+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Két hét türelmi időt kapnak a parkolóbérletesek
2021. május 25. kedd 15:25 - Keszthely
Két hét türelmi időt kapnak a parkolóbérletesek
Újra fizetős a parkolás. A VÜZ Kft. két hét türelmi időt ad a bérletek megújítására és péntekig nem bírságolja meg azokat, akik elmulasztják a parkolójegy vásárlást. A bérletárak nem változnak. A kormányzati rendelkezések miatt nincs lehetőség a parkolási rendelet módosítására, ezért egész éves tarifát kell fizetni az autótulajdonosoknak.

Egymásnak adják a kilincset az ügyfelek a parkolóirodában. Mindenki az éves bérlet megváltása miatt érkezett. A fizetős parkolási rendszer bejelentése óta nagy a forgalom az ügyfélszolgálatnál. A VÜZ Kft. két hét türelmi időt ad a bérletek megújítására. 

„Az éves bérletek, a tavalyi évben megváltott 2020-as bérletek január 31-ig voltak érvényesek. Annyi segítséget adunk a lakosságnak, illetve a bérletet vásárlóknak, hogy a január 31-ig érvényes bérleteknek az érvényességét meghosszabbítjuk két héttel a mai naptól. Ez idő alatt kell, bejöjjenek hozzánk az ügyfélszolgálatra és meghosszabbítsák az éves bérleteket” - nyilatkozta Jantász Ferenc parkoló- és piacüzemeltetési részlegvezető.

Hozzátette, csak a polgármesteri hivatal adócsoportjától kiadott igazolással adják ki a kedvezményes bérleteket. Az éves sárga lakossági bérlet ugyanúgy 6.800 forint, míg a dolgozói kedvezményes bérlet ára 13.000 forint.A kormányzati rendelkezések miatt az önkormányzatnak nincs lehetősége a parkolási rendelet módosítására, így engedményeket sem tudnak adni, a tavalyi árakat kell megfizetni. A bérlettulajdonosok mellett azoknak is kedvezményt nyújtanak négy napig, akik nem váltottak parkolójegyet Keszthelyen: „Úgy vesszük észre, mindenkinek nehézséget okoz az ingyenességről díjkötelezettségre való átállás, ezért annyi segítséget nyújt a Kft. hogy ezen a héten keddtől pénteki napig nem fogunk pótdíjazni, kizárólag felszólításokat, illetve figyelmeztetéseket fogunk az ügyfeleknek kiadni, aki nem rendelkezik érvényes jeggyel, vagy bérlettel.”

Keszthelyen minden év május 15-én kezdődik a szezonális időszak a parkolásban. Így már 8-18 óráig kell fizetni a parkolásért és hétvégén is díjköteles a parkolás, kivéve az ünnepnapokon.  A május 20-i kormányinfón jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy május 25-én, kedden visszaáll az országban a fizetős parkolási rendszer. Az ingyenesség oka az volt, hogy a tömegközlekedési eszközök kevésbe legyenek zsúfoltak. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus