+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szervizpont a kerékpárosoknak
2021. június 2. szerda 19:03 - Balatongyörök
Szervizpont a kerékpárosoknak
Újabb kerékpárszerelő oszlopot állítottak fel a Balaton-parton. Ezúttal Balatongyörökön a csónakkikötő mellett. A kerékpározás szerelmesei már 24 órában találnak javítási lehetőséget. A szerviz oszlop átadásán nyílt lehetőség a BikeSafe Országos kerékpár regisztrációs program által biztosított regisztrációra is.

Balatongyörök polgármestere az első olyan kerékpáros a településen, aki kipróbálta azt az új szerelő oszlopot, ami a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával került a településre.  A szerszámokat, pumpát tartalmazó szerelőállványként működő létesítmény a kerékpárosok biztonságát is szolgálja.

"2014-től a strand bejáratánál egy olyan WC-t tudtunk építeni, amely egész évben nyitva van. Ezt minden kerékpáros oldalra fel is szokták tenni, hogy Balatongyörökön lehet tervezni bármelyik évszakban a kerékpározóknak. S most pedig egy szerviz pont került kialakításra, ami azt gondolom, még biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi a kerékpározók számára a Balaton körüli utakat."- mondta a település polgármestere,Biró Róbert.

A szerviz állomást Zala megye főkapitánya adta át ünnepélyes keretek között. Gondolataiban kiemelve, hogy a kerékpárút mellett felállított oszlop, egy miniműhely, ami a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére már egyre több településen elérhető és kiemelkedően fontos a biztonság szempontjából.

"Ezeknek a pontoknak – kicsit lehet ezt gyűjtőpontnak is tekinteni –az igénybevételével mi is tudjuk közölni azokat az információkat, azokat a bűnmegelőzési ismereteket és tapasztalatokat, amit szeretnénk megosztani."- mondta el Dr. Vereckei Csaba Iván megyei rendőr-főkapitány.

A szervizpont mellett egy  BikeSafe kerékpár regisztrációs helyszín, ahol a regisztrálást végző rendőr a személyi és a kerékpárra vonatkozó adatokat rögzíti. A szerelőoszlop átadását követően sokan éltek a lehetőséggel és regisztráltatták kerékpárjukat. Rógán Edina is regisztrált. "Nagyon sok biciklinek nyoma vész, eltűnik innen-onnan hiába van lezárva. Valaki eltulajdonítja ezeket. S ezzel viszont egy kicsit tudjuk segíteni. Tehát ha el is tulajdonítják a biciklit, az alapján a szám alapján megkereshető."- mondta Rógán Edina.

A BikeSafe adatbázisához minden rendőri egység hozzáfér, így rövid időn belül tudnak azonosítani egy ellopott biciklit.

"Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy minden évben megduplázódik a regisztrált kerékpároknak a száma. Az emberek igénybe veszik ezt a szolgáltatást. Ez rendőrségen is, kijelölt pontokon is és a police.hu-n is regisztrálható a BikeSafe kerékpáros regisztráció alatt. Ha saját maga regisztrál valaki az fizetős."- adott tájékoztatást Dr. Lakics Andrea rendőr őrnagy.

A regisztrált adatok alapján a kerékpár tulajdonosa lopás esetén elektronikusan is tehet feljelentést. A pontos adatok alapján a kerékpár gyorsan bekerül a rendőrség körözési adatbázisába.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár