+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / "A" kategóriás strandröplabdázók versenyeztek Gyenesdiáson
2021. július 27. kedd 17:58 - Gyenesdiás
"A" kategóriás strandröplabdázók versenyeztek Gyenesdiáson
A strandröplabdáról szólt az elmúlt hétvége is a Diási Játékstrandon. Ismét Gyenesdiáson gyűjthették a pontokat a sportolók az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság Döntője előtt. A Gyenesdiás Openen lehetőségük nyílt arra, hogy kvalifikálják magukat a legjobb 16 közé. A kiemelt „A” kategóriás felnőtt női mezőnyben budapestiek, míg a férfiaknál gyenesdiási kötődésű versenyző nyert.

A strandröplabdában „A” kategóriásnak azok számítanak, akik korosztályosan a legjobbak között vannak számon tartva. A versenyre azok nevezhettek, akik egyesületi igazolással, versenyengedéllyel és sportorvosi engedéllyel rendelkeztek. Itt ugyanis ranglistapontokat szerezhettek a sportolók, melyekkel az országos döntőbe való bejutásuk esélyét növelhették. A Diási Játékstrandon már többször zajlott ehhez hasonló verseny, most is sikeresen pályáztak a rendezői jogért.

„A Nyugat-Balatoni Regionális Sportcentrum Egyesülettel közösen pályáztunk a megrendezésére a Magyar Röplabda Szövetség által kiírt pályázaton. És végül 24 felnőtt női páros, 17 felnőtt „A” kategóriás páros érkezett a versenyre, ami igazából a Magyar Strandröplabdázásnak az elitjét jelenti úgymond. Ezenkívül pedig megrendezésre került U14-es korosztály és U18-as korosztályban is egy négycsillagos pontszerző verseny, ahova pedig 14-14 páros nevezése érkezett be.” - mondta el Ladányi Bence.

A zárónapon a bronzmérkőzésnek gyorsan vége lett sérülés miatt. A döntő azonban sokáig elhúzódott. A hölgyeknek két győzelemre volt szükségük. A második szett után döntetlenre álltak a csapatok, így szükségessé vált a harmadik forduló is. Ezt végül a Budapestről érkezett páros, Réthelyi Zsófia és Divényi Zita nyerte meg.

„Nagyon izgultunk igazából. Tudtuk, hogy ők egy nagyszerű páros igazából és játszottunk már velük. Akkor kikaptunk, úgyhogy most így nagyon készültünk fejben is, hogy odategyük magunkat. És igazából úgy jöttünk el erre a tornára, hogy szeretnénk megnyerni. Mert sose tűzünk ki így magunk elé semmi célt, de ezt most így szerettük volna megnyerni ezt az A kategóriát.”

A gyenesdiási pályát mind a szervezők, mind a sportolók nagyon szeretik. Az önkormányzat is örömmel veszi, hogy településüket választják.

„2016-ig folyamatosan rendeztek Gyenesdiáson strandröplabda tornákat és kupákat, amit gyakran a televízió is közvetített. Sajnos volt egy pár éves szünet, úgyhogy örülünk, hogy idén júliusban ismét rendezhettünk egy mesterek tornáját és most pedig egy „A” kategóriás kiemelt versenyen láthatjuk vendégül a strandröplabda mezőnyt. Gyenesdiás strandröplabda pályája nagyon jó minőségű, úgyhogy örülünk, hogy ismét bennünket választottak és reméljük így lesz ez a jövőben is.” - tette hozzá Góth Imre Árpád alpolgármester.

A férfiaknál gyenesdiási kötődésű játékos, Kiss Dániel és csapattársa, Bán Viktor nyertek. A magyar bajnokság döntőjét Lupán rendezik meg augusztus 13. és 16. között.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nem csak a parton, a vízen is legyünk körültekintőek, hogy elkerüljük a baleseteket!
 
Volt szépségverseny, kutyasuli-bemutató és sok játék.
 
A szentséget Udvardy György veszprémi érsek szolgáltatta ki.
 
A Híradó Plusz vendége Feiler Zsuzsanna, a Sármelléki Általános Iskola igazgatója.
 
Lőversenyre érkeztek az erdőgazdálkodásban dolgozók.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár