Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Kutyák és gazdáik fesztiváloztak
2021. júl. 12. hétfő | Keszthely
Kutyák és gazdáik fesztiváloztak
Trükkverseny, tanácsadások és balatoni fürdőzés várta mindazokat, akik ellátogattak a Kutyás Park és Piknikkertbe szombaton. A Dog Beach Festre az ország minden pontjáról érkeztek gazdik és kutyák. A rendezvény célja, hogy a vendégek a pihenés mellett információkkal is gazdagodjanak és színesebbé tegyék a parkban eltöltött időt.

Kétlábúak és négylábúak egyaránt élvezték a jó időt a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben. A helyszín az elmúlt évben nyitotta meg kapuit és azóta is nagy népszerűségnek örvend. Az üzemeltetők időről időre színes programokat is kínálnak gazdiknak és kutyáknak egyaránt. Szombaton Dog Beach Festre várták a vendégeket, akik az ország számos pontjáról érkeztek. Dió és Liza Érdről jött Keszthelyre, ők és gazdáik is jól érezték magukat.

„Voltunk már két-három kutyás strandon, de eddig ez tetszik a legjobban. Rengeteg a kínálat, jó a víz és okosak a gazdik.” - mondta egy vendég, Göde Zoltán.

A Dog Beach Festen számos kitelepülő kínálta portékáit. A vízben gazdik és kutyák közösen játszottak, nagy népszerűségnek örvendett a labda és a frizbi is.

A kutyás park pódiumán az állatvédelemmel kapcsolatosan hallhattak zenével fűszerezett beszélgetést az érdeklődők. Állatorvosok, állatvédők osztották meg tapasztalataikat egymással és a hallgatósággal. Az elmúlt években az állatvédelem nagyon sokat fejlődött hazánkban, a szakemberek úgy vélik, hogy az ilyen helyszínek és programok is elősegítik a folyamatot.

„Ezek a helyek most már nem csak beengedik az állatot, nem csak lehetővé teszik, hogy a gazda az állat kíséretében érkezzen, hanem kifejezetten külön szolgáltatásokkal várják az állatokat. Ételt, italt, mindenféle játékokat készítenek elő nekik, ez egy picit más minőség. Hogyha azok az emberek, akik nem tartanak állatot, vagy egy kicsit az egész állattartás, mint téma távol áll tőlük, mert mondjuk úgy  nőttek fel, ha ők azt látják, hogy ezek az állatok jól szocializáltak, tiszták, semmifajta veszélyt nem jelentenek, akkor az ő viszonyuk is bizony meg fog változni az állatok felé.” - mondta Dr. Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője.

A rendezvényt Keszthely polgármestere is meglátogatta. Nagy Bálint köszöntötte a jelenlévőket és örömét fejezte ki, hogy a kutyás park egy év alatt hatalmas népszerűségre tett szert.

A programra folyamatosan érkeztek a vendégek, sok gazdi több kutyával látogatott el a strandra. A víz mellett az agility pálya is nagyon népszerű volt.

„A Dog Beach Festet direkt azzal a céllal hoztuk létre, hogy ne csak pihenni jöjjenek hozzánk a vendégeink, hanem picit aktivizáljuk őket. Tehát különböző programokat láthatnak és vehetnek részt rajta. Nagyon sok kutyás kiállító partnerünk jött ki, tehát tudnak vásárolni is, nagyon hasznos és érdekes dolgokat találnak itt. Emellett lesz előadás, állatorvos tart tanácsadást. Szóval tényleg minden olyan programmal készültünk a mai napon, ami a kutyásokat érdekli.” - emelte ki Sziládi-Kovács Tibor, a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert üzemeltetője.

A kutyás park üzemeltetői több programot is terveznek a nyár folyamán, de szeretnék, ha a helyszín nem csak szezonban, hanem egész éven át kínálna eseményeket gazdiknak és kutyáiknak egyaránt.          

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2020. aug. 10. hétfő 18:27 | Keszthely
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Keszthely
Helyenként akár 39 fok is lehet a napi maximum hőmérséklet.
| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök
Felkészültek a parton pihenni vágyókra.
| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Újdonság, hogy idén már stranddesszert kategória is lesz.
| 2024. máj. 8. szerda 19:15 | Keszthely
4000 palántát ültettek el szerdán Keszthelyen.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Hittel,lélekkel
21:40
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:15
22:45
Természetvédelem határok nélkül
23:08
Göcsej Filmfesztivál
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.