keszthelyen ugyanúgy pezsegjen” - mondta Domonkos Gábor, a KTE elnöke. 

A rendezvény nyitányán Keszthely alpolgármestere arról beszélt, szép hagyományt sikerült teremteni a rendezvénnyel. Vozár Péterné hangsúlyozta a fesztivál közösségépítő szerepét: „Ismét egy civil rendezvényen lehetünk, amely az egyik legnagyobb sikerű itt a városban és olyan lakossági kezdeményezések is itt létrejöttek, amelyeket senki nem kért fel, de úgy gondolták, hogy hozzá tudnak adni a rendezvényhez.”

A két nap során a verkli muzsika mellett koncertekkel, műsorokkal várták a közönséget. A szép őszi délutánon a régi idők hangulata sokakat vonzott a térre. Énekeltek, táncra perdültek az emberek. Volt, aki mindkét nap kilátogatott a fesztiválra. 

„Nagyon nagy élmény. És az is nagyszerű érzés, hogy egy ilyen nehéz időszak után –amit átéltünk-, hogy újból látni ennyi embert mozogni a városban” - mondta televíziónknak Bogdánné Julika. 

Vasárnap délután minden kintornás felvonult a színpad előtti térre. Egymást váltva szólaltatták meg a verkliket a népes közönség előtt. A szervezők természetesen jövőre is meg kívánják rendezni a programot. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus