+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Adomány a Gyermekosztálynak
2017. december 19. kedd 13:53 - Keszthely
Adomány a Gyermekosztálynak
Két televíziót adományozott a Keszthelyi Járási Hivatal a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának. Az intézményben évek óta hagyomány, hogy karácsony közeledtével a köztisztviselők gyűjtést szerveznek egy helyi szervezet javára. A beteg gyerekek nagy örömmel fogadták az új tévéket.

Egy nagyobb és egy kisebb televíziót vehetnek birtokba a keszthelyi gyermekosztály betegei. A járási hivatal 110 dolgozójának adományát Dr. Varga Andrea adta át az osztály vezető főorvosának. Dr. Mischl Olga nagy szeretettel fogadta az ajándékot. A köztisztviselők fontosnak tartják, hogy az állampolgárok mindennapi kiszolgálása mellett a karácsony közeledtével segítséget is nyújtsanak.

„Aki szerintem segíteni vagy adományozni szeretne, az idősek és a gyermekek jutnak eszébe elsősorban. így voltak ezzel az én kollégáim is, most az idén a gyermekeket választottuk. Felvettük a kapcsolatot Mischl Olga főorvos asszonnyal, aki elmondta, hogy a gyerekek hosszú itt tartózkodását nagyon megkönnyítené, hogyha az itt lévő televíziók kicserélésre kerülnének, és akkor ehhez járultunk hozzá. Nagy örömmel és nagy szeretettel adjuk.” - mondta a Zala Megyei Kormányhivatal Keszthelyi Járási Hivatalának vezetője.

Az osztályon már több tévét kicseréltek a közelmúltban, de még mindig van olyan kórterem, ahol régi, több, mint tíz éves, képcsöves televíziók vannak. Ezeknek a helyére kerülnek most az új készülékek. Az osztály vezető főorvosa felhívta a figyelmet arra, a kórtermekben lévő tévékészülékek vidámságot és az otthon melegét csempészik a gyerekek életébe.

„Egy kis kórteremben van egy régi típusú , az mikor működik, mikor nem, és a nagyobb kórteremben meg szintén egy tizenvalahány éves, ami még jól működik. Egy kis tévét kértem, ebből kettő lett, aminek nagyon örülök. A beteg gyermek egész nap ott van, unatkozik. Van, hogy olvas, társasozik, de mindenképpen a tévé egy szórakozási lehetőség. Ez elvonja a figyelmét a betegségéről, és így mindenképpen a gyógyulásához hozzájárul.” - tájékoztatott Dr. Mischl Olga, a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

A járási hivatal mellett a keszthelyi VSZK tanulói is megajándékozták a gyerekeket, ők plüssállatokkal járultak hozzá a betegek gyógyulásához. Az osztály az év minden napján szívesen fogad adományokat, most gyermek ágynemű huzatokra és törölközőkre lenne leginkább szükség.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Georgikon Udvarán köszöntötték az őszt.
 
Elismerték a nyugdíjas pedagógusokat és köszöntötték a pályakezdőket a Városházán.
 
Jövő héten változatos sportprogramokkal várják az érdeklődőket.
 
32. alkalommal rendezték meg a Vajda Napokat.
 
A 2019 februárjában megkezdett beruházást 103 millió forinttal támogatta a Kisfaludy-program.
 
Tavalyhoz képest 10, akár 20 %-kal is magasabb lehet idén a dió ára az országban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó