+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Színes programokkal várták a vendégeket a Város Napján
2021. június 7. hétfő 11:17 - Keszthely
Színes programokkal várták a vendégeket a Város Napján
Ismét élettel telt meg Keszthely a Város napja alkalmából. A Fő téren és a Balaton Színházban koncertekkel, gasztronómiai kitelepülőkkel várták a kikapcsolódni vágyókat a hétvégén. Újdonságként szombaton a város születésnapja alkalmából a múzeumokat ingyenesen látogathatták meg a helyiek, a Balaton-parti attrakciókat pedig kedvezményes áron vehették igénybe. A nem mindennapi lehetőséget sokan használták ki.

Folyamatosan érkeztek a kikapcsolódni vágyók az óriáskerékhez szombaton. A tavalyi év sikerattrakciója idén is népszerű mind a turisták, mind a környékbeliek körében. A helyiek számára a Város Napja alkalmából ebben az évben egy újdonságot kínált az önkormányzat. A sétahajózásnál 30, az óriáskeréknél pedig 50 százalékos kedvezménnyel válthattak jegyet azok a keszthelyiek, akik lakcímkártyájukkal igazolták magukat.

„Igénybevettük a kedvezményeket. Voltunk a gyerekekkel hajózni és az óriáskeréken is. Úgyhogy nagyon örültünk, hogy kedvezményesen sikerült ezeken a programokon részt venni. Nagyon jól éreztük magunkat, úgyhogy köszönjük szépen ezt a lehetőséget az önkormányzat részéről, hogy biztosította ezt a keszthelyi lakosok számára.” - mondta el Zimmenmanné Zuggó Eszter.

Ezen a hétvégén is sokan tettek egy sétát a Helikon Kastélymúzeum parkjában. A megújult kávézó terasza is kedvelt helyszín volt a látogatók körében. A Város Napja alkalmából Keszthely több kulturális intézményébe is ingyenesen látogathattak el a keszthelyiek. A Helikon kastélymúzeumban mintegy félszázan használták ki a lehetőséget.

A Balaton Színház nagyterme is újra megtelt élettel. Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar fergeteges hangulatú koncertet adott Keszthelyen. A zenekar nem először lépett fel a városban, szeretnek visszatérni ide. A járványügyi szabályozások miatt majdnem egy éve nem tarthattak koncertet közönség előtt, így még nagyobb lendülettel készültek az újratalálkozásra.

„Én elsírtam magam, nekem abszolút euforikus élmény volt, mert azért egy év az nagyon sok idő. És azt hiszem, hogy a színpad – bár soha nem próbáltam semmilyen ilyen tudatmódosítószert – de azt hiszem, hogy kicsit a színpadot talán ahhoz lehetne hasonlítani. És így az elmúlt egy év alatt konkrétan elvonási tüneteim voltak. És a bizonytalanság volt a legrosszabb, hogy nem tudtuk előre, hogy mikor állhatunk ott.”

A Fő téren szombat este retro DJ-műsor zárta a napot. A jól ismert slágerek egyeseket táncra csábítottak, míg mások szívesen beszélgettek ismerősökkel, barátokkal a kihelyezett sörpadok mellett.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár