+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Klímapiknik az Erzsébet-ligetben
2021. július 6. kedd 19:04 - Keszthely
Klímapiknik az Erzsébet-ligetben
Keszthely városa és a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület közösen szervezett a hétvégén klímapikniket. A programnak az Erzsébet-liget volt a helyszíne, aminek zöldterületté minősítését nem régen kezdeményezte Nagy Bálint polgármester. A rendezvény résztvevői megismerhették a város klímastratégiáját, megtudhatták milyen zöld fejlesztések várhatóak a jövőben és ismerkedhettek a liget értékes növényeivel is.

Nagy zöldterület a vasút melletti Erzsébet-ligetben. Itt gyűltek össze szombaton azok az emberek, akik az önkormányzat és a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület meghívására érkeztek a klímapiknikre. A program résztvevőinek Nagy Bálint polgármester elmondta, a Keszthelyi Környezetvédő Egyesülettel közösen készítenek elő zöld fejlesztéseket a városban. 

"A Balaton-parttal tekintetben azért is jó, hogy most itt vagyunk, mert ez az a terület, amit 2019 decemberében kezdeményeztem a zöldterületté nyilvánítását, hiszen ez egy zöld terület, de papíron nem zöldterületként volt korábban feltüntetve. Úgyhogy most a nagy Balaton, vízpart rehabilitáció során ez is egy zöld terület lesz papíron is."- mondta el Nagy Bálint.

Nagy Bálint beszélt Keszthely, későbbi, Balaton-parti , új zöldterületeket megnyitó terveiről, a város közép- és hosszútávú céljait megfogalmazó klímastratégiájáról, aminek megvalósításához közel 20 millió forint támogatást nyert Keszthely.

A piknik résztvevői Dr. Szabó István professzor vezetésével ismerhették meg a liget történetét és növényvilágát.  Az 1898-ban, Darányi Ignác földművelési miniszter Erzsébet királyné emlékére szervezett faültetési akciójából is vannak még fák Keszthelyen.

"Keszthely város képviselőtestülete egy park adományozásával és gróf Festetics Tasziló pedig mintegy 2500 feketefenyő ültetésével járult hozzá és így gyakorlatilag 1889-re az Erzsébet-liget is megszületett."- tudtuk meg Szabó Istvántól.

A Balaton magasabb területén lévő keményfás liget erdejéhez tartozó őshonos fafajokból a kocsányos tölgyet és magyar kőrist is megismerhették a klímapikniken a környezet és természetkedvelők.

A riport a "Keszthelyi klímastratégia kidolgozása és klímatudatosságot erősítő, szemléletformáló programok megvalósítása" című KEHOP-1.2.1-18-2018-00206 azonosítószámú" projekt keretében valósult meg.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus