+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elindult a balatoni hajózási szezon
2021. április 5. hétfő 16:17 - Keszthely
Elindult a balatoni hajózási szezon
Szombaton startolt el a Balatoni Hajózási Zrt. 175. szezonja. Az ünnepi hétvégén elindultak a menetrend szerinti járatok és a sétahajók is. Keszthelyen a hagyományokhoz híven a Helka teljesít szolgálatot, az előszezonban szombaton és vasárnap négy-négy alkalommal van lehetőség sétahajózásra. a BAHART nagy figyelmet fordít a járványügyi szabályokra és kérik az utazóközönséget is azok fokozott betartására.

Napsütéses, de hűvös, szeles időben indult útra a Helka hajó a keszthelyi kikötőből szombaton. A BAHART 175. szezonnyitóján a megszokotthoz képest kevesebben vették igénybe a szolgáltatást a keszthelyi kikötőben, de a hajójáratok néhány utassal is elindultak. Keszthelyen a Balaton legrégebbi hajójával, a Helkával lehet 1 órás kört tenni, amely során az érdeklődők egészen Vonyarcvashegyig gyönyörködhetnek a táj nyújtotta szépségekben és a balatoni hajózás élményét is élvezhetik. A vízre szállás mindenkinek nagy élmény.

„Barátnőmmel és kishúgával érkeztünk ide, Keszthelyre. Nem tudtuk, hogy megy már a hajózás, vettünk egy jegyet, élvezzük. Kicsit rossz az idő, úgyhogy beszorultunk, de legközelebb is fogunk jönni, mert hatalmas élmény a családnak igazából.” - mondta egy utas, Partik Márk.

A személyhajózási szezon kezdetével immár hétvégente hajóval is felkereshetők a Balaton leglátogatottabb települései, emellett pedig több kikötőben a sétahajózás is elérhetővé válik. Keszthelyen napi négy sétahajó indul szombaton és vasárnap, nyáron azonban a népszerű programhajók is elérhetőek lesznek. A balatoni hajózás a helyiek és az ide látogatók körében is nagy népszerűségnek örvend, sokan évente többször is vízre szállnak.     

„Eredeti lakhelyünk Miskolc, de Balatonfenyvesen van egy nyaralónk és a húsvéti ünnepekre oda jöttünk le. Természetesen a járványügyi szabályok betartásával érkeztünk és teszünk kirándulásokat. Most itt Keszthelyen sétálgatva láttuk pont, hogy beáll a hajó, akkor találtuk ki, hogy megyünk egy kört. Láttuk, hogy nincsenek sokan, úgyhogy jöttünk egy kört, kipróbáltuk a hajót.” - tette hozzá ge ymásik utas, Nagyné Szolga Judit.

A Balatoni Hajózási Zrt. kiemelt figyelmet fordít a járványügyi szabályok betartására. Ennek értelmében a hajók zárt és nyitott utasterében, valamint a kikötők területén is kötelező a szájmaszk viselése. Az ajánlott másfél méteres távolság betartásának érdekében korlátozzák a szállítható utasok számát, emiatt a megváltott menetjegyek kizárólag a jegyen szereplő, adott időpontra szóló utazásnál használhatók fel. Emellett a büfészolgáltatás is szünetel. A BAHART bízik a jó szezonban, a 175. jubileum alkalmából pedig több programmal és újdonsággal is készül.   

„Nagyon nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az idei esztendőre a meglévő hajóparkunkat megújítsuk, felújítsuk, modernizáljuk. Több hajó számos beruházáson, felújításon esett át. Nagyságrendileg 200 millió forintot fordítottunk ezekre a munkálatokra. Egyébként a legnagyobb változás a Szent Miklós motoroson lesz látható. A Keszthelyen szolgáló Helka motoroshajónkat is megújítottuk. Ennek a hajónak is a belső utasterében a bútorzatnak a kárpitozása lecserélésre került. Ez a hajónk egyébként szintén egy jubileumi évet él, hiszen idén 130 éves ez a hajó.” - tájékoztatott Dónucz László, a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója.

A BAHART Zrt. munkatársai bíznak abban, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a nyári időszakban enyhülnek a korlátozások, és így nő az utasforgalom is. Emellett remélik, hogy a tervezett hajós és kikötői programokat is meg tudják valósítani.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A medvék is előbújtak a barlangokból, megjósolták az időt.
 
A január 26-i testületi ülésen a többség jóváhagyta azt a határozatot, amely áremelésről szólt.
 
Több szempontból is megújul Keszthely közkedvelt fesztiválja, amely július elején várja a közönséget.
 
Kutató-mentő készülék beszerzésén dolgozik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A halál megszelídítéséről, az emberi méltóságról, a Magyar Hospice Alapítvány küldetéséről beszélgettek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus