+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nem nyit ki a tanuszoda ebben a tanévben
2021. május 18. kedd 13:07 - Keszthely
Nem nyit ki a tanuszoda ebben a tanévben
Nem nyitják meg a tanuszodát a nyári szünetig fennmaradó egy hónapra – mondta el televíziónknak Csótár András. Az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke hangsúlyozta, a tanuszodát elsődlegesen használó nevelési-oktatási intézmények nem kívánják ebben a tanévben használni a létesítményt. Az ütemezett nyári zárásig visszamaradó egy hónapra az uszodát nem töltik fel, ennek mintegy ötmillió forintos költsége lenne.

2020. márciusában döntött úgy Keszthely polgármestere, hogy a koronavírus csoportos elterjedésének megakadályozása érdekében szigorú védelmi intézkedéseket hoz, így bezárt a Csik Ferenc Tanuszoda is. A vírushelyzet fokozatos javulása és a védőoltások egyre növekvő számának köszönhetően a kormány lehetőséget adott a sportlétesítmények, így az uszodák megnyitására is.

Csótár András bizottsági elnök a Keszthelyi szemmel május 17-i adásában azt nyilatkozta, figyelembe véve a város érdekeit, a nyári zárásig fennmaradó egy hónapra nem töltik fel a medencéket és nem nyitják ki a tanuszodát: „A nyár elején az uszoda minden évben bezárásra kerül és mi úgy ítéljük meg, hogy az a minimálisan ötmillió forintot erre az egy hónapra egyszerűen az önkormányzat nem teheti meg, hogy kifizesse és akkor június végén meg leengedné a vizet. Úgy, hogy se a gyerekek, se az érettségizők, senki nem használja, csak az a néhány versenyző, aki most jelenleg Sümegre jár.” 

Csótár András hozzátette, a járvány miatt az egyik legnehezebb helyzetbe az úszók kerültek. A városvezetés azzal próbált segíteni, hogy a Keszthelyi Kiscápák SE kilenc sportolójának utaztatását 300 ezer forinttal támogatta az állami fenntartású sümegi uszodába. Az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke hozzátette, a nyitás lehetőségének mérlegelésekor egyeztettek a tanuszodát elsődlegesen használó nevelési-oktatási intézmények fenntartóival: „Ez egy tanuszoda és elsősorban az a feladata, hogy azoknak a gyerekeknek – óvodás, általános iskolás és középiskolás gyerekeknek – akiknek az úszás még nincs a birtokában, ezt a lehetőséget biztosítsa, ezért épült 11 évvel ezelőtt az uszoda. Az volt az első, hogy a három fenntartóval egyeztettünk, hogy kívánják-e erre az egy hónapra igénybe venni és hoznák-e a gyerekeket testnevelésóra keretén belül, vagy egyéb foglalkozás keretén belül. Mindenhonnan nemleges választ kaptunk.”

Az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke szerint ez hozzávetőlegesen 4000 gyermeket érinthet. A városban sokan érettségiznek testnevelésből, kimondottan tiltott az uszodahasználat a mostani vizsgaidőszakban. Az önkormányzat azt tervezi, hogy szeptemberben nyitja meg a tanuszodát. 

Hársfalvi Ákos - Kesztehlyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
 
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
 
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
 
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
 
A Kis-Balaton nádasa a vízszűrő szerep mellett több élőlény fészkelő- vagy pihenőhelye.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus