Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A család felelős férfi tagjaiért indultak el a zarándokok
2021. aug. 17. kedd | Keszthely
A család felelős férfi tagjaiért indultak el a zarándokok
A család felelős férfi tagjaiért indultak el a test és a lélek közös útján az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapon. A keszthelyi hívek több éve vesznek részt a Mária út Egyesület által meghirdetett eseményen. Az idei imaszándékot a Szent József-év kapcsán hirdették meg, 150 éve ajánlotta a pápa Szent József oltalmába az egész egyházat. A hívek a Fő téri templomtól a Szent Mihály kápolnáig gyalogoltak szombaton.

A zarándokok a Fő téri Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban gyülekeztek. Itt Tál Zoltán plébános mutatott be szentmisét. A keszthelyi hívek több évtizede imádkozták és járták a Balatoni élő rózsafüzér zarándoklatot, később csatlakoztak a Mária út szándékához. Prédikációjában a plébános elmondta, hogy idén a férfiakért imádkoznak.

„Ez nagyon szükséges, mert az anyák nagyon sokszor előtérbe kerülnek, az anyákról rengeteg könyv szól, de ugyanakkor az édesapákról és az édesapákhoz kevés könyv és kevés teológiai tanítás. Így azt gondolom, hogy amikor figyelünk a családra, akkor így egy ajándék, hogy az idei évben, ahogy most a szentmise során már láttam, számtalan apa, nagyapa és kicsi gyerek is jött” - nyilatkozta Tál Zoltán plébános. 

Több mint 30 zarándok készülődött az induláshoz a szentmisét követően. Annak, hogy a család felelős férfi tagjaiért imádkoztak az volt az apropója, hogy Szent József-év van. Tavaly decemberben azért hirdette meg ezt Ferenc pápa, mert 150 éve ajánlotta az egyházfő Szent József oltalmába az egész egyházat. Így ő lett a katolikusok legfőbb pártfogója, a Biblia pedig több arcát mutatja meg: Szent József a munkás, a nevelőatya, a hit embere.

„Nagyon fontos ez a megerősítés, ez a támogatás, hogy a jó Istentől segítséget kapjunk a mindennapi problémák megoldásához, mert sokszor érzi az ember, hogy egyedül kevés ehhez és szüksége van erre az égi segítségre” - mondta a zarándoklaton résztvevő Szabó Péter.

A zarándoklat útvonalán a keresztet követve imádkoztak és énekeltek a résztvevők. A balatoni kerékpárút mentén Keszthelyről Gyenesdiás felé haladtak Vonyarcvashegyre a hívek, céljuk a Szent Mihály kápolna volt. A nemzetközi zarándoklat szervezői szerint a csatlakozók számának növekedése igazolja, hogy ez a fajta közösségi élmény, a közös célért való tenni akarás egyre többeket mozgat meg, egyre többekben fogalmazódik meg, hogy valamilyen többlettel, lelki tartalommal töltsék meg aktív szabadidős tevékenységeiket. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. már. 25. hétfő 19:15 | Keszthely
Az idén is nagyon sok zarándok vett részt a két keszthelyi plébánia által szervezett városi keresztúton.
| 2023. aug. 14. hétfő 18:35 | Keszthely
Nagyboldogasszony ünnepéhez kötődően indult útjára a zarándoklat a Mária úton
| 2023. júl. 12. szerda 17:17 | Keszthely
Vasárnap 10.30-kor kezdődik az ünnepi szertartás, de előesti és éjféli szentmise is lesz.
| 2022. aug. 16. kedd 17:41 | Gyenesdiás
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
| 2022. aug. 10. szerda 16:23 | Keszthely
Bódi Mária Magdolna születésének 101. évfordulóján rendeztek kerékpáros zarándoklatot.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
21:00
Generációk
21:31
Zalai krónika
21:46
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.