+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megújult a Kormányhivatal Deák Ferenc utcai épülete
2021. június 30. szerda 12:41 - Keszthely
Megújult a Kormányhivatal Deák Ferenc utcai épülete
Megújult a Zala Megyei Kormányhivatal Deák Ferenc utcai épülete. Hazai forrásból korszerűsítették a villamoshálózati-, informatikai- és fűtési rendszert és nyílászárókat is cseréltek. A beruházás decemberre készült el. A járvány miatt most mutatta be a fejlesztést a Zala Megyei Kormányhivatal.

A kormányhivatal Deák Ferenc utcai épületének felújítása tavaly augusztus és december között zajlott. 64 nyílászárót cseréltek ki, több mint 1100 méter vezeték cseréjével korszerűsítették a villamoshálózatot, teljes körűen rekonstruálták az informatikai- és fűtési rendszert, klimatizálták az épületet és kifestettek. 30 kormánytisztviselő végzi itt munkáját és fogadja már méltó körülmények között az ügyfeleket. 

Zala megye kormánymegbízottja elmondta, 76 millió forint hazai forrásból valósult meg a felújítás. Dr. Sifter Rózsa hozzátette, folyamatosan zajlik az államigazgatási feladatok racionalizálása. A korábban a települési jegyzőket terhelő államigazgatási ügyek is átkerültek a kormányhivatalokhozA legújabb átalakítások az építési és földügyi feladatokat érintik. Ezek ügyintézése már a felújított épületben zajlik. 

„Ezek az építéshatósági ügyek egy helyre, a megyei kormányhivatal szervezeti egységébe kerültek, de természetesen az ügyintézések helyszíne a járásszékhelyeken keresztül zajlik, így az állampolgárok könnyen elérhetik. Ugyancsak érintette ez az átalakítás a földügyi ügyintézésünket is, amit régen földhivatalnak hívtak. Most egy földügyi osztály keretén belül zajlik ezen feladatok végzése” - nyilatkozta Dr. Sifter Rózsa.

A városkép és a keszthelyiek ügyintézési lehetőségei szempontjából is nagyon örvendetes ez a felújítás – hangsúlyozta a város polgármestere. Nagy Bálint hozzátette, így komfortos és hatékony ügyintézés valósulhat meg az egykori földhivatali épületben:„Amellett, hogy megújulnak az épületek külsőre, belsőre, a városképhez jó értelemben, mértékben hozzájárulnak. Nagyon fontos, hogy az ügyintézés az még gördülékenyebb és még komfortosabb tud lenni. Azt gondolom, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kell arra fektetni, hogy a mai kor kihívásainak megfelelően tudják az ügyfeleket minél gyorsabban, minél hatékonyabban ellátni.”

A fejlesztést a térség országgyűlési képviselője is üdvözölte. Manninger Jenő elmondta, hogy folyamatosan zajlik a kormányhivatali épületek felújítása. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár