+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Közel negyvenen díjlovagoltak Keszthelyen
2021. június 2. szerda 15:10 - Keszthely
Közel negyvenen díjlovagoltak Keszthelyen
Közel negyvenen mérették meg magukat a Magyar Imre Emlékverseny első fordulóján. A Georgikon lovardájában díjlovasok mutatták meg tudásukat a versenybíróknak. A viadal során rendkívül fontos ló és lovasának összhangja, illetve a különböző lépések precíz kivitelezése. A versenyen rajtvizsgára is lehetőség volt és a fiatal lovak is bemutatkozhattak.

Lóról és lovasáról szólt a szombat a Georgikon lovardájában. Az idén 11. alkalommal szervezték meg a Magyar Imre Emlékversenyt, amelynek során több osztályban mérhették össze a tudásukat az indulók. A díjlovasoknak előre meghatározott feladatokat kellett végrehajtaniuk, a bírák nem csak a precíz kivitelezést, hanem ló és lovasának összeszokottságát is pontozták.

„Ez egy versenysorozat, négy részből áll, ez az első fordulója. Bajnoki rendszer van és ugye azért indulunk, a bajnokságért. Tehát minimum kettő fordulón részt kell venni azért, hogy valaki indulhasson a bajnokságon.” - mondta egy versenyző, Nemes Péter.

A versenyen lehetőség volt rajtvizsgát tenni és a fiatal lovak is bemutatkozhattak. Jó lehetőség ez azok számára, akik nem csak a versenyzésben, hanem a lovak trenírozásában is fontos szerepet játszanak. Ilyenkor ugyanis elsősorban nem az állat képességeire fordítanak figyelmet, hanem arra, hogy hogyan viselkedik egy versenyhelyzetben, illetve idegen lovak és lovasok közelében.  

„Azon túl, hogy a lónak milyen a kvalitása, az egy nagyon-nagyon fontos dolog, hogy a ló mentálisan hogy áll hozzá ahhoz a környezetváltozáshoz, ahhoz a követelményhez, amit egy verseny támaszt felé. Nyilván ebből nagyon sok információt le lehet szűrni a ló további képzéséhez, illetve e menedzsmentjéhez.” - tette hozzá Szokol Csaba, sportedző.

A díjlovaglás nem tartozik a leglátványosabb sportok közé, azonban minden más lovassportnak ez az alapja. Elengedhetetlen a ló és lovasának összhangja, illetve az állat megfelelő felkészítése. A verseny során különböző lépéseket, lépésváltásokat kell bemutatnia az indulónak.    

„A szempontok általában az összhang, a harmónia. Itt a verseny két élőlényről, egy lóról és egy lovasról szól és minél nagyobb harmóniával hajtják végre a feladatokat, mutatják be a gyakorlatokat, annál magasabb pontokat fognak elérni. Tehát itt összefügg, hogy a lovas milyen kapcsolatban van a lóval, mióta gyakorol, mióta edz vele.” - tájékoztatott Wágenhofferné Magyar Ágnes versenybíró.

A 11. Magyar Imre Emlékversenyen közel negyvenen indultak. A szervezők elmondták, nagy öröm, hogy évről évre egyre népszerűbb a lovassport a fiatalok körében is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus