+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nem nyit ki a tanuszoda ebben a tanévben
2021. május 18. kedd 13:07 - Keszthely
Nem nyit ki a tanuszoda ebben a tanévben
Nem nyitják meg a tanuszodát a nyári szünetig fennmaradó egy hónapra – mondta el televíziónknak Csótár András. Az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke hangsúlyozta, a tanuszodát elsődlegesen használó nevelési-oktatási intézmények nem kívánják ebben a tanévben használni a létesítményt. Az ütemezett nyári zárásig visszamaradó egy hónapra az uszodát nem töltik fel, ennek mintegy ötmillió forintos költsége lenne.

2020. márciusában döntött úgy Keszthely polgármestere, hogy a koronavírus csoportos elterjedésének megakadályozása érdekében szigorú védelmi intézkedéseket hoz, így bezárt a Csik Ferenc Tanuszoda is. A vírushelyzet fokozatos javulása és a védőoltások egyre növekvő számának köszönhetően a kormány lehetőséget adott a sportlétesítmények, így az uszodák megnyitására is.

Csótár András bizottsági elnök a Keszthelyi szemmel május 17-i adásában azt nyilatkozta, figyelembe véve a város érdekeit, a nyári zárásig fennmaradó egy hónapra nem töltik fel a medencéket és nem nyitják ki a tanuszodát: „A nyár elején az uszoda minden évben bezárásra kerül és mi úgy ítéljük meg, hogy az a minimálisan ötmillió forintot erre az egy hónapra egyszerűen az önkormányzat nem teheti meg, hogy kifizesse és akkor június végén meg leengedné a vizet. Úgy, hogy se a gyerekek, se az érettségizők, senki nem használja, csak az a néhány versenyző, aki most jelenleg Sümegre jár.” 

Csótár András hozzátette, a járvány miatt az egyik legnehezebb helyzetbe az úszók kerültek. A városvezetés azzal próbált segíteni, hogy a Keszthelyi Kiscápák SE kilenc sportolójának utaztatását 300 ezer forinttal támogatta az állami fenntartású sümegi uszodába. Az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke hozzátette, a nyitás lehetőségének mérlegelésekor egyeztettek a tanuszodát elsődlegesen használó nevelési-oktatási intézmények fenntartóival: „Ez egy tanuszoda és elsősorban az a feladata, hogy azoknak a gyerekeknek – óvodás, általános iskolás és középiskolás gyerekeknek – akiknek az úszás még nincs a birtokában, ezt a lehetőséget biztosítsa, ezért épült 11 évvel ezelőtt az uszoda. Az volt az első, hogy a három fenntartóval egyeztettünk, hogy kívánják-e erre az egy hónapra igénybe venni és hoznák-e a gyerekeket testnevelésóra keretén belül, vagy egyéb foglalkozás keretén belül. Mindenhonnan nemleges választ kaptunk.”

Az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke szerint ez hozzávetőlegesen 4000 gyermeket érinthet. A városban sokan érettségiznek testnevelésből, kimondottan tiltott az uszodahasználat a mostani vizsgaidőszakban. Az önkormányzat azt tervezi, hogy szeptemberben nyitja meg a tanuszodát. 

Hársfalvi Ákos - Kesztehlyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár