+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hogy másoknak is szép legyen a karácsony
2017. december 20. szerda 16:22 - Keszthely
Hogy másoknak is szép legyen a karácsony
Kettőszáz család karácsonyi élelmiszerellátását segítette a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezete. Az Élelmiszerbank segítségével 2,3 tonna tartósélelmiszert gyűjtöttek és osztottak ki az adománycentrumban. A helyi vöröskereszt a keszthelyi járás húsz településének rászorulóinak nyújt nagy segítséget.

Két napon keresztül osztották az adományokat a Vöröskeresztnél, sokan álltak sorba. Farkas Évának jelenleg nincs munkája, mindössze a 22.800 forintos foglalkozáshelyettesítő támogatást kapja. Azt mondja, nagy segítség számára az adománycentrum.

„Igen sok a szegény ember és hát…tudom, kicsit olyan…szégyelli magát az ember, hogy ilyen helyzetben van, de hát muszáj” - nyilatkozta Farkas Éva. 

A vöröskereszt munkatársai két alkalommal, összesen öt napon keresztül gyűjtötték az adományokat az egyik helyi áruházban. Összesen 2,3 tonna tartósélelmiszer érkezett az adakozóktól.

„Ebbe minden van: liszt, cukor, rizs, száraztészta, sütemények, tej a gyerekeknek, kakaó, dzsem, olaj, mikuláscsomag, sütőpor” - mutatja az egyik doboz tartalmát a Vöröskereszt munkatársa.   A regisztráltaknak személyre szólóan állították össze a csomagokat, melyekkel biztosítani tudják az ellátotti kör karácsonyi élelmiszerellátását.

Kapcsándy Mária, a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezetének vezetője: „Októbertől lehetett feliratkozni a csomagokra, közel kétszáz család kapott most támogatást, ez meghaladja az ezer főt, ha a családokat vesszük. El kell mondanom, hogy van olyan család, ami tizenöt-húsz kilogrammot is kap, hiszen ahol öt-hat gyermek van, idős szülők és tíz-tizenegy fős családok, akkor ennek megfelelően állítottuk össze a csomagot.”

Az adománycentrumnak és az Élelmiszerbanknak köszönhetően 20 településen segítették a rászorulókat. A tartósélelmiszerek mellett játékokat és ruhákat is osztottak – utóbbiakat elsősorban Zalacsány, Bókaháza és Dióskál településekre. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A zalaszántói Baráti Kör negyedik alkalommal szervezte meg a programot a Gersei-Pethő kúria udvarán.
 
Az első és második világháború hősi halottai előtt hajtottak fejet vasárnap Gyenesdiáson.
 
A TRX Keszthely és a Cserszegtomajfutás Egyesület szervezett jótékonysági futást vasárnap.
 
17. alkalommal szervezték meg a sasszinkront, a hazánkban telelő ragadozómadarak éves számlálását.
 
Még egy hétig tart a vizsgaidőszak a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
 
Az 1-2 centiméteres hótakaró mindössze néhány órát tartott, a napokban nem várható újabb csapadék.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó