Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Mozart művei csendültek fel Keszthelyen
2023. aug. 28. hétfő | Keszthely
Mozart művei csendültek fel Keszthelyen
Balatoni helyszíneken csendültek fel Mozart klasszikusai a Concerto Budapest szimfonikus zenekar előadásában. A Mozart-Planet sorozatot Keszthelyen a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikában is előadták. Teltház előtt játszhattak a művészek.

Mozart G-dúr hegedűversenyét és Beethoven 3., Esz-dúr „Eroica” szimfóniáját hallgathatta meg a közönség. Keller András vezénylésével és Környei Zsófia szólójával muzsikáltak a művészek.

„Én megpróbálok a zenén keresztül egy kis segítséget adni, mint médiumként pici isteni erőt sugározni, mert talán mondhatjuk, hogy Mozart zenéje az abszolút isteni és mindenkinek a lelki üdvére válik.” 

A Concerto Budapest 2022-ben indított el bemutatkozásként egy nyolc helyszínes, ingyenes balatoni koncertsorozatot. Ennek lett a folytatása a Mozart Planet Balaton. A zenekar főigazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjújában úgy fogalmazott, a Balaton környékének szépségei a zenei élményt is emelkedettebbé teszik. Az egyedülálló természeti környezet inspirálóan hat a zenekar művészeire is. A koncertsorozat idei programjában két zenekari koncert és hat kamarazenei előadás szerepelt.

„Mozart szerintem az a zeneszerző, aki szerintem, az én véleményem szerint mindenki számára a legkönnyebben befogadható. Csak örömet, boldogságot ad és nem kell a Mozart-zenéhez előtanulmányokat folytatni. Egyszerűen csak meg kell hallgatni, mindenkit eltölt zenével és boldogsággal. Tehát Mozartot szerintem minden nap kell hallgatnunk." - osztotta meg Keller András Kossuth-díjas hegedűművész, a Concerto Budapest zeneigazgatója.

A Mozart Planet hangversenyek minőségi művészeti élményt, emellett hangulatos kikapcsolódást ígértek minden korosztálynak. Keszthelyen sem először koncerteztek, a településsel régi az együttműködés, itt több ingyenes koncertet adtak már korábban is.

„Nagyon igényes és komoly zenét játszanak. A komolyt azt persze úgy kell érteni, hogy nagy érdeklődésre tart számot. Most is igen népszerű darabokat fognak előadni, úgyhogy szeretném, hogyha ez minden évben hagyomány lenne és ez menne is tovább.” - mondta el Manninger Jenő polgármester.

A Concerto Budapest külföldön kezdi az évadot, Nagy-Britanniában, Írországban turnéznak.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2022. aug. 15. hétfő 17:47 | Keszthely
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
| 2021. aug. 30. hétfő 18:18 | Keszthely
Mozart, Bach és Beethoven műveit hallgathatta meg a keszthelyi közönség a templomokban.
| 2021. aug. 25. szerda 15:54 | Keszthely
Budapest Mozart, Bach és Beethoven fenséges zenéjét hozza el Keszthelyre a Concerto Budapest.
| 2021. már. 19. péntek 16:20 | Keszthely
A zenekar képviselője a város szakrális helyeit és a Balaton-partot vette szemügyre csütörtökön.
| 2024. ápr. 30. kedd 19:15 | Keszthely
A három keszthelyi fődíjból kettőt a komolyzenei kategóriában hódították el.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.