Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Két hét türelmi időt kapnak a parkolóbérletesek
2021. máj. 25. kedd | Keszthely
Két hét türelmi időt kapnak a parkolóbérletesek
Újra fizetős a parkolás. A VÜZ Kft. két hét türelmi időt ad a bérletek megújítására és péntekig nem bírságolja meg azokat, akik elmulasztják a parkolójegy vásárlást. A bérletárak nem változnak. A kormányzati rendelkezések miatt nincs lehetőség a parkolási rendelet módosítására, ezért egész éves tarifát kell fizetni az autótulajdonosoknak.

Egymásnak adják a kilincset az ügyfelek a parkolóirodában. Mindenki az éves bérlet megváltása miatt érkezett. A fizetős parkolási rendszer bejelentése óta nagy a forgalom az ügyfélszolgálatnál. A VÜZ Kft. két hét türelmi időt ad a bérletek megújítására. 

„Az éves bérletek, a tavalyi évben megváltott 2020-as bérletek január 31-ig voltak érvényesek. Annyi segítséget adunk a lakosságnak, illetve a bérletet vásárlóknak, hogy a január 31-ig érvényes bérleteknek az érvényességét meghosszabbítjuk két héttel a mai naptól. Ez idő alatt kell, bejöjjenek hozzánk az ügyfélszolgálatra és meghosszabbítsák az éves bérleteket” - nyilatkozta Jantász Ferenc parkoló- és piacüzemeltetési részlegvezető.

Hozzátette, csak a polgármesteri hivatal adócsoportjától kiadott igazolással adják ki a kedvezményes bérleteket. Az éves sárga lakossági bérlet ugyanúgy 6.800 forint, míg a dolgozói kedvezményes bérlet ára 13.000 forint.A kormányzati rendelkezések miatt az önkormányzatnak nincs lehetősége a parkolási rendelet módosítására, így engedményeket sem tudnak adni, a tavalyi árakat kell megfizetni. A bérlettulajdonosok mellett azoknak is kedvezményt nyújtanak négy napig, akik nem váltottak parkolójegyet Keszthelyen: „Úgy vesszük észre, mindenkinek nehézséget okoz az ingyenességről díjkötelezettségre való átállás, ezért annyi segítséget nyújt a Kft. hogy ezen a héten keddtől pénteki napig nem fogunk pótdíjazni, kizárólag felszólításokat, illetve figyelmeztetéseket fogunk az ügyfeleknek kiadni, aki nem rendelkezik érvényes jeggyel, vagy bérlettel.”

Keszthelyen minden év május 15-én kezdődik a szezonális időszak a parkolásban. Így már 8-18 óráig kell fizetni a parkolásért és hétvégén is díjköteles a parkolás, kivéve az ünnepnapokon.  A május 20-i kormányinfón jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy május 25-én, kedden visszaáll az országban a fizetős parkolási rendszer. Az ingyenesség oka az volt, hogy a tömegközlekedési eszközök kevésbe legyenek zsúfoltak. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jan. 31. szerda 18:21 | Keszthely
Az új matricákat folyamatosan meg lehet váltani.
| 2023. szep. 6. szerda 16:08 | Keszthely
A Helyi Építési Szabályzat módosítása miatt tartottak településrendezési lakossági fórumot.
| 2023. máj. 12. péntek 16:50 | Keszthely
Már az idegenforgalmi szezon szerinti árakat kell fizetni szeptember 30-ig.
| 2023. jan. 20. péntek 16:23 | Keszthely
A keszthelyiek olcsóbban válthatnak idén parkolóbérletet, a nem helyieknek viszont többet kell fizetni.
| 2022. dec. 8. csütörtök 17:13 | Keszthely
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
22:00
Híradó
22:15
22:45
Természetvédelem határok nélkül
23:08
Göcsej Filmfesztivál
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.