Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jazzfiesta
2018. júl. 13. péntek | Balatongyörök
Jazzfiesta
Jubilált a Jazzfiesta. Balatongyörökön tíz évvel ezelőtt egy baráti zenélés kapcsán fogalmazódott meg az ötlet, hogy a nyári estéken színvonalas jazz zenével szórakoztassák a közönséget. Idén a Fourtissimo együttes nyitotta meg a programot és egy fergeteges táncbemutatót is láthatott a közönség.

A Reinas Del Ritmo szambatáncosai forrósították fel a hangulatot a balatongyöröki Dísz téren. A 10. Jazzfiesta első koncertje előtt nem csak a tudásukat mutatták be, hanem a közönséget is táncba invitálták. A nyitónapon a Fourtissimo zenekar lépett fel, és sokan érkeztek kifejezetten a jazz zene miatt.

„Szeretnénk, bár nem sok lehetőség van jazzt hallgatni, úgyhogy ki is használtuk ezt a lehetőséget. Körülbelül öt perce vagyunk itt, de nagyon tetszik.” - mondta egy zenekedvelő, Godaba László.        

A Jazzfiestának a kezdetek óta célja, hogy a jazzt minél szélesebb közönséghez eljuttassa. A Dísz téren egy hónapon át minden csütörtökön a hazai kortárs jazz zene jeles képviselői lépnek fel. A program főszervezője Varga Endre, aki munkásságáért Pro Civitate díjat vehetett át.

„Így a megnyitó napján azt érzem, hogy úgy sikerült, ahogy elképzeltem. Egy igazi ünnep, egy fiesta dobosokkal, táncosokkal, a közönség is táncolt, interaktív. Egy kitűnő Prima-díjas budapesti zenekar nyitja, majd Farkas Gábor Gábriel folytatja, aki az ország egyik legjobb swingénekese.” - emelte ki a Jazzfiesta főszervezője.

A Jazzfiesta a település életében is fontos szerepet játszik. Sok helyi lakos tölti szívesen az estéit a különböző koncerteken, de a vendégek is előszeretettel foglalnak szállást a program idejére. A szervezők szerint az évek során egyre több emberhez sikerült eljuttatni a műfajt.

„Azt gondolom, hogy a jazz az egy rétegzene, bármennyire is próbáljuk ezt a témát körüljárni, de úgy néz ki, hogy a mostani időben egyre több és egyre nagyobb érdeklődést von magával. Láthatjuk, hogy mennyien gyűltek össze erre a kis rendezvényre, mikor a környékünkön kiváló rendezvények vannak, és mégis ezt választották sokan.” - tájékoztatott Biró Róbert, Balatongyörök polgármestere.       

A Jazzfiesta augusztus 18-ig kínál zenei csemegéket az érdeklődőknek. A továbbiakban fellép még a Joe Band, a Florist és Nika is, a programot pedig a Malek Andi Soulistic zárja.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. júl. 17. hétfő 15:41 | Balatongyörök
15. alkalommal szórakoztatja augusztusig négy csütörtökön, minden este két fellépő a közönséget.
| 2021. aug. 6. péntek 16:55 | Balatongyörök
A balatongyöröki program 12 éve kínál zenei csemegét a közönségnek
| 2021. júl. 19. hétfő 14:16 | Balatongyörök
Minőségi, mindenki számára kedves nyáresti muzsikával várják a balatongyöröki közönséget.
| 2017. júl. 14. péntek 15:23 | Balatongyörök
Két hónapon át várják a jazz kedvelőit a kilencedik Jazzfiestára, Balatongyörökre.
| 2016. aug. 5. péntek 16:08 | Balatongyörök
Könnyed zenei koncertekkel várják a műfaj kedvelőit Balatongyörökön.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.