+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Országos fuvolaversenyen jeleskedett Varga Sára
2021. május 12. szerda 14:40 - Keszthely
Országos fuvolaversenyen jeleskedett Varga Sára
Harmadik helyezést ért el Varga Sára, a Festetics György Zeneiskola növendéke a X. Országos Jeney Zoltán Fuvolaversenyen. A megmérettetést online formában rendezték meg, így videót kellett küldenie az ifjú tehetségnek teljesítményéről. Felkészítő tanára szerint is kiemelkedő tehetség Sára, aki nagyon megérdemelte a kitüntető eredményt.

Farkas Ferenc Bihari román táncok című műve volt a szabadon választott darabja Varga Sárának a megmérettetésre. A X. Országos Jeney Zoltán Fuvolaversenyt online formában tudták csak megszervezni a járvány miatt, így videón kellett beküldeni az előadásokat.

Sára nyolc éve fuvolázik, a Festetics György Zeneiskola növendéke. A versenyre való felkészülés miatt ő részt vehetett személyes oktatáson a biztonsági előírások betartása mellett. A megmérettetésre készített videó feltétele volt, hogy kotta nélkül kellett játszani. Elmondása szerint nagyon sokat gyakorolt, ez lehetett a kulcsa annak, hogy végül a dobogó harmadik fokára léphetett fel.

„Nagyon örülök, hogy ez lett eredmény, mert nagyon sokat készültünk rá. És az eredményen kívül még rengeteg mást kaptam a versenytől. Szóval az eredményen kívül is nagyon sokat tanultam, hatalmas előrelépés történt nagyon sok szempontból a játékommal kapcsolatban, a tanárnővel nagyon jól megértettük egymást, a zongorakísérő tanárnővel is, szóval minden szempontból nagyon hasznos volt és egy nagyon produktív időszak volt ez a verseny felkészülés.”

A versenyre Sárát Alföldiné Szelestei Ágnes készítette fel. A tanárnő fontosnak tartja, hogy minden diákja a maga tempójában haladjon és folyamatosan fejlődjön, ne hirtelen akarjon nagyot ugrani. Úgy fogalmazott, Sára kivételes tehetség, nagy öröm a számára is, hogy kísérheti őt a fuvolatanulás útján. Nagyon boldog volt, amikor megtudta a verseny eredményét.

„Én úgy voltam vele, hogy tudtam, hogy borzasztó tehetséges és hogy benne van a pakliban, de az ember azért ezeket nem tudja kiszámítani előre. Többször is volt már döntős növendék, a Sára tényleg egy nagyon jó adottságú és most nagyon sok minden így pont összeállt, hogy ezt így ki tudta magából növeszteni, virágoztatni. Úgyhogy hát én nagyon-nagyon örültem és nagyon boldog voltam.”

A zeneiskola növendékei ettől a héttől már újra visszatérhettek az órarend szerinti jelenléti oktatásra. A hozzátartozók azonban május 25-ig továbbra sem mehetnek be az iskola épületébe. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár