+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új traktorral tarthatják karban a zöldterületeket és utakat
2021. június 4. péntek 16:44 - Alsópáhok
Új traktorral tarthatják karban a zöldterületeket és utakat
Új traktort vásárolt Alsópáhok. Az önkormányzat a Magyra falu programnak köszönhetően pótkocsit és egyéb kiegészítőket is beszerzett, hogy rendbe tudja tartani a közterületeket. A falu további pályázati igényt nyújt be, szeretnék felújítani a Szentgyörgyvárra vezető utat. Keszthely térsége sikeresen szerepel a Magyar falu programban, 92 település eddig 3,8 milliárd forint forrást nyert.

A 82 lóerős traktort a Magyar falu program közel 15 millió forintos támogatásával vásárolhatták meg. A munkagéphez egy billenőplatós pótkocsi, 2,5 méter széles hótoló és fűkaszáló adapter is tartozik. Alsópáhokot hosszú hegyhát övezi, sok a zártkerti ingatlan és a hegyi út. Ezek karbantartásához nagy segítség az új eszközpark.

A sikeres pályázat után az önkormányzat újabb igényeket ad be. Czigány Sándor polgármester: „Rövidesen lehet pályázni hegyi utak aszfaltozására, illetve karbantartására. Mi arra is szeretnénk beadni a pályázatunkat, korábbi években már volt egy pályázat, akkor sikertelen volt, ezt most újra beadjuk, kicsit felújítva. A szentgyörgyváriaknak is üzenni szeretnék, hogy az Alsópáhokot Szentgyörgyvárral összekötő út is szerepelni fog ebben a programban. Bzunk abban, hogy kapunk erre támogatást és akkor a jövő esztendőben teljesen felújított út vezet majd át Szentgyörgyvár község felé.”

Az új eszközöket sajtótájékoztatón mutatta be a polgármester és a térség országgyűlési képviselője. Manninger Jenő elmondta, a Zala 2-es számú választókerült 100 településéből 98 tud pályázni a vidék felzárkóztatását célul kitűző Magyar falu programra:„Ebből 92 település nyert már 269 pályázatot eddig 3,8 milliárd forint értékben, tehát azt lehet mondani, hogy igen nagy volumenű. A legkülönbözőbb célokra pályáznak a települések. Itt Alsópáhokon a legfontosabb ez a traktor volt, úgy hívjuk, közterület-fenntartási eszköz pályázat. Ez nagyon népszerű mindenütt, hiszen nagyon sokat segít abban, hogy karbantartsák a területet, zöldterületek gondozásában, különösen most, hogy egyre kevesebb ember van ilyen célra.”

A politikus hozzátette, a kisebb településeken a legfontosabb pályázati forrás a Magyar falu program. Az orvosi rendelők és óvodák felújítása az elsődleges feladat, de népszerű pályázati cél új falubusz, vagy a közterület-fenntartási eszközök beszerzése.Manninger Jenő szerint egyre több fiatal költözik vissza a falvakba, ebben nagy szerepe van falusi CSOK-nak. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Kiállítással kezdődött az őszi program Gyenesdiáson.
 
Fonalba és tollba álmodott világ címmel nyílt kiállítás a Balaton Színházban.
 
Rendhagyó véradás lesz pénteken Keszthelyen. A Helikon Kastélymúzeum ad helyet majd a rendezvénynek.
 
A hétvégén, szeptember 19-én idén utolsó alkalommal nyitott ki a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert.
 
Családi napot szerveztek Gyenesdiáson a megújult Festetics Imre Élményközpontban.
 
Vasárnap rajtolt el a 14. Intersport Keszthelyi Kilométerek. Több, mint ezer futó vett részt a programon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár