+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyár, Balatongyörök, Jazzfiesta
2021. július 19. hétfő 14:16 - Balatongyörök
Nyár, Balatongyörök, Jazzfiesta
Minőségi nyáresti muzsikával várják a balatongyöröki Jazzfiesta közönségét. 13 alkalommal rendezik meg a programot, mely civil kezdeményezésből nőtte ki magát a település egyik legnépszerűbb rendezvényévé. A nyitónapon a Late Night Jazz adott lemezbemutató koncertet, de még fellép Illényi Katica és Bebe is.

Ütős nyitánya volt a Jazzfiestának. A Boombatucada hangereje és ritmusa hívta a Dísztérre a közönséget a 13. alkalommal megrendezett programon. A rendezők célja, hogy a kellemes nyári estéken minőségi zenét kínáljanak az érdeklődőknek.

„Nagy örömmel jövünk minden évben. Szegedről jövünk mi ide és maximálisan meg vagyunk elégedve, változatos a műsor. Mindenkinek ajánlom, hogy más is tapasztalja meg ezt a szép élményt” - mondta a közönség soraiban Lukács-Kis Anna. 

Minden a Balatonról és annak hangulatáról szólt a Late Night Jazz lemezbemutató koncertjén. Az egyedi hangvételű keszthelyi jazz zenekar a tihanyi visszhangról, a Balaton-átúszásról és a rozéfröccsről is szerzett nótát. 

Varga Endre zenekarvezető: „Ez a környezet ihlet minket, ez mindig aktuális, ez sose megy ki a divatból. Mint ahogy a szöveg is mondja – Szabó Leslie is írt néhány szöveget – hogy, soha sem megy ki a divatból, a Balatont látod a teraszról. Azt hiszem ez örökérvényű, hogy a Balatont látjuk, ez soha nem mehet ki a divatból.”

A Jazzfiesta küldetése, hogy igényes élőzenét nyújtson mindenkinek. Ez nem szakmai jazz fesztivál, az előadók inkább a populárisabb műfajokat tálalják a közönségnek. A szervezők büszkék rá, hogy egy nehéz időszak után, már tizenharmadszor rendezhetik meg a programot. 

„Bebizonyította ez a 13 év, hogy erre a műfajra valójában van igény, és ha itt körbenézünk a térre, az látszik, hogy pont azt az életérzést tudja sugározni, amit mi is szeretnénk itt a településre idelátogató vendégek számára, hogy kellemes nyári este, minőségi zenével” - mondta Villányi Éva, a Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár vezetője. 

A Jazzfiesta csütörtökönként 20 órától kezdődik. A muzsikusok még három alkalommal lépnek színpadra július 29-én, augusztus 5-én és 19-én. Az idei program legnevesebb fellépője Illényi Katica, de a blues esten színpadra lép Abebe Dániel, közismert művésznevén: Bebe. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Véget ért az olimpia Major Veronika számára, a keszthelyi sportlövő a 35. helyen végzett sportpisztolyban
 
Immáron negyedik alkalommal vehetnek részt középiskolások a nyolc napos ingyenes táborban.
 
Idén már 13-an fulladtak bele a Balatonba, a legtöbb esetben segíthetett volna, ha viselik a mellényt.
 
A felsőoktatási képzésben megkezdődött a pótfelvételik időszaka, így a keszthelyi Georgikon Karon is.
 
Lovasprogramokkal, argentin tangó show-val, színházi előadással és koncertekkel is készülnek a szervezők.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár