+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A madárgyűrűzéssel is megismerkedhettek a táborozók
2021. július 29. csütörtök 18:23 - Keszthely
A madárgyűrűzéssel is megismerkedhettek a táborozók
A környék állat- és növényvilágával ismerkedhetnek meg a gyermekek a Balatoni Múzeum által szervezett táborban. A titokzatos természet táborban 15 fiatal vesz részt, akiknek a múzeumi környezet mellett kirándulásokat is szerveztek. Többek között a Fenékpusztai Madárgyűrűző állomásra is ellátogathattak az általános iskolások.

A Madárgyűrűző Állomás helyszínével és munkásságával is megismerkedhettek a fiatalok a táborozásuk során. A 12 hálóba szép számmal akadtak bele a tollasok, melyeket az önkéntesek hoztak ki a telephelyre. A természettel kapcsolatos kérdésekre is ügyesen válaszoltak a gyerekek, akiket elkápráztatott a madárvilág.

„Nagyon tetszik és nagyon szeretem ezt a tábort. Szerintem a madaraknak nagyon nagy szüksége van erre a helyre.” - mondta el Szemerédy Csanád.

„Szeretem nagyon a madarakat a csúszkát is, mert ők tudnak repülni és szállni.” - tette hozzá Telek Rita.

A gyűrűzés folyamatát is megismerhették a fiatalok. Megtanulhatták azt, milyen adatokra van szükség a madárgyűrűzés során, valamint, hogy ezeket hogyan rögzítik. A madarak elengedésében is segédkezhettek a gyerekek.

Madárfióka etetést is megtekinthettek a táborozók. Ezeket a kismadarakat menteni kellett, így most az önkéntesek látják el a táplálásukat. A Magyar Madártani- és Természetvédelmi Egyesület Zala Megyei Helyi Csoportjának elnöke, Benke Szabolcs elmondta, ezek az alkalmak nagyon sokat adnak a gyermekeknek. Többeknek ugyanis nincs lehetőségük máshol megismerni az állatokat.

„Most már a tyúkot, a kakast is be kell mutatni a gyerkőcöknek. Most az, hogy a fecskéket nem ismerik fel nagyon sokan az szerintem mindent elmond a jelenlegi helyzetről.”

A titokzatos természet tábort idén második alkalommal szervezte meg a Balatoni Múzeum. A kirándulások mellett számos más programot is kínáltak az általános iskolások számára.

„Célunk bemutatni a Balaton, Keszthelyi-hegység élővilágát. Ezt kétféleképpen igyekszünk megtenni. Egyrészt benn a múzeumban, ami gyűjtemény, kiállítási anyag, demonstrációs eszközök, preparátumok segítségével. És hát az idő az eddig mindig kegyes volt hozzánk, úgyhogy amennyire csak lehet, megyünk terepre.” - ismertette Németh Péter igazgató.

A titokzatos természet táborra idén is gyorsan beteltek a helyek. A Balatoni Múzeum csapata szerint már most érdemes gondolkodni a jövő évi táboron, volt ugyanis, aki már most jelezte, hogy a következőn is részt szeretne venni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A mostani alkalmon beszámoltak az EKF-es pályázatokról, tapasztalatokról, jövőbeni gondolatokról.
 
A füsttel akár 4,5 fokot is tudnak emelni a talajfelszín hőmérsékletén a szakemberek.
 
A keszthelyi fehér ember szobrát idéző alkotás széleskörű társadalmasítás után kapta meg új helyét.
 
Megújult a vörsi temetőben nyugvó első magyar kócsagőr, Gulyás József sírja.
 
Zalakaroson tartotta záró értekezletét a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság.
 
Az egykor nőklubként indult egylet ma is nagyon aktív, számos rendezvényen részt vesznek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár