+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hogy másoknak is szép legyen a karácsony
2017. december 20. szerda 16:22 - Keszthely
Hogy másoknak is szép legyen a karácsony
Kettőszáz család karácsonyi élelmiszerellátását segítette a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezete. Az Élelmiszerbank segítségével 2,3 tonna tartósélelmiszert gyűjtöttek és osztottak ki az adománycentrumban. A helyi vöröskereszt a keszthelyi járás húsz településének rászorulóinak nyújt nagy segítséget.

Két napon keresztül osztották az adományokat a Vöröskeresztnél, sokan álltak sorba. Farkas Évának jelenleg nincs munkája, mindössze a 22.800 forintos foglalkozáshelyettesítő támogatást kapja. Azt mondja, nagy segítség számára az adománycentrum.

„Igen sok a szegény ember és hát…tudom, kicsit olyan…szégyelli magát az ember, hogy ilyen helyzetben van, de hát muszáj” - nyilatkozta Farkas Éva. 

A vöröskereszt munkatársai két alkalommal, összesen öt napon keresztül gyűjtötték az adományokat az egyik helyi áruházban. Összesen 2,3 tonna tartósélelmiszer érkezett az adakozóktól.

„Ebbe minden van: liszt, cukor, rizs, száraztészta, sütemények, tej a gyerekeknek, kakaó, dzsem, olaj, mikuláscsomag, sütőpor” - mutatja az egyik doboz tartalmát a Vöröskereszt munkatársa.   A regisztráltaknak személyre szólóan állították össze a csomagokat, melyekkel biztosítani tudják az ellátotti kör karácsonyi élelmiszerellátását.

Kapcsándy Mária, a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezetének vezetője: „Októbertől lehetett feliratkozni a csomagokra, közel kétszáz család kapott most támogatást, ez meghaladja az ezer főt, ha a családokat vesszük. El kell mondanom, hogy van olyan család, ami tizenöt-húsz kilogrammot is kap, hiszen ahol öt-hat gyermek van, idős szülők és tíz-tizenegy fős családok, akkor ennek megfelelően állítottuk össze a csomagot.”

Az adománycentrumnak és az Élelmiszerbanknak köszönhetően 20 településen segítették a rászorulókat. A tartósélelmiszerek mellett játékokat és ruhákat is osztottak – utóbbiakat elsősorban Zalacsány, Bókaháza és Dióskál településekre. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A római kori fenékpusztai erőd elevenedik meg a Balatoni Múzeum legújabb kiállításán.
 
Több mint 1 millió forint gyűlt össze a hétvégén a Fuss, hogy mások is túlélhessék! versenyen.
 
8. alkalommal nyitották meg a Trófeaszemlét a Vadászati Múzeum parkjában.
 
Idén is zarándokolnak Sümegre.
 
Rezisztens és új szőlőfajtákat is szemügyre vehettek az érdeklődők Cserszegtomajon.
 
Régészek és építészek tárgyalják, hogy milyen lehetőségei vannak egy régészeti park kialakításának.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó