+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 575-Keszthely Triathlon
2021. június 14. hétfő 19:02 - Keszthely
575-Keszthely Triathlon
Szombaton rendezték meg az 575 – Keszthely Triathlont, mely a középtávú országos bajnokság része is volt. A közép- és sprint távú megmérettetésekre hét országból érkeztek versenyzők. Reggel nyolc órakor 763 sportoló vetette magát a habok közé a Városi Strandon. A két távon több mint 1200 triatlonos vett részt.

A járványhelyzet miatti szigorítások nem tették lehetővé, hogy 2020-ban megrendezzék a Keszthely Triathlont. A több települést is érintő, nagyszabású egész napos sportrendezvénynek Keszthely évek óta biztosítja a helyszínt.

"A szövetség számára – az hogy ez Magyarország egyik legszínvonalasabb versenye- nyilván nagyon sok amatőr versenyzőt is megérint, meg profikat is, de maga a szervezés, a körítés az egy nemzetközi színvonalat képvisel. Azért a Balaton – ha a szövetség szempontjából mondhatom- a Balaton-legalább olyan fontos nekünk, mint egy budapesti verseny helyszín. Egy olyan emblematikus helyszín Magyarországon, amit érdemes megmutatni."- mondta el Lehmann Tibor a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke.

Már hét órától egyeztetéssel, bemelegítéssel készülődtek az első versenyszámhoz a Városi Strandon a Keszthely Triathlon Középtávú Országos Bajnokság résztvevői.

"A felkészülésem remélem  jól sikerült. Múlt hétvégén voltam Fehérváron egy olimpiai távú versenyen, reméljük  hogy ez még jobban fog sikerülni."- mondta Csermák István versenyző.

Pontosan nyolc órakor megszólalt a kürt és 763 versenyző indult, hogy  leússza az 1,9 km-es távot.  A 24. percben megjelentek az első úszók, akik jó eredménnyel teljesítették a távot. A versenyzők a zenepavilonnál felállított depókban vehették fel az átöltözéshez szükséges zsákokat és indultak a második versenyszámhoz. A Balaton-partról indult a 90 km-es kerékpározás. A kijelölt útvonalon egész vagy félpályás útlezárások mellett bicikliztek a sportolók. A viszonylag fiatal sportág harmadik versenyszáma a 21,1 km-es futás volt.  A triatlonisták pihenés nélkül hajtották végre a három, nagy energiát igénylő számot. A férfiak mezőnyét Lehmann Bence, a tiszaújvárosiak kiválósága 3:52:30 idővel nyerte.

"Azt gondoltam, hogy kerékpáron utol fognak érni,hiába nincs bolyozás azért együtt jobban lehet haladni, aztán éreztem, hogy növelem az előnyömet- amin meglepődtem egy kicsikét-, számolgattam, hogy 2-3 perc előnyöm lehet. Gondoltam a futás jól fog menni, úgyhogy bizakodó voltam a futás kezdetén."- mondta a férfi mezőny nyertese.

A nőknél a győri Weinhardt Anna 4:29:02 versenyidővel ért célba elsőként.

"A meleg az nekem nagyon nagy ellenfelem  és végre legyőztem a meleget. Nagyon-nagyon boldog vagyok. Kemény volt. A bringa gyors, az úszás nagyon jó volt, semmi hullám az előző évekhez képest. A futás az meg kegyetlen ebben a melegben. "- nyilatkozott örömmel a női bajnok.

A középtávú országos bajnokság mellett sprint távot is hirdettek, ahol a 361 nevezett versenyzőnek  750 méter úszást, 20 km kerékpározást  és 5 km futást kellett teljesíteni.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Február 18-án ismét maskarások lepik el a várost, de az óvodákban már megkezdődtek a mulatságok.
 
Ovis szombatot tartottak a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában
 
Már jegesedik a Balatonon, de még vékony a jégréteg.
 
Az elismerést az 5. BorÉRT konferencián vehette át Novák Ferenc polgármester.
 
A házassági kedv jó, a születések felülmúlják a halálozást, mégis fogy a keszthelyi népesség.
 
Sokszor kellett a tűzoltóknak kivonulniuk a szombati szélvihar miatt keletkezett károk mentesítésére.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus