Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Állampapírt Keszthelyen
2014. nov. 5. szerda | Keszthely
Állampapírt Keszthelyen
Állampapír értékesítési pont nyílt Keszthelyen. A magyar államkincstár országos hálózatbővítése keretében a Járási Földhivatalban igényelhető ezentúl állampapír. A kincstár a legnépszerűbb állampapír a Prémium Államkötvény mellett, Babakötvényt is kínál, mely országosan és megyei szinten is egyre népszerűbb. A földhivatal ügyfélfogadásához igazodó iroda pénteken már várja ügyfeleit.

 A gazdasági mutatók tették lehetővé, hogy a Magyar Államkincstár Zalában a megyeszékhely és Nagykanizsa után Keszthelyen is értékesítési pontot nyisson. A kincstár tavaly 10, idén pedig 24 új állampapír forgalmazási ponttal bővíti hálózatát.
"Nagyon fontosnak érezzük azt, hogy minél közelebb kerüljünk az ügyfeleinkhez, hiszen a Magyar Államkincstár eddig talán kevésbé volt arról jellemző, hogy ilyen értékesítési lehetőségekkel állt rendelkezésre." - mondta el az államkincstár igazgatója, Dancsó József.

A keszthelyi kincstári állampapír értékesítési ponton lehetőség van a legnépszerűbb terméknek számító Prémium Magyar Államkötvény megkötésére is. A Start- értékpapírszámlán, pedig Babakötvénnyel alapozhatják meg a szülők gyermekeik jövőjét.
A kincstár 830 milliárd forintos értékben kezel állampapírt. Az állami garancia és az ingyenes számlavezetés egyre többeket ösztönöz állampapír vásárlásra.

"Zala megyében is igazolódnak az országos adatok" - mondja a megyei statisztikák kapcsán az államkincstár megyei igazgatója Szabóné Mileji Ágota. Hozzátette: "A mi állampapír állományunk tavaly év végén körülbelül 12 milliárd forint volt és októberi adatokat nézve, ez most már meghaladja a 15 milliárd forintot."

Zala megyében az ügyfél szám az idén körülbelül 1200 fővel növekedett, ezzel hamarosan meghaladják a 3600-as ügyfélszámot.
Ezt a növekedést tovább segítheti a keszthelyi értékesítési pont, amely a Földhivatal ügyfélfogadási rendjéhez igazodva kedd és péntek délelőtt várja ügyfeleit.

A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, Berczik Ábel elmondta, hogy az állam és a kincstár célkitűzései közösek. A minisztérium 2012-ben fogalmazta meg, hogy növelni kell a belföldi állampapír birtokosok létszámát. Ez azért fontos a helyettes államtitkár szerint, mert a számos elemzés azt mutatja, hogy a belföldi papírbirtokosok, különösen a magyar polgárok a legstabilabb magját tudják adni az államadósság és a közfeladatok finanszírozásának.

A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja és ösztönzi az államkincstár törekvéseit, miszerint fontos a személyes kapcsolatfelvétel. Ez elősegíti, hogy többen döntsenek a magyar állampapír mellett.
Az átadó ünnepen dr. Rumi Krisztina, a Kormányhivatal megyei igazgatója elmondta, hogy szívesen adtak helyet a földhivatal épületében az értékesítési pontnak.
Ruzsics Ferenc polgármester szintén üdvözölte a fejlesztést, mely jó pénzügyi lehetőséget nyújt a keszthelyieknek és a környékbelieknek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2021. feb. 24. szerda 11:07 | Keszthely
Az elmúlt évben jelentősen nőtt a lakosság kezében lévő állomány.
| 2024. feb. 13. kedd 19:15 |
| 2020. jún. 3. szerda 15:39 | Keszthely
Az ügyfélkapun keresztül is lehet nyitni start-értékpapír számlát, így elkerülhető a sorbanállás.
| 2020. feb. 7. péntek 16:47 | Zalaegerszeg
Az egyik legnépszerűbb befektetési forma állománya januárban átlépte a 82 milliárd forintot.
| 2021. jún. 30. szerda 12:41 | Keszthely
Felújították a földhivatali épületet, az építésügyi feladatokat is itt látja el a Kormányhivatal.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.