+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Eddigi legnagyobb sikerét érte el jiu-jitsuban Wéber Zsolt
2018. január 31. szerda 16:34 - Keszthely
Eddigi legnagyobb sikerét érte el jiu-jitsuban Wéber Zsolt
A jiu-jitsu világbajnokságra kvalifikálta magát Wéber Zsolt. A Gyenesdiáson élő, keszthelyi sportoló Abu Dhabiban, egy rangos nemzetközi versenyen szerezte meg az indulási jogot. A senior sportoló célja, hogy áprilisban ismét a dobogóra állhasson az Egyesült Arab Emírségekben. Addig kitartóan edz mesterével, aki szerint igazi, rutinos harcos Wéber Zsolt.

30 ország sportolóinak részvételével zajlott január 12-én és 13-án az Egyesült Arab Emírségekben az Abu Dhabi Grand Slam Jiu-Jitsu World Tour. A rangos világversenyen részt vett a keszthelyi Wéber Zsolt, aki a lila övesek, 94 kg-os súlycsoportjában bronzérmet szerzett.  

Wéber Zsolt - vagy ahogy mindenki becézi Zsozé – büszkén mutatja bronzérmét. Itt láthatóak az eddig elnyert medálok, melyeket a jiu-jitsu mellett judoban és grapplingben szerzett. Bár EB bronzérem és magyar bajnoki cím büszke tulajdonosa is Wéber Zsolt, mégis mostani eredményét tartja eddigi legnagyobb sikerének, hiszen így megszerezte a jogot az áprilisi VB indulásra.

„Bízom benne, hogy ott is sikerül, a felkészülésbe oda teszem magam teljesen, aztán meglátjuk, hogy mit sikerül kihozni belőle, bízom benne, hogy ott is sikerül dobogóra állni. De hát ebben Gábor bácsi munkája is benne van, mert abból építkezek, amit ő tanít” - nyilatkozta Wéber Zsolt. 

Molnár Gábor edzéseit Tapolcán és Sümegen látogatja Wéber Zsolt. Zsozé mestere azt mondja, hogy az edzésverseny egyik legjobbja Wéber Zsolt, aki még Ajkán, judoval kezdte pályáját, onnét tért át a brazil jiu-jitsura. 

„Ő az aki egyértelműen a legtöbb versenyre jár nekem. Ez vagy jó, vagy nem, mert jó lenne a csapatnak, ha ilyen huszonéves gyerekek is járnának egyfolytában versenyre. De én nagyon büszke vagyok a Zsoltira, mert megy, hozza az érmeket, ha kell, akkor a vereségbe is bele áll, nem problémázik ezen, nem stresszel, nagyon rutinos harcosnak nőtte ki magát” - mondta el Wéber Zsolt mestere.    

Wéber Zsolt minden nap keményen edz. A súlyzós tréningeket ebben a keszthelyi teremben végzi, mely szponzorálja is őt. A világbajnokság mellett idén még több hazai versenyen is tervezi az indulást, tavasszal hazai pályán, Keszthelyen is tatamira léphet.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus