+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A család felelős férfi tagjaiért indultak el a zarándokok
2021. augusztus 17. kedd 15:32 - Keszthely
A család felelős férfi tagjaiért indultak el a zarándokok
A család felelős férfi tagjaiért indultak el a test és a lélek közös útján az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapon. A keszthelyi hívek több éve vesznek részt a Mária út Egyesület által meghirdetett eseményen. Az idei imaszándékot a Szent József-év kapcsán hirdették meg, 150 éve ajánlotta a pápa Szent József oltalmába az egész egyházat. A hívek a Fő téri templomtól a Szent Mihály kápolnáig gyalogoltak szombaton.

A zarándokok a Fő téri Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban gyülekeztek. Itt Tál Zoltán plébános mutatott be szentmisét. A keszthelyi hívek több évtizede imádkozták és járták a Balatoni élő rózsafüzér zarándoklatot, később csatlakoztak a Mária út szándékához. Prédikációjában a plébános elmondta, hogy idén a férfiakért imádkoznak.

„Ez nagyon szükséges, mert az anyák nagyon sokszor előtérbe kerülnek, az anyákról rengeteg könyv szól, de ugyanakkor az édesapákról és az édesapákhoz kevés könyv és kevés teológiai tanítás. Így azt gondolom, hogy amikor figyelünk a családra, akkor így egy ajándék, hogy az idei évben, ahogy most a szentmise során már láttam, számtalan apa, nagyapa és kicsi gyerek is jött” - nyilatkozta Tál Zoltán plébános. 

Több mint 30 zarándok készülődött az induláshoz a szentmisét követően. Annak, hogy a család felelős férfi tagjaiért imádkoztak az volt az apropója, hogy Szent József-év van. Tavaly decemberben azért hirdette meg ezt Ferenc pápa, mert 150 éve ajánlotta az egyházfő Szent József oltalmába az egész egyházat. Így ő lett a katolikusok legfőbb pártfogója, a Biblia pedig több arcát mutatja meg: Szent József a munkás, a nevelőatya, a hit embere.

„Nagyon fontos ez a megerősítés, ez a támogatás, hogy a jó Istentől segítséget kapjunk a mindennapi problémák megoldásához, mert sokszor érzi az ember, hogy egyedül kevés ehhez és szüksége van erre az égi segítségre” - mondta a zarándoklaton résztvevő Szabó Péter.

A zarándoklat útvonalán a keresztet követve imádkoztak és énekeltek a résztvevők. A balatoni kerékpárút mentén Keszthelyről Gyenesdiás felé haladtak Vonyarcvashegyre a hívek, céljuk a Szent Mihály kápolna volt. A nemzetközi zarándoklat szervezői szerint a csatlakozók számának növekedése igazolja, hogy ez a fajta közösségi élmény, a közös célért való tenni akarás egyre többeket mozgat meg, egyre többekben fogalmazódik meg, hogy valamilyen többlettel, lelki tartalommal töltsék meg aktív szabadidős tevékenységeiket. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus