+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Teltházas koncerteket adott a Concerto Budapest
2021. augusztus 30. hétfő 18:18 - Keszthely
Teltházas koncerteket adott a Concerto Budapest
Mozart, Bach és Beethoven művei csendültek fel Keszthelyen a hétvégén. A Concerto Budapest két ingyenes koncertet adott a város két templomában. A zenekar céljai között szerepel egy hosszútávú együttműködés Keszthellyel. A jövőben az érdeklődők így egyre több helyen hallgathatnak komolyzenei hangversenyeket.

Pénteken este Mozart dallamai csendültek fel a Fő téri templom falai között. A Figaro házasságának nyitánya mellett a C-dúr concertot, valamint a G-moll szimfóniát is meghallgathatta a közönség.  A Concerto Budapest művészei teltház előtt léphettek fel.

A pénteki estén szólót játszott Kaczander Orsolya fuvolaművész. Elmondta, nagyon örül, hogy a fuvolára és hárfára írt zeneművet ő játszhatta el.

„Minden fuvolásnak az életében a fuvola-hárfa verseny az egy különleges ajándék tulajdonképpen. De hát én ezt a szimfóniát is nagyon szeretem, a nyitány az pedig olyan pezsdítő, hogy szerintem mindenki szeretni fogja, szerintem nagyon szép műsor.”

A Concerto Budapest egyik célja, hogy hosszú távon is együttműködhessen Keszthellyel. Ez a közös munka májusban kezdődött el. Akkor már tervezték azt is, hogy a nyárbúcsúztató koncertet is itt fogják megtartani. Keller András zeneigazgató elmondta, régi álma, hogy a Balaton mellett minél több helyszínre vihessék el a komolyzenét. Szimfonikus zenekar hangversenyére ugyanis ebben a térségben kevés a példa.

„Én remélem, hogy ez egy hosszú távú együttműködés lesz. És az álom, az az, hogy egy olyan zenei fesztivál alakulhasson ki itt a Balaton-partján, amelynek reményeim szerint Keszthely lesz a centruma, vagy az egyik centruma. Ami majdnem büszkesége lehet az országunknak.”

Szombaton a Karmelita Bazilikában Bach- és Beethoven-estre várták az érdeklődőket. A Concerto Budapest számára is tele volt az elmúlt időszak megpróbáltatásokkal. Több koncertjüket is élőben közvetítették az interneten, ezeket több mint egymillióan látták. Természetesen amint volt lehetőség, közönség előtt is játszottak.

„Keszthely nekünk nagyon fontos. Szeretjük Keszthelyt, szeretjük a környéket, a lakosokat. Úgyhogy ezért határoztunk úgy, hogy ebben az évben három ingyenes koncertet adunk itt. Nem szokásunk, rögtön jelzem, hogy ebben az évben összesen négy ingyenes koncertet adunk. Egyiket a Gyermekmentő Szolgálat kapta és hármat Keszthely. Én azt gondolom, hogy ez rengeteget kell, hogy mondjon és reméljük, hogy a keszthelyieknek tetszik a zenénk.” - osztotta meg Dr. Edvi Péter főigazgató.

A Concerto Budapest őszi naptára is zsúfolt. Szeptemberben Pécsett és Budapesten is láthatja a művészeket a közönség.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A mostani alkalmon beszámoltak az EKF-es pályázatokról, tapasztalatokról, jövőbeni gondolatokról.
 
A füsttel akár 4,5 fokot is tudnak emelni a talajfelszín hőmérsékletén a szakemberek.
 
A keszthelyi fehér ember szobrát idéző alkotás széleskörű társadalmasítás után kapta meg új helyét.
 
Megújult a vörsi temetőben nyugvó első magyar kócsagőr, Gulyás József sírja.
 
Zalakaroson tartotta záró értekezletét a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság.
 
Az egykor nőklubként indult egylet ma is nagyon aktív, számos rendezvényen részt vesznek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár