+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újra mesterverseny volt a diási homokon
2021. július 7. szerda 19:29 - Gyenesdiás
Újra mesterverseny volt a diási homokon
Gyenesdiás adhatott otthont az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság második fordulójának. A felnőttek mesterversenye mellett az utánpótlás korosztályoknak is rendeztek viadalokat a hétvégén. A szövetség és a röplabdázók is szívesen tértek vissza a Diási Játékstrand homokjára.

Kemény játékkal, méltó ellenfele volt a címvédő párosnak a Fazekas Balázs és Hubicska Patrik duó a férfi döntőben. A selejtezőből, meglepetésként feljutó páros kiélezett küzdelmet folytatott az OB első fordulójában is diadalmaskodó Hajós Artúr-Stréli Bence kettőssel.

Az első szettben, 20-20-as állásnál Hubicskának egy vetődés során elég komolyan sérült meg a combfeszítő izma, aki nem is tudta folytatni a találkozót. Így Hajós és Stréli a tatai fordulót követően Gyenesdiáson is aranyérmet szerzett.

„Úgy érzem, hogy egy-két nagyon jó szett benne lett volna még ebbe a meccsbe, amit mi is nagyon élveztünk volna, az ellenfél is és valószínű a közönség és a tévénézők is. Nagyon szomorúak vagyunk, hogy így lett vége, ez a legrosszabb, ami történhetett” - nyilatkozta Hajós Artúr. 

A hölgyek fináléjában a rutinos Szombathelyi Szandra és Villám Lilla párosának két ifjú tehetséggel, Vasvári Zsófiával és Vecsey Fannival kellett megküzdenie. Az U20-as Európa-bajnokságra készülő fiatalok végül szetthátrányból fordítva nyertek. A lányok számára élvezetes volt a versenyhétvége.

Vecsey Fanni: „Úgy éreztem, hogy nagyon jól volt megrendezve és köszönjük is a lehetőséget, hogy tudtunk játszani. Én nagyon élveztem az itteni játékot, hiszen tudtunk két meccs között még egy jegeskávét is inni, vagy fürödni is egyet, hogy lehűtsük magunkat. Én nagyon élveztem az egész hétvégét.” 

A szövetség örömmel tapasztalja, hogy a teremröplabdában komoly játékerőt képviselő sportolók közül egyre többen kapnak kedvet a nyári strandversenyekhez. Az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság négyfordulós. Tata után a második versenyhétvégének adhatott otthont Gyenesdiás. A mesterverseny mellett ’A és ’B kategóriás, illetve az utánpótlás korosztályoknak is rendeztek viadalokat a hétvégén.  

„Nagyon jó klímájú pályák vannak, nagyon szeretjük ezt a strandot, szeretünk ide visszajárni. Nagyon örültem, amikor bekerült a versenynaptárba ez a helyszín” - mondta  férfiak szövetségi kapitánya, Buday Balázs. 

A magyar bajnokság harmadik fordulója Csepelen lesz, a döntőt Lupán rendezik augusztus 13. és 16. között. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
 
forrás: hunvolley.hu
további híreink
 
A medvék is előbújtak a barlangokból, megjósolták az időt.
 
A január 26-i testületi ülésen a többség jóváhagyta azt a határozatot, amely áremelésről szólt.
 
Több szempontból is megújul Keszthely közkedvelt fesztiválja, amely július elején várja a közönséget.
 
Kutató-mentő készülék beszerzésén dolgozik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A halál megszelídítéséről, az emberi méltóságról, a Magyar Hospice Alapítvány küldetéséről beszélgettek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus