Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Magyar Imre Díjlovagló Emlékverseny Keszthelyen
2024. aug. 20. kedd | Keszthely
Magyar Imre Díjlovagló Emlékverseny Keszthelyen
Régi hagyománya van a Georgikon Lovasiskola által szervezett díjlovagló versenyeknek. Magyar Imre örökös díjlovagló bajnok, az egyetemi lovas szakosztály egykori vezetője emlékére tizenöt esztendeje rendezik meg a bemutatót. A Keszthely-Újmajorban működő lovasiskola telepén a hétvégén mérték össze tudásukat a lovassport szerelmesei.

Több, mint hatvan induló részvételével szervezték meg a keszthelyi Georgikon Lovasiskola “Magyar Imre Díjlovagló Emlékverseny”-ét. Több kategóriában is nevezhettek a lovasok. A Hévíz Sportkör színeiben Mira nevű lovával Nemes Péter mutatta be tudását. Így vélekedett: "Nagyon örülök neki, hogy itt lehetek. Az egész megyében ez az egyetlen díjlovagló verseny, versenysorozat. Nagyon jó a rendezés, nagyon szép a környezet, nagyon sokan eljöttek: több, mint hatvan induló van. Nagyon örülök neki, hogy nagyon sok fiatal van és folytatják ezt a csodálatos sportot."

Nemes Péter A2 és A5 kategóriákban indult a versenyen. A tavaszi és a mostani bemutatói alapján ő lett az A kategória aranyérmese. Az általa említett utánpótlás fontos a lovasiskola számára. Az egyik közeli iskola Gyenesdiáson van. "Vitéz Enikő edzi a gyerekeket, és nagyon-nagyon sok versenyzőt hoz hozzánk. Gyereklovas versenyeket is szerveznek, tehát ők tesznek a legtöbbet talán itt jelen pillanatban az utánpótlásért. Mi pedig a hallgatói képzés keretében próbáljuk gyakorlatilag a lovaglás népszerűségét növelni mindenképpen itt Keszthelyen" - mondta el a szervező, Bartos Ádám Sándor.

Egykor Magyar Imre tett sokat a lovassport érdekében Keszthelyen. A díjlovagló versenyt ezért róla nevezték el és immár tizenötödik alkalommal rendezték meg. A rangadón az örökös díjlovagló bajnok, az egyetemi lovas szakosztály egykori vezetőjének a lánya volt a zsűri elnöke. "Ez egy nagyon jó érzés így... Édesapámnak közel negyven éve, vagy több, mint negyven évvel a halála után. Azért sokat gondolok rá, hogy itt lovagoltunk, itt edzettünk, itt vittük ki a vendégeket - például a Fenyves Allén Fenékpusztára" - mesélte el Wágenhofferné Magyar Ágnes.

Magyar Imre emlékét egy emléktábla őrzi a Keszthely-Újmajorban működő lovasiskola telepén. Itt helyeztek el koszorút Wágenhofferné Magyar Ágnes, valamint a Georgikon vezetői.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. aug. 6. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Díjlovaglás, díjugratás és ügyességi versenyzsámokban mérhették össze tudásukat az egyesületek sportolói.
| 2023. aug. 14. hétfő 18:30 | Keszthely
Zala vármegyei díjlovagló bajnokság döntője összekötve a Magyar Imre emlékverseny 2. fordulójával
| 2022. aug. 17. szerda 15:46 | Keszthely
Magyar Imre emlékére szervezték meg ahagyományos díjlovagló versenyt Keszthelyen.
| 2021. jún. 2. szerda 15:10 | Keszthely
11. alkalommal szerveték meg a Magyar Imre Emlékversenyt a Georgikon lovardájában.
| 2020. aug. 26. szerda 16:12 | Keszthely
Több kategóriában mérhették össze tudásukat a díjlovasok a X. Magyar Imre Emlékversenyen Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.