+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyár, Balatongyörök, Jazzfiesta
2021. július 19. hétfő 14:16 - Balatongyörök
Nyár, Balatongyörök, Jazzfiesta
Minőségi nyáresti muzsikával várják a balatongyöröki Jazzfiesta közönségét. 13 alkalommal rendezik meg a programot, mely civil kezdeményezésből nőtte ki magát a település egyik legnépszerűbb rendezvényévé. A nyitónapon a Late Night Jazz adott lemezbemutató koncertet, de még fellép Illényi Katica és Bebe is.

Ütős nyitánya volt a Jazzfiestának. A Boombatucada hangereje és ritmusa hívta a Dísztérre a közönséget a 13. alkalommal megrendezett programon. A rendezők célja, hogy a kellemes nyári estéken minőségi zenét kínáljanak az érdeklődőknek.

„Nagy örömmel jövünk minden évben. Szegedről jövünk mi ide és maximálisan meg vagyunk elégedve, változatos a műsor. Mindenkinek ajánlom, hogy más is tapasztalja meg ezt a szép élményt” - mondta a közönség soraiban Lukács-Kis Anna. 

Minden a Balatonról és annak hangulatáról szólt a Late Night Jazz lemezbemutató koncertjén. Az egyedi hangvételű keszthelyi jazz zenekar a tihanyi visszhangról, a Balaton-átúszásról és a rozéfröccsről is szerzett nótát. 

Varga Endre zenekarvezető: „Ez a környezet ihlet minket, ez mindig aktuális, ez sose megy ki a divatból. Mint ahogy a szöveg is mondja – Szabó Leslie is írt néhány szöveget – hogy, soha sem megy ki a divatból, a Balatont látod a teraszról. Azt hiszem ez örökérvényű, hogy a Balatont látjuk, ez soha nem mehet ki a divatból.”

A Jazzfiesta küldetése, hogy igényes élőzenét nyújtson mindenkinek. Ez nem szakmai jazz fesztivál, az előadók inkább a populárisabb műfajokat tálalják a közönségnek. A szervezők büszkék rá, hogy egy nehéz időszak után, már tizenharmadszor rendezhetik meg a programot. 

„Bebizonyította ez a 13 év, hogy erre a műfajra valójában van igény, és ha itt körbenézünk a térre, az látszik, hogy pont azt az életérzést tudja sugározni, amit mi is szeretnénk itt a településre idelátogató vendégek számára, hogy kellemes nyári este, minőségi zenével” - mondta Villányi Éva, a Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár vezetője. 

A Jazzfiesta csütörtökönként 20 órától kezdődik. A muzsikusok még három alkalommal lépnek színpadra július 29-én, augusztus 5-én és 19-én. Az idei program legnevesebb fellépője Illényi Katica, de a blues esten színpadra lép Abebe Dániel, közismert művésznevén: Bebe. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus