+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Lakhatatlanná és életveszélyessé vált a leégett társasház
2021. június 1. kedd 15:53 - Keszthely
Lakhatatlanná és életveszélyessé vált a leégett társasház
Lakhatatlanná és életveszélyessé vált a Deák Ferenc és a Georgikon utca sarkán egy társasház Keszthelyen. 80 méteren égett az épület tetőszerkezete ma délelőtt. A házban 6 személy tartózkodott, 5-en saját lábon tudtak kimenekülni, egy embert pedig a tűzoltók hoztak ki, személyi sérülés nem történt. A városvezetès felajánlotta segítsègèt a lakók elhelyezèsèben. Információink szerint gyújtogatás okozhatta a tűzesetet.

Hatalmas lángok és sűrű fekete füst árulkodott a tűzről. Már messziről lehetett látni a bajt. A tűzoltókhoz fél 11 előtt érkezett a bejelentés az esetről, melyhez elsőként a keszthelyi hivatásos lánglovagok érkeztek ki három tűzoltóautóval. Azonnal megkezdték a lángok oltását, valamint a lakók mentését. Az esetkor 6 személy tartózkodott az épületben.

„Egy 12 lakásos társasház gyulladt ki alul 7, felül 5 lakással. Ebben a társasházban négy lakásban lakók nem laktak. 14 lakó volt, aki itt lakott. Mindenkit sikerült kimenekítenünk vagy saját lábán távozott. Egy főt a Keszthelyi Kórházba szállítottak.” - ismertette Laczikó Károly a Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség veztője.

A helyszíni beszámolók szerint a tűz nagyon gyorsan, kevesebb mint 5 perc alatt futott végig a 80 méteres tetőszerkezeten. A lakók és hozzátartozók elmondása szerint az egyik tetőtéri lakásban keletkezhetett a tűz. Információnk szerint egy lakót a tűzoltók hoztak ki az épületből, őt kórházba szállították. A hatóságok vizsgálják a tűz keletkezésének okát. A tüzet órákon keresztül kellett oltani, a keszthelyiek mellett pacsai, marcali, nagykanizsai és badacsonytomaji egységek is segítették a munkát, összesen 32-en.

„Hat tűzoltó gépjárműfecskendő, három vízhajtó és két gépezetes tolólétrás szer van kint. És négy tűzoltóságról érkeztek a kollégák.” - tette hozzá a kirendeltségvezető.

A tüzet fél kettő előtt sikerült teljesen eloltaniuk a lánglovagoknak. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint az èpület lakhatatlanná és életveszélyessé vált. A tizenkét lakásos ingatlan tetőszerkezete teljesen megsemmisült, a tetőtér és az emelet közötti födémszerkezet pedig leszakadt. Bár a tűz további épületeket is veszélyeztetett, a rajoknak időben sikerült megakadályozniuk a lángok továbbterjedését. Az egységek a délutáni órákban az utómunkálatokat végezték, mely során a tetőszerkezetet bontották, és oltották a még izzó részeket, ezek mellett az épületet is átvizsgálták. A tűzeset hírére Nagy Bálint polgármester is a helyszínre érkezett Dr. Gábor Hajnalka jegyzővel. A város első embere arról tájékoztatott, hogy minden szükséges segítséget megadnak a lakóknak. Ők egyelőre nem jelezték az elszállásolási igényüket, de amennyiben felmerül ez a kérés, haladéktalanul gondoskodnak az elhelyezésükről. Az Önkormányzat munkatársával a 06-83-505-518-as telefonszámon vagy az ellatas@keszthely.hu e-mail címen vehetik fel a kapcsolatot. Nagy Bálint kéri a lakosságot, az egyházi és civil segítőszervezeteket, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák ezeket a lakókat, családokat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus